۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۷۰۱۰۷
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۱ - ۰۱-۰۴-۱۳۹۰
کد ۱۷۰۱۰۷
انتشار: ۲۰:۱۱ - ۰۱-۰۴-۱۳۹۰

مصرف نمک دریا سرطان‌زا است

نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی ها، میزان کم ید دارد یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.
 
مهر: سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی اعلام کرد: نمک دریا، نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین بوده و خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.

زهرا عبداللهی اظهار داشت:‌ نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی ها، میزان کم ید دارد یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت ظرف 20 سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر واختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را در پیش گرفته است.

وی گفت: اکنون، تمام کارخانجات تولید کننده موظف هستند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه کنند.

وی تصریح کرد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی همراه است.

عبداللهی با تاکید بر این که نمک دریا نمی تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تامین کند، ‌گفت: مقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است.

وی با بیان این که تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است،‌ افزود:‌ افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.

عبداللهی درباره نمک طعام استاندارد گفت: نمک طعام باید پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی داشته و تاریخ تولید و انقضاء آن نیز اجباری است و این گونه نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین شامل سرب، ارسنیک (عوامل ایجادکننده سرطان) و همچنین ناخالصی های محلول مانند گچ است که به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی است.

وی توصیه کرد: میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده باعث پیشگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن باعث پیشگیری ازعقب ماندگی جسمی و ذهنی، سقط جنین خواهد شد در حالی که نمک دریا باعث سرطان، گواتر، عقب افتادگی ذهنی وجسمی، سقط جنین می شود.

به گفته این متخصص تغذیه،‌ درصورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.
برچسب ها: ید ، نمک ، دریا ، سرطان‌زا
ارسال به دوستان
نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم) آنهایی که انتخابات برایشان تمام نشده، هر روز پروژه‌ای جدید را کلید می‌زنند پرسه پلنگ و توله‌اش در ارتفاعات اشکورات رودسر (فیلم) مسدودسازی دوباره درگاه‌های صرافی‌های رمزارز؛ ابهام در علت و سکوت مسئولان کشف بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان؛ مدیر شبکه بهداشت توضیح می‌دهد انتقاد پزشکیان از مدیریت بد انرژی (فیلم) ادعای «تهدید مشترک ایران»؛ هم‌صدایی رژیم اسرائیل و اوکراین ادعای تحویل توله شیر تکذیب شد؛ پرونده قضایی برای ورزشکار متخلف قلب ما مغز مخصوص به خود را دارد کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند