۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۷۹۶۷۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۱۲-۰۶-۱۳۹۰
کد ۱۷۹۶۷۴
انتشار: ۱۳:۱۶ - ۱۲-۰۶-۱۳۹۰

احتمال كنار گذاشتن چين از ساخت سد بختياري

او ادامه داد: باتوجه به اين‌كه سد بختياري از افتخارات ملي محسوب مي‌شود، ما توانمندي‌هاي داخلي را هم آماده ‌كرده‌ايم و اگر با چيني‌ها توافق نهايي حاصل نشود، توانمندي ايراني به كار گرفته مي‌شود و ان‌شالله امسال كلنگ اين سد را به زمين خواهيم زد.
درحالي كه در روزهاي آخر سال گذشته ايران ماموريت ساخت سد بختياري به ‌عنوان "بلندترين سد دنيا" را با امضاي قراردادي به چيني‌ها سپرد، حالا با گذشت شش ماه از امضاي اين قرارداد، احتمال دارد چيني‌ها از اجراي اين پروژه كنار گذاشته شوند.

معاون وزير نيرو در گفت‌وگو با ايسنا در رابطه با آخرين وضعيت سد بختياري به عنوان بلندترين سد دنيا كه قرارداد ساخت آن شش ماه پيش با طرف چيني امضا شده بود، از احتمال كنار گذاشتن چين و كلنگ‌زدن اين سد تا پايان سال با توان داخلي خبر داد.

محمدرضا عطارزاده در اين زمينه تصريح كرد: شركت ساينو هيدرو چين قرارداد اوليه ساخت و تامين اعتبار سد بختياري را در اسفند سال گذشته با ايران امضا كرد، كه باتوجه به ويژگي‌هاي خاص سد بختياري مراحل مختلفي را بايد پشت سر بگذارد و در همان قرارداد اوليه چون قيمت اجراي اين سد مشخص نبود، مقرر شد كه درباره قيمت، روش سرمايه‌گذاري و تامين منابع مالي به نتيجه برسيم.

وي افزود: چيني‌ها قيمت پيشنهادي و شرايط تامين منابع مالي خودشان را مشخص كرده‌اند و اين پيشنهاد اكنون در دست وزارت نيرو و معاونت راهبردي رياست‌جمهوري است كه درباره اين پيشنهاد تصميم‌گيري شود تا اگر معاونت راهبردي صلاح ديد كار با چيني‌ها شروع شود و اگر ضورت داشت راهكارهاي ديگري را دنبال مي‌كنيم.

او ادامه داد: باتوجه به اين‌كه سد بختياري از افتخارات ملي محسوب مي‌شود، ما توانمندي‌هاي داخلي را هم آماده ‌كرده‌ايم و اگر با چيني‌ها توافق نهايي حاصل نشود، توانمندي ايراني به كار گرفته مي‌شود و ان‌شالله امسال كلنگ اين سد را به زمين خواهيم زد.

معاون وزير نيرو قيمت پيشنهادي چيني‌ها براي اجراي اين پروژه را "بالا" ارزيابي كرد و با بيان اين‌كه بايد براي اين موضوع چاره‌انديشي شود، گفت: ممكن است معاون راهبردي با اين پيشنهاد مشكل داشته باشد كه اگر موضوع حل و فصل شود با چيني‌ها ادامه مي‌دهيم و در غير اين صورت اين پروژه توسط ايراني‌ها كليد خواهد خورد.

وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا ايران اين توانايي را دارد كه به تنهايي ساخت بزرگترين سد جهان را اجرا كند و اگر نيازي به حضور چيني‌ها احساس نمي‌شد، چرا قرارداد اوليه اين پروژه با ساينوهيدرو چين منعقد شد؟ تصريح كرد: علت امضاي اين قرارداد هم تامين منابع مالي و هم استفاده از تجربه چيني‌ها بود، وگرنه توانمندي ايران در زمينه سد بسيار كامل و جامع است. هرچند ممكن است راهكار ديگري انديشيده شود كه هم از تجربه چيني‌ها و هم از توانمندي داخلي استفاده كنيم.

معاون وزير نيرو در توضيح راهكار جديد ايران براي اين پروژه گفت: سه راهكار در پيش‌رو داريم؛ اول اين‌كه توافق با چيني‌ها به نتيجه برسد، دوم اين‌كه كار با توانمندي داخلي پيش برود و سوم اين‌كه همكاري دو طرف در ساخت سد بختياري را شاهد باشيم.

قرارداد ساخت طرح سد و نيروگاه بختياري به عنوان بلندترين سد بتني دو قوسي جهان اسفندماه سال گذشته (1389) با حضور مجيد نامجو - وزير نيرو، و يو هونگ يانگ - سفير چين در جمهوري اسلامي ايران، امضا شد. اين قرارداد با اعتباري نزديک به دو ميليارد دلار به امضاي سيدمحمدرضا رضازاده - مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران، و مهران لطفي - مديرعامل شرکت فرآب، و همچنين سون هونگ شويي - معاون مديرعامل گروه شرکت هاي ساينو هيدرو، رسيد.

شرکت ساينو هيدرو چين در زمان کنوني در بين 225 شرکت سدساز جهان در رتبه 31 قرار داشته و در زمان کنوني در حال ساخت بزرگترين سد جهان در کشور چين است و طبق اين قرارداد قرار بود کار احداث و ساخت سد بختياري تا 10 سال آينده به پايان برسد.

سد بختياري با 315 متر ارتفاع در استان لرستان و در مرز استان خوزستان ساخته مي‌شود و بلندترين سد بتني دوقوسي جهان خواهد بود که قادر است نزديک به يک هزار و 500 مگاوات انرژي در سال توليد کند. همچنين حجم ذخيره مخزن اين سد 4.8 ميليارد مترمکعب خواهد بود که پس از مخزن سد کرخه بيشترين حجم مخزن را در کشور به خود اختصاص خواهد داد.
ارسال به دوستان
بهبود گره‌های تیروئیدی با چند راهکار طلایی (فیلم) طرز پخت یک غذای جدید کانادایی با یک کیلو سنگدان مرغ (فیلم) وزیر اقتصاد: عده‌ای در فضای مجازی نمی‌خواهند قیمت ارز پایین بیاید سهم بیمه‌ها در پرداخت هزینه دارو افزایش یافت (فیلم) تکذیب ورود ویروس جدید چینی به کشور (فیلم) توصیه استاندار تهران به اتباع غیرمجاز: خوداظهارانه به کشور خود بازگردید شمخانی ۷ سال پیش: هیچ نگرانی امنیتی از رفع حصر وجود ندارد (فیلم) حمله مسلحانه به پاسگاه چشمه زیارت زاهدان دفع شد اردوغان خواستار همکاری جهانی با دولت جدید سوریه شد نخستین تصاویری از شلیک سامانه پدافندی ۳۵۸ در سایت هسته‌ای نطنز (فیلم) نقش هوش مصنوعی در روزنامه‌نگاری: ابزاری برای کمک، نه جایگزین خلاقیت شنبه سامانه بارشی وارد کشور می‌شود (فیلم) میقاتی به‌زودی به دمشق سفر می‌کند شپش در میان دانش‌آموزان / آیا مدارس برای شپش تعطیل می‌شوند؟ راه‌حل‌‌های شناسایی شپش (فیلم) رویترز: افزایش تولید و صادرات نفت ایران شکست تحریم‌های غرب را نشان می‌دهد