۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۶۷۶۵۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۰-۰۳-۱۳۹۰
کد ۱۶۷۶۵۶
انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۰-۰۳-۱۳۹۰

به مدارس رسيدگي لازم نمي‌شود؛ مديران مجبور به دريافت وجه هستند

طاهرخاني بيان داشت: البته وزارت آموزش و پرورش در مقابل با ساير وزارتخانه‌ها حداقل‌ها را هزينه مي‌كند و اين ريخت و پاش‌ها در ساير وزارتخانه‌ها غوغا مي‌كند و به مراتب بيشتر از آموزش و پرورش است؛ متأسفانه دكوراسيون برخي از وزارتخانه‌ها بسيار مجلل است.

فارس: عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: به مدارس رسيدگي لازم نمي‌شود در واقع سرانه‌اي كه بابت دانش‌آموزان به مدارس داده مي‌شود كافي نبوده و پاسخگوي مشكلات مدرسه نيست.

امير طاهرخاني اظهار داشت: همانطور كه قانون مشخص كرده است تحصيل از آغاز دوره ابتدايي تا پايان دوره متوسطه در مدارس دولتي رايگان است و دولت موظف است تا امكانات لازم را در اين زمينه فراهم كند.

وي افزود: اخذ هرگونه شهريه در مدارس دولتي ممنوع است و هيچ نوع شهريه‌اي نبايد در اين خصوص دريافت شود اما علي‌رغم اينكه شاهد تأكيدات مسئولان آموزش و پرورش در اين زمينه هستيم، همه ساله نيز اخذ مبالغ اجباري از سوي مسئولان برخي از مدارس اتفاق مي‌افتد كه در اين خصوص وزير آموزش و پرورش بايد تدبيري را اتخاذ كند تا اين كار نادرست از چهره مدارس پاك شود.

* آموزش و پرورش بودجه بيشتري به مدارس تزريق كند

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه دريافت وجه از والدين بايد به صورت اختياري و داوطلبانه صورت گيرد، بيان داشت: دريافت هرگونه وجهي به اجبار بر خلاف قانون است اما براي جلوگيري از اين مسائل آموزش و پرورش بايد زمينه‌هاي انجام اين كار نادرست را از ميان بردارد بنابراين يكي از مسائلي كه بايد در نظر گرفته شود، تزريق بودجه بيشتر توسط آموزش و پرورش به مدارس است.

طاهرخاني ادامه داد: معتقدم مديران مدارس در اين خصوص خيلي مقصر نبوده و بعضي وقت‌ها مجبور مي‌شوند هزينه‌هاي مدرسه را به هر نحوي كه شده از طريق خانواده‌هاي دانش‌آموزان دريافت كنند؛ وقتي مدير مدرسه مواجه با هزينه برق، گاز، تلفن و ساير هزينه‌ها از جمله تعميرات مدرسه مي‌شود و از سويي آموزش و پرورش بودجه مناسبي به آن نمي‌دهد و در مقابل از او توقع دارد كه تمام اين هزينه‌ها را به نوعي مديريت كند پس مجبور مي‌شود كه دست به كار شود و اين دفعه صورت مسئله را پاك مي‌كند و به اوليا در هنگام ثبت‌‌نام مي‌گويد «اجباري در پرداخت پول به هنگام ثبت‌نام نيست» و مبلغي را براي اوليا مشخص مي‌كند «شما مي‌توانيد تا پايان سال هر زمان كه توانستيد اين مبلغ را به مدرسه پرداخت كنيد».

* به جاي هزينه‌هاي مازاد، سرانه دانش‌آموزي بيشتر شود

وي افزود: در پايان سال اگر خانواده‌اي به مدرسه وجهي را پرداخت نكرده باشد، كارنامه فرزندش را وسيله‌اي براي پول گرفتن قرار مي‌دهند و اين مسئله‌اي است كه عملاً شاهد آن هستيم؛ رفع مشكلات مالي مدارس بايد توسط آموزش و پرورش صورت گيرد البته بودجه آموزش و پرورش مناسب است اما به مدارس رسيدگي لازم نمي‌شود در واقع سرانه‌اي كه بابت دانش‌آموزان به مدارس داده مي‌شود كافي نبوده و پاسخگوي مشكلات مدرسه نيست .

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به ريخت و پاش‌ها در بدنه آموزش و پرورش گفت: برگزاري مراسم‌هاي متعدد در آموزش و پرورش از جمله هفته معلم و مراسم‌هاي افطاري به تمامي فرهنگيان در ماه مبارك رمضان، برگزاري سمينارهايي كه هيچ نتيجه مفيدي براي آموزش و پرورش ندارد و تنها هزينه سنگيني را به اين نهاد تحميل مي‌كند و از اين قبيل برنامه‌ها كه به وفور در آموزش و پرورش در حال برگزاري است، عدم مديريت صحيح بر هزينه‌كردها را نشان مي‌دهد و آموزش و پرورش بايد به جاي اين همه هزينه‌هاي مازاد، سرانه دانش‌آموزي را براي مدارس بيشتر كند.

* آموزش و پرورش نمي‌تواند انتظار هيچ‌گونه كمكي از خانواده‌ها نداشته باشد

طاهرخاني بيان داشت: البته وزارت آموزش و پرورش در مقابل با ساير وزارتخانه‌ها حداقل‌ها را هزينه مي‌كند و اين ريخت و پاش‌ها در ساير وزارتخانه‌ها غوغا مي‌كند و به مراتب بيشتر از آموزش و پرورش است؛ متأسفانه دكوراسيون برخي از وزارتخانه‌ها بسيار مجلل است.

وي در پاسخ به اين پرسش مبني بر اينكه آيا آموزش و پرورش نياز به حمايت‌هاي داوطلبانه اوليا دارد، تصريح كرد: بخش زيادي از هزينه‌هاي آموزش و پرورش بر عهده خيرين است اما به هر صورت آموزش و پرورش بدون كمك خيرين و كمك‌هاي داوطلبانه اوليا به درستي نمي‌تواند اداره شود بنابراين اين نهاد نمي‌تواند "در " را ببندد و انتظار هيچ‌گونه كمكي از خانواده‌ها نداشته باشد فقط نبايد در اين خصوص اجباري صورت بگيرد.
ارسال به دوستان