۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۷۹۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۴ - ۱۲-۰۶-۱۳۹۰
کد ۱۷۹۷۳۱
انتشار: ۱۷:۱۴ - ۱۲-۰۶-۱۳۹۰
عراقی‌ها در صدد توسعه تولید نفت

آیا شرکت مشترک نفتی ایران و عراق تاسیس می‌شود؟

در حالی مقامات نفتی ایران خبر از تاسیس شرکت مشترک نفتی میان ایران و عراق برای می‌دهند که مقامات عراقی هیچ اظهار نظری در این خصوص نکرده‌اند .
قانون:
ایران و عراق شرکت مشترک نفتی تاسیس می‌کنند.

در حالی مقامات نفتی ایران خبر از تاسیس شرکت مشترک نفتی میان ایران و عراق برای ساماندهی به وضعیت برداشت‌ها از میدان‌های مشترک میان دو کشور می‌دهند که مقامات عراقی هیچ اظهار نظری در این خصوص نکرده‌اند .

مسعود جباری؛ مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران در این خصوص گفته است در حال حاضر هر دو کشور به صورت مستقل پروژه‌های مربوط به بخش نفت خود را پیش می‌برند، با این وجود امید داریم تا با تشکیل شرکت مشترک نفتی، افق‌های تازه‌ای فراروی دو کشور گشوده شود و باب همکاری‌های نویی در این زمینه باز شود.

پیش از این نیز ایران اعلام کرده بود که قصد دارد با تاسیس شرکت مشترک نفتی با همسایگان خود به وضعیت بهره‌برداری از میادین مشترک سر و سامانی بدهد.

با این حال هنوز این مهم محقق نشده است و اخباری که در خصوص تاسیس شرکت مشترک میان ایران و کویت برای برداشت از میدان مشترک میان دو کشور منتشر شده بود نیز از سوی کویت تکذیب شد .

 هیچ قانون بین المللی خاصی بر میادین مشترک حکمفرما نیست و شرکا می‌توانند به هر صورت که مایل باشند نسبت به بهره‌برداری از میادین مشترک اقدام کنند .

ایران میادین مشترک فراوانی با همسایگان خود دارد که از جمله مهمترین این میدان‌های مشترک، میدان مشترک پارس جنوبی است . پارس جنوبی که بزرگترین میدان گازی جهان است میان ایران و قطر مشترک است و قطر یازده سال زودتر از ایران توانسته است به بهره‌برداری از این میدان اقدام کند .

غلامحسین حسنتاش ، کارشناس انرژی و مدیر عامل اسبق موسسه مطالعات انرژی کشور پیش از این اعلام کرده است در میدان‌های نفتی مشترک ایران با عراق ، کشور عراق حدود 295 هزار بشکه نفت تولید کرده و در مقابل تولید ایران 130 هزار بشکه است . این در حالی است که عراقی‌ها بیش‌تر پروژه‌های خود را به مناقصه‌های بین‌المللی گذاشته‌اند و بر همین اساس تولید آن‌ها افزایش می‌یابد.

ایران سال‌هاست تلاش می کند نسبت به افزایش ظرفیت تولید نفت خوداقدام کند اما تحریم‌های یک جانبه غربی‌ها و کمبود سرمایه مهمترین عامل عدم توسعه میادین نفتی و افزایش ظرفیت تولید ایران است .

در قالب برنامه پنجم توسعه نیز افزایش ظرفیت تولید نفت به بیش از 5 میلیون بشکه پیش بینی شده است . وزیر نفت اعلام کرده است که مهمترین اولویت کاری وی توسعه میدان‌های مشترک است . وزرای پیشین نفت نیز توسعه میدان های مشتر نفتی را مهمترین برنامه کاری خود اعلام کرده بودند.
ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود