۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۷۷۷۱۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۰
کد ۱۷۷۷۱۳
انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۰
تاثير ميوه هاي وارداتي

ميوه روي دست کشاورزان ماند

در حالی که کشمکشها میان وزارتخانه های صنعت، تجارت و معدن و جهاد کشاورزی ادامه دارد و مجلس با ایجاد کمیته های تحقیق و تفحص از واردات میوه و دام زنده به دنبال سررشته مشکل واردات در بخش کشاورزی است، اغلب محصولات کشاورزی روی دست کشاورزان مانده است و حتی کشاورزان میلی برای چیدن میوه ها ندارند.
همچنان که در خرده فروشی های اغلب شهرها میوه‌های تابستانی و مرکبات وارداتی دیده می‌شوند در اغلب استانهای کشور میوه‌های تابستانی روی دست کشاورز باقی مانده است و باغداران از برداشت میوه‌های خود صرفنظر کرده‌اند.

به گزارش مهر، در حالی که کشمکشها میان وزارتخانه های صنعت، تجارت و معدن و جهاد کشاورزی ادامه دارد و مجلس با ایجاد کمیته های تحقیق و تفحص از واردات میوه و دام زنده به دنبال سررشته مشکل واردات در بخش کشاورزی است، اغلب محصولات کشاورزی روی دست کشاورزان مانده است و حتی کشاورزان میلی برای چیدن میوه ها ندارند.

ناهماهنگی میان دو دستگاه دولتی و عدم شفاف بودن واردات در بخش کشاورزی، کشاورزان را نسبت به نتیجه این کش و قوس‌ها ناامید کرده است؛ بنابراین آنها دیگر انگیزه ای برای برداشت محصولاتی که در نهایت در جایی هم به فروش نمی رسند، ندارند.

عکسهای منتشر شده از باغهای شمال کشور نشان می دهد میوه ها بر سطح باغات ریخته شده اند. این مسئله حاکی از آن است که برداشت میوه های فصلی هم دیگر برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد، این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان تنها متولی این بخش، سکوت پیشه کرده و هیچ توضیحی در این خصوص ارایه نمی دهد.

گرچه صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی سعی کرده در نامه هایی سرگشاده موضوع واردات بی رویه را از عهده وزارت جهاد کشاورزی خارج کند و به دوش نهاد دیگری بیاندازد اما کشاورزان این روزها با مشکلات زیادی از جمله کاهش قیمت محصولات، عرضه فله ای میوه به بازار و حضور پررنگ واسطه ها در کنار افزایش قیمت سوخت و دستمزد کارگران روبرو هستند که شاید بیش از واردات به آنها آسیب وارد می کند.

البته این موضوع هم که پس از گذشت حدود 5 سال از واردات بی رویه محصولات کشاورزی به بهانه کنترل بازار، چرا هرساله قیمت میوه ها با افزایش روبرو می شوند هم سئوالی است که برای کشاورزان بی پاسخ مانده است، زیرا میوه های داخلی با کمترین قیمت از باغدار خریداری شده و با بیشترین قیمت هم به مصرف کننده فروخته می شوند.

یکی از این میوه ها، پرتقال است که باوجودی که الان فصل این میوه نیست اما تمامی خرده فروشی ها در سطح شهر تهران این میوه را درکنار میوه های تابستانی وارداتی به فروش می رسانند.

در این رابطه مدیرعامل اتحادیه باغداران مازنداران با اشاره به مشکلات روزافزون کشاورزان به مهر گفت: در حال حاضر بخش کشاورزی دچارتصمیم گیریهای متفاوتی شده است و هرکسی برای سودجویی و انحصار طلبی با هر طریقی برای کشاورزان تصمیم گیری می کند.

عنایت الله بیابانی بااشاره به وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی این بخش، اظهارداشت: سئوال بنده به عنوان تولید کننده از وزارت جهاد کشاورزی این است که آیا در چنین شرایطی که میوه های فصلی ما زیر درختان مانده است، نباید از طرف این وزارتخانه اقدامی انجام گیرد.ِ

وی با اعلام اینکه به تازگی از زنجان و دیگر استانها تلفنهای زیادی داشتیم، گفت: در باغات زنجان حتی برای باغدار چیدن میوه ها صرفه ندارد که با پرداخت دستمزد بالای کارگر میوه را هرکیلوگرم 250 تومان بفروشد در صورتی که در تهران میوه‌ای کمتر از هر کیلوگرم 1500 تومان پیدا نمی شود.

نایب رئیس خانه کشاورز افزود: آیا با واردات میوه های فصلی متنوع که در دنیا بی نظیر است، واردات میوه های غیرفصلی ضرورتی دارد و دلیل اینکه وزارت جهاد کشاورزی مجوز واردات میوه غیر فصلی و مرکبات را می دهد چیست.

بیابانی با طرح این پرسش که تغییر ذائقه مردم با چه هدفی صورت می گیرد، بیان کرد: این موضوع برعلیه منافع ملی است؛ بنابراین وزارت جهاد کشاورزی باید از واردات بی رویه و غیرضروری جلوگیری کند.

مدیرعامل اتحادیه باغداران با اشاره به عدم سلامت بهداشتی در مرکبات وارداتی موجود در بازار، گفت: این مرکبات با استفاده از واکس‌های آلوده به برخی از سموم و آفات نباتی در درازمدت نگهداری می شوند و در فصلهای دیگر به کشوری مانند ایران صادر می شوند.

وی بابیان اینکه باید توانمندی و قدرت رقابت در باغدار ایجاد شود، اظهار داشت: الان یکی از معضلات کشاورزان عرضه محصول به بازار است، باوجود پرداخت هزینه گزاف کارگر و هزینه های سوخت سرانجام باید به دست دلالان برسد.

بیابانی تصریح کرد: درحال حاضر در منطقه مازندران هلو، شبرنگ و شلیل روی دست کشاورزان مانده است و کشاورزان میلی به چیدن آنها ندارند درصورتی که جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشد که اگر محصولات ما خوب نیستند حتما واریته هایی که در اختیار کشاورز قرار دادند خوب نبوده است، بیایند واریته ها را تغییر دهند.

تناقض گویی در وزارت جهاد کشاورزی

نایب رئیس خانه کشاورز با اشاره به تصمیمات متناقض در وزارت جهاد کشاورزی، گفت: اینگونه تصمیمات نتیجه ای جز نابودی کشاورز ندارد در حالی که در دنیا توجه به صنعت کشاورزی و غذا است تا تولید پایدار داشته باشند.

وی درباره اینکه وزارت جهاد کشاورزی مجوز واردات میوه را می دهد اما وزارت بازرگانی سابق را مسئول واردات عنوان می کند، بیان کرد: اگر هر دو این وزارتخانه ها مسئولیت واردات را برعهده نمی گیرند پس منظورشان این است که اینها به صورت قاجاق وارد می شوند درحالی که نمی توان این حجم از قاچاق را به کشور وارد کرد.

بیابانی بااشاره به اینکه ارایه مجوز واردات از سوی وزارت جهاد کشاورزی، زحمات این وزارتخانه را در سالهای گذشته به هدر داده است، افزود: سالها این وزارتخانه تلاش کرده است که آفات نباتی را ریشه کن کند اما با واردات شاهد بروز مشکلاتی در این زمینه هستیم.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران درباره استانهایی که امسال میوه ها را برداشت نکردند، گفت: استانهای زنجان، خراسان و شمال کشور استانهایی بودند که اغلب محصولات باغی در آنها امسال برداشت نشد.
ارسال به دوستان
تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس)