۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۶۹۸۲۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ - ۳۱-۰۳-۱۳۹۰
کد ۱۶۹۸۲۹
انتشار: ۰۸:۴۹ - ۳۱-۰۳-۱۳۹۰

بانك‌مركزي: رشد اجاره‌بها در تهران فقط 7.3 درصد

اين در حالي است كه بانك‌مركزي در گزارش خود از رشد 14 درصدي شاخص بهاي مسكن اجاره‌اي در تهران طي سال88 خبر داده است كه در مقايسه با نرخ رشد 7/3 درصدي در سال89، عجيب به نظر مي‌رسد.

بانك‌مركزي گزارشي متفاوت از آنچه هفته گذشته مركز‌آمار درباره نرخ رشد اجاره‌بها در تهران اعلام كرد، منتشر كرده است، به طوري كه آمارهاي بانك‌مركزي از وضعيت بازار اجاره در تهران طي سال89، تصويري متعادل و غيرجهشي را در ذهن اجاره‌نشين‌ها ترسيم مي‌كند.

بانك‌مركزي 4 گزارش از 4 فصل سال گذشته درباره شاخص بهاي مسكن اجاره‌اي در شهرهاي كشور تهيه كرده كه جزئيات آن حاكي است: پارسال در كل شهرهاي كشور اين شاخص به طور متوسط 6 درصد افزايش پيدا كرده و در تهران رشد 7/3 درصدي داشته است.

اين در حالي است كه مركز آمار ايران پيشتر اعلام كرده بود، اجاره‌بها در كشور و تهران طي سال89 به ترتيب 1/6 درصد و 25 درصد افزايش يافته است.

به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، اگر چه شك به محاسبات آماري بانك‌مركزي درباره شاخص اجاره‌بها بي‌مورد است، اما از آنجا كه مركز آمار ايران براساس مصوبه دولت نهاد مرجع در اعلام آمارهاي مربوط به نرخ رشد محسوب مي‌شود، لازم است پايه محاسبه‌اي اين مركز مورد قبول قرار بگيرد به خصوص آنكه شرايط كنوني بازار اجاره با مستندات ارائه شده از طرف مركز آمار، هماهنگ‌تر است.

نكته جالب توجهي كه در گزارش بانك‌مركزي به چشم مي‌خورد «وضعيت اجاره‌بها در تهران طي سال 88» است. به گزارش دنياي‌اقتصاد، ميزان نارضايتي اجاره‌نشين‌هاي پايتخت در سال89 به مراتب بيشتر از سال88 بود. دو سال پيش نه تنها نابساماني خاصي در روند اجاره آپارتمان محسوس نبود، بلكه بازار مسكن با ركود سنگيني مواجه شده بود كه حتي باعث كاهش قيمت مسكن در تهران شد.

اين در حالي است كه بانك‌مركزي در گزارش خود از رشد 14 درصدي شاخص بهاي مسكن اجاره‌اي در تهران طي سال88 خبر داده است كه در مقايسه با نرخ رشد 7/3 درصدي در سال89، عجيب به نظر مي‌رسد.

برابر اعلام روز گذشته بانك‌مركزي، شاخص اجاره‌بهاي مسكن در كل شهرهاي كشور در سال89 به عدد 8/236 رسيده است. اين شاخص در تهران طي 4 فصل به ترتيب به 226، 230، 235 و 6/239 رسيده است. نرخ رشد نقطه‌ به نقطه (هر فصل نسبت به فصل مشابه سال قبل) اين شاخص‌ها نيز به ترتيب 2 درصد، 7/2 درصد، 9/3 درصد و 1/6 درصد گزارش شده است.

جداول مربوط به افت‌وخيز اجاره‌بها در شهرهاي كشور طي سال89 كه بانك‌مركزي آن را تهيه كرده به اين صورت است كه تهران در رده‌هاي آخر به لحاظ بيشترين نرخ رشد قرار دارد.

مبناي شاخص بانك‌مركزي عدد 100 براي سال 83 بوده است.



ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
0
5
سلام
راست می گویند یه خونه ای که پارسال 10 م تومان 400 تومان بود امسال شده 15 700 تومان ،
نمی دونم این درشد ها را از کجا می یارن.