۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۱۷۲۷۳۷
تعداد نظرات: ۳۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۲۴-۰۴-۱۳۹۰
کد ۱۷۲۷۳۷
انتشار: ۱۱:۳۷ - ۲۴-۰۴-۱۳۹۰

انتخابات عجیب پارلمانی در امارات ؛ رأی دهندگان هم تایید صلاحیت می شوند

این که در انتخابات مختلف ، افرادی برای کاندیدا شدن صلاحیت داشته باشند ، پدیده ای شناخته شده در دنیاست اما در امارات ، افراد برای رای دادن نیز باید تأیید صلاحیت و گزینش شوند و تنها کسانی می توانند رأی بدهند که حاکمان آنها را قبول می کنند!
عصر ایران - اگر بخواهیم یکی از عجیب ترین شیوه های انتخابات پارلمانی در جهان را نام ببریم ، کشور امارات یکی از کاندیداهای احراز این عنوان خواهد بود.
این که در انتخابات مختلف ، افرادی برای کاندیدا شدن صلاحیت داشته باشند ، پدیده ای شناخته شده در دنیاست اما در امارات ، افراد برای رای دادن نیز باید تأیید صلاحیت و گزینش شوند و تنها کسانی می توانند رأی بدهند که حاکمان آنها را قبول می کنند!

پارلمان امارات از 40 کرسی تشکیل شده است که نیمی از  نمایندگان آن را حاکمان هفت امارت (منطقه) منصوب می کنند و نیمی دیگر را کسانی انتخاب می کنند که از سوی این 7 حاکم انتخاب شده اند ، بدین شکل که حاکمان امارت های هفتگانه این کشور ، افرادی که روی هم رفته حدود 10 درصد جمعیت بومی کشور می شوند را به عنوان "هیات های انتخاباتی" گزینش می کنند و تنها این افراد هستند که می توانند رأی دهند و "از بین خود" ، بقیه اعضای پارلمان را انتخاب نمایند.

جالب این که پارلمان در امارات متحده عربی از هیچ گونه اختیار قانون گذاری یا نظارتی برخوردار نیست و تنها جنبه مشورتی دارد.

در ماه های اخیر همراه با موج مطالبه دموکراسی در کشورهای عربی، شماری از شهروندان اماراتی نیز در نامه ای سرگشاده به رهبران امارات، خواستار لغو گزینش افراد برای رای دادن شدند تا همه شهروندان بتوانند در انتخابات حق رأی داشته باشند. حکومت امارات در واکنش به این درخواست ، آن را اقدام علیه امنیت ملی دانست و شماری از افرادی که این نامه را امضا کردند به اتهام توهین به مقامات و اقدام علیه امنیت و نظم عمومی، به دادگاه احضار  کرد.

حکومت این کشور مهم ترین کاری که در باب افزایش مشارکت مردم انجام داده این است که  با افزایش تعداد افراد واجد صلاحیت رای دادن ، به اصطلاح به مطالبات برای دموکراسی پاسخ دهد!
 به عنوان مثال در هفته گذشته مقامات اماراتی تعداد افراد واجد صلاحیت رای دادن در انتخابات پارلمانی را از 80 هزار نفر به 129 هزار نفر افزایش دادند.
این تعداد حدود 12 درصد ازکل شهروندان امارات را تشکیل می دهد.

امارات از هفت امارت یا منطقه فدرالی به نام های  ابوظبی، دبی،  شارجه،  عجمان،  ام‌القوین،  رأس‌الخیمه و  فجیره تشکیل شده است. هر یک از هفت امارت، دارای قانون، کابینه و نظام حکومتی جداگانه ای هستند.
همچنین به طور سنتی حاکم منطقه ابوظبی، ریاست کشور امارات و حاکم دبی، نخست وزیری دولت امارات را برعهده دارد.90 درصد نفت امارات در ابوظبی قرار دارد.

براساس آمارگیری سال جاری میلادی، جمعیت امارات هشت میلیون و 200 هزار نفر است که کمتر از یک میلیون نفر آنها، شهروند و بقیه یعنی حدود هفت میلیون و 320 هزار نفر نیز اتباع خارجی هستند.

این در حالی است که در آمارگیری سال 2005 میلادی، جمعیت امارات چهار و نیم میلیون نفر بود که شهروندان اماراتی، 21 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دادند.


برچسب ها: امارات
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۸
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
1
47
از این که خلیج فارس رو توی نقشه گذاشتی اونم نزدیک امارات خیلی جای خوشحالی داره و خیلی درد دارد برای شیوخ عرب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
8
30
اینم دموکراسی آمریکایی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
0
14
امان از جهان سوم!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
0
63
اونجا علنی گزینش می کنند ولی بعضی جاها مخفیانه
روژمان
United States of America
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
2
5
خلایق هرجه لایق...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
4
14
بهر حال هر چی هست،،،، باید به چنین کشوری غبطه خورد
کشوری که 30 سال پیش از ایران آب شیرین میگرفت و حالا قطب گردشگری و .... ایرانیان شده
به این مدیریت باید غبطه خورد
زهرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
0
4
در همه جای دنیا رای دهندگان تایید صلاحیت میشوند محدودیت سنی و دارا بودن سلامت روانی شرط صلاحیت رای دهندگان است بنابراین اگر شرایط عقلانی و قابل تشخیص دیگری به شرایط فوق اضافه شود باشد طرح جالبی است
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
23
4
این یعنی دموکراسی!!!
beh
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
0
62
ما ايراني ها توان عجيبي در مميزي ديگران داريم. تا حالا به دبي رفتيد؟ ديديد كه اين كشور غير دمكراتيك با حاكمان نوكر اجنبيش كجاست و ما كجاييم. ما بر سر ساده ترين تصميم ميليادها تومان خرج جناه بازي هايمان ميكنيم ولي تمام مارك هاي معروف و موفق دنيا التماس مي كنند تا آنجا سرمايه گذاري كنند. مگر انتخابات ما با شوراهايش، تشخيص صلاحيت هاش و صد البته بي تاثير بودن و ناتوان بودن افرادي كه از اين همه صافي رد شوند دست كمي از اين نهاد مشورتي امارات دارد.
ما ايراني ها اصلاح كردن را دوست داريم بشرطي از خودمان شروع نشود. ما به نظام حاكم بر تمام كشورهاي دنيا انتقاد ميكنيم ولي خودمان...
beh
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
73
62
ما خيلي با نمكيم. چطور به خودمان اجازه مي دهيم راجع به مشاركت مردم در يك كشور بسيار موفق تر و پيشرفته تر از خودمان انتقاد كنيم و مقاله بنويسيم؟
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
70
52
چه تقسیمات مرزی مسخره ای بین کشور عمان و امارات وجود دارد به اون دماغه در تنگه هرمز نگاه کنید که بعد از کشور امارات است مربوط به عمان است که هیچگونه ارتباط زمینی با عمان ندارد .انگلیسیها هر طوری که دلشون خواسته این تقسیمات را انجام داده ند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
6
27
تو رو خدا تقسیم بندیشون و نگاه کن. آدم خنده اش می گیره! مثلاً دبی که به رنگ قرمزه یه گوشه دیگه هم اون ته مه ها هم برا خودش داره!
خودشونو کشتن با این مملکت داری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
6
21
در داخل امارت مناطقی وجوددارد که با عمان مشترک اداره ایکاش نقشه امارات را کامل میزدید تا همه ببینن چه معجونی گاهی برای ایران شاخ و شانه میکشد
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد