۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۶۹۰۵۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۹ - ۲۳-۰۳-۱۳۹۰
کد ۱۶۹۰۵۳
انتشار: ۱۵:۵۹ - ۲۳-۰۳-۱۳۹۰

سلطانيه: به توليد بيشتر اورانيوم با غناي 20 درصد نياز داريم

وي در حاشيه كنفرانس بين‌المللي خلع سلاح در تهران به شينهوا اعلام كرد كه مجلس ايران لايحه‌اي را به تصويب درآورده است تا نيروگاه‌هاي هسته‌اي بيشتري را در آينده به منظور توليد برق 20 هزار مگاواتي بسازد.

فارس: نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت: ما به 120 كيلوگرم اورانيوم با درصد غناي 20 درصد نياز داريم، تا به حال توانستيم 50 كيلوگرم از مجموع اين مقدار را با موفقيت توليد كنيم اما هنوز به مقدار بيشتري نياز داريم.

"علي اصغر سلطانيه " نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در مصاحبه با شينهوا تصريح كرد كه ايران تاكنون بيش از 50 كيلوگرم اورانيوم با غناي 20 درصد توليد كرده است و هنوز بايد توليدات خود را تسريع بخشد.

وي تصريح كرد كه طرح كنوني ايران براي تسريع بخشيدن به توليدات اورانيوم با غناي 20 درصد با هدف تأمين سوخت براي رآكتور هسته‌اي تهران است.

ايران روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام كرد كه در نظر دارد توليدات غني‌سازي اورانيوم با درصد غناي 20 درصد را سه برابر كند.

سلطانيه در خصوص علت اين افزايش گفت: ما به 120 كيلوگرم اورانيوم با درصد غناي 20 درصد نياز داريم؛ البته تا به حال توانستيم 50 كيلوگرم از مجموع اين مقدار را با موفقيت توليد كنيم اما هنوز به مقدار بيشتري نياز داريم، ما بايد به اين فرايند تسريع بخشيم زيرا رآكتور تهران بايد براي بيمارستان‌ها راديوايزوتوپ توليد كند.

وي گروه وين را عامل عدم تأمين اورانيوم 20 درصد براي رآكتور تحقيقاتي تهران دانست و گفت كه اين گروه كه شامل فرانسه، روسيه و آمريكا نيز مي‌شود، فرصت تأمين اورانيوم با درصد غناي 20 درصد را براي تهران از دست داد.

در سال 2010، تهران در نشستي سه جانبه با تركيه و برزيل، بيانيه‌اي را به امضا درآورد و در آن با تبادل سوخت موافقت كرد و حاضر شد تا اكثر اورانيوم خود را با درصد غناي پايين در قبال دريافت اورانيوم با درصد غناي 20 درصد مورد نياز براي رآكتور تحقيقاتي تهران به تركيه ارسال كند.

وي در حاشيه كنفرانس بين‌المللي خلع سلاح در تهران به شينهوا اعلام كرد كه مجلس ايران لايحه‌اي را به تصويب درآورده است تا نيروگاه‌هاي هسته‌اي بيشتري را در آينده به منظور توليد برق 20 هزار مگاواتي بسازد.

سلطانيه اين‌گونه ادامه داد كه ايران از هر كشوري كه آمادگي مشاركت در پروژه‌هايي را داشته باشد كه تحت نظارت كامل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي (IAEA) انجام مي‌شود، استقبال مي‌كند.

وي در ارتباط با مذاكرات ايران و 1+5 (آمريكا، روسيه، چين، انگليس، فرانسه به‌علاوه آلمان) تأكيد كرد كه ايران هميشه آمادگي دارد تا بدون پيش‌شرط وارد مذاكره شود و گروه 1+5 را عامل ايجاد بن‌بست در مذاكرات هسته‌اي ايران دانست.
ارسال به دوستان