۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۰۲۰۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۱۵-۰۶-۱۳۹۰
کد ۱۸۰۲۰۹
انتشار: ۱۰:۰۴ - ۱۵-۰۶-۱۳۹۰

همه‌گیری بيماري «وبا» به مرحله هفتم رسيد

وی رهاسازی فاضلاب‌ها و دفع غیربهداشتی مدفوع، عدم رعایت بهداشت فردی را مهم‌ترین راه انتقال این بیماری از فرد آلوده برشمرد و تصریح کرد: علائم این بیماری شامل دفع خیلی بالای اسهال است.

فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: بیماری وبا در شش دوره همه‌گیر شده که الان در همه‌گیری مرحله هفتم قرار داریم.

فرهنگ بابامحمودی شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع مجدد بیماری وبا اظهار داشت: اين بيماري از فرد و محیط انتقال می‌یابد.

وی با بیان اینکه وبا یک بیماری عفونی با مرگ و میر بالا است، تصریح کرد: بیماری وبا در شش دوره همه‌گیر شده که الان در همه‌گیری مرحله هفتم قرار داریم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خواستگاه این بیماری را کشورهای همسایه ایران شامل پاکستان، بنگلادش، افغانستان و هندوستان برشمرد و تصریح کرد: در حالت عادی این بیماری در آب‌های شور، موجودات دریایی، پلنگتون‌ها و خزه‌های دریایی برای مدت مدیدی می‌ماند.
 
* آب مهم‌ترین راه انتقال وبا

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین راه انتقال این بیماری خوردن آب آلوده است، به کشاورزان و مسافران هشدار داد در فصل تابستان حتما در زمان مسافرت‌ها و فعالیت‌های کشاورزی نسبت به چگونگی مصرف آب دقت بیشتری داشته باشند.

بابامحمودی با اعلام اینکه آب آلوده ممکن است از لحاظ تغییر رنگ، بو و غلظت همانند آب شرب معمولی باشد، گفت: نباید هر آبی نوشیده شود و غذا را با آب آلوده تهیه شود.
 
*وبا دومین بیماری شایع دستگاه گوارش

وی با اشاره به اینکه وبا دومین بیماری شایع دستگاه گوارش است، خاطرنشان کرد: دست، آب و غذای آلوده عامل انتقال این بیماری عفونی است.

این متخصص بیماری های عفونی با اعلام اینکه نباید از عنوان بیماری وبا ترسید، اظهار داشت: همه انسان ها نسبت به این بیماری حساس هستند.

وی با یادآوری این نکته که در سال 2009 حدود 45 کشور به این بیماری مبتلا شدند، ابراز داشت:21 هزار و 266 نفر نیز علامت این بیماری را داشتند.

بابامحمودی با اشاره به فوت 4 هزار و 966 نفر در دنیا بر اثر این بیماری در سال یاد شد، گفت: 99 درصد وبا در کشورهای آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین دیده شده است.

وی رهاسازی فاضلاب‌ها و دفع غیربهداشتی مدفوع، عدم رعایت بهداشت فردی را مهم‌ترین راه انتقال این بیماری از فرد آلوده برشمرد و تصریح کرد: علائم این بیماری شامل دفع خیلی بالای اسهال است.
 
* اسهال آب برنجی مانند علامت وبا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه اسهال به شکل«آب برنج» و کدر که پرجحم، آبکی و دارای بوی ماهی مانند از علائم اسهال وبایی است، خاطرنشان کرد: این افراد اگر درمان نشوند به دلیل دفع مکرر دچار نارسایی کلیه، خشکی پوست، اختلال هوشیاری و در نهایت شوک و مرگ می‌شوند.
 
*او ار اس بسته جادویی درمان وبا

وی با اعلام اینکه تنها راه درمان این بیماری نیز استفاده از پور معروف او ار اس است، گفت: اسهال وبایی معمولاَ تب ندارد و از این طریق نیز می‌توان تشخیص داد که فردی که به بیماری اسهال مبتلا شده است وبا دارد یا خیر.

بابامحمودی با اشاره به اینکه اگر افراد مبتلا به وبا درمان نشوند از هر چهار نفر مبتلا دو نفر ممکن است دچار مرگ شوند، اذعان داشت: درصورت درمان کمتر از یک درصد مرگ و میر خواهد داشت.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه افراد زیر دو سال مبتلا به این بیماری نمی‌شوند، گفت: به دلیل مصرف شیر مادر کودکان زیر دو سال جزء افراد مبتلا به این بیماری محسوب نمی‌شوند.

بابامحمودی استفاده از آنتی بیوتیک‌ها را نیز برای درمان وبا موثر خواند و یادآور شد: آنتی بیوتیک‌ها به سه علت کم کردن طول دوره بیماری، انتقال وجلوگیری از  عارضه استفاده می شود.
ارسال به دوستان