۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۷۲۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۳ - ۲۱-۰۴-۱۳۹۰
کد ۱۷۲۴۷۶
انتشار: ۲۰:۰۳ - ۲۱-۰۴-۱۳۹۰

معاون وزیر بهداشت: غیر از حجاب ظاهری سایر موارد عفاف بیشتر به آقایان برمی‌گردد

حجاب و عفاف تنها منحصر به پوشش ظاهری نمی شود. نوع نگاه و نوع رفتار هم مواردی است كه در اسلام مشخص شده است. این بحث فقط مربوط به خانم ها نمی شود. غیر از بحث حجاب ظاهری سایر موارد بیشتر به آقایان برمی گردد. نگاه، رفتار و گفتار زمینه مشكلات و انحرافات بعدی را ایجاد می كند؛ و پوشش مرحله بعدی است. در محیط های كاری پوشش مناسب وجود دارد و معمولاً هم رعایت می شود. اما چیزی كه رعایت آن مستلزم دقت است، نوع رفتار است
دكتر حسن امامی رضوی گفت: " باید به عفاف و حجاب در بخش های مراقبتی، وسیعتر نگاه شود."

معاون درمان وزارت بهداشت در همایش حجاب و عفاف كه امروز در تالار امام خمینی بیمارستان امام خمینی برگزار شد، گفت: "تلاش ما این است كه در بخش بزرگ سلامت؛ زمینه گسترش ارزش ها فراهم شود. تسری ارزش ها در نظام سلامت از این منظر اهمیت دارد كه منش، رفتار و نوع برخوردی كه پرسنل درمانی با مردم دارند، موجب ارتقاء روحی، روانی و جسمی آنها می شود. این موجب می شود كه محیط، بدل به محیطی آرامش بخش شود."

به گزارش خبرآنلاین دكتر امامی رضوی گفت: " فضای محیطی مراكز درمانی باید اینقدر خوب باشد كه كسی در آن دچار آسیب نشود. باید محیط را طوری بسازیم كه مردم با مراجعه به مراكز درمانی رنجی جز رنج بیماری را تحمل نكنند."

معاون درمان وزارت بهداشت تاكید كرد: "فردی كه وارد مركز درمانی می شود، استرسی دارد كه علاوه بر بیماری، نگرانی برای تامین هزینه؛ ناشی از برخوردهای جانبی است كه در بحث مراقبت وجود دارد. "

او در توضیح میزان اهمیت رعایت اخلاق در محیط های درمانی گفت: " رعایت اخلاق پزشكی و نكات اخلاقی كه باید در ارائه خدمات لحاظ شود؛ بسیار مهم است. اما دقت ما در این مقوله به اندازه ارائه خدمات درمانی نیست."

به عقیده امامی رضوی وضعیت ارائه كننده خدمت باید طوری باشد كه اضطرابی را برای بیمار ایجاد نكند: "پوشش، گفتگوی چهره به چهره و محبت به بیمار و .. مسئله ای است كه باید بسیار به آن توجه كرد. ما در جامعه هم وظایفی داریم اما اول از همه باید برگردیم به محیط خودمان. این نكته كه ما باید برخورد محبت آمیز داشته باشیم؛ باید این اطمینان خاطر وجود داشته باشد كه فرد بیمار بدون ارائه سفارش دیگران با خیال راحت به مركز بهداشتی مراجعه كند."

امامی رضوی حجاب و عفاف را تنها منحصر به حجاب ظاهری ندانست و گفت: " ما در زمینه رعایت و مراقبت از بحث های اعتقادیمان، اصولی شناخته شده داریم. رعایت حجاب و عفاف، یك جنبه اش پوشش ظاهری است كه پوششی استاندارد است. اما در بحث های مراقبتی و برخوردی باید قدری وسیع تر و گسترده تر به این موضوع نگاه شود. حجاب و عفاف تنها منحصر به پوشش ظاهری نمی شود. نوع نگاه و نوع رفتار هم مواردی است كه در اسلام مشخص شده است. این بحث فقط مربوط به خانم ها نمی شود. غیر از بحث حجاب ظاهری سایر موارد بیشتر به آقایان برمی گردد. نگاه، رفتار و گفتار زمینه مشكلات و انحرافات بعدی را ایجاد می كند؛ و پوشش مرحله بعدی است. در محیط های كاری پوشش مناسب وجود دارد و معمولاً هم رعایت می شود. اما چیزی كه رعایت آن مستلزم دقت است، نوع رفتار است."

او با اشاره به تعاریف جدیدی كه از سوی مجامع بین المللی برای سلامت مطرح می شود، گفت: " تعریف سلامت در قبل، تنها نداشتن بیماری بود. پله بعدی سلامت، نداشتن بیماری جسمی و روانی و در گام بعدی تاثیرگذاری آسیب های اجتماعی بر سلامت روانی افراد را هم لحاظ شد و سلامت اجتماعی را مطرح كردند. اخیراً تعریف جدیدی به تعریف سلامت اضافه شده است كه سلامت معنوی عنوان شده است. ما در سخنان بزرگانمان داریم كه سلامت معنوی را بالاتر از سلامت اجتماعی و جسمی می دانند. در واقع به ترتیب اول سلامت معنوی، سلامت اجتماعی، سلامت روانی و بعد سلامت جسمی قرار دارد."

معاون درمان وزیر بهداشت در توضیح میزان اهمیت توجه به سلامت معنوی گفت: "تقابل این حیطه ها هم در تعالیم ما و هم در مطالعات جدیدی كه انجام شده است، وجود دارد. افرادی كه اعتقادات قوی تری دارند؛ قدرت تحمل بیشتری برای كنار آمدن با بیماری های سخت دارند. در واقع اعتقادات آنها در سیر بهبودی شان كمك می كند. برای مثال یك بیمار سرطانی با اعتقاداتش بر بیماری غلبه می كند و شفا پیدا می كند. این بعد سلامت معنوی امروزه در حیطه پزشكی مورد توجه قرار گرفته است."
برچسب ها: حجاب
ارسال به دوستان