۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۰۴۷۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۴ - ۱۶-۰۶-۱۳۹۰
کد ۱۸۰۴۷۷
انتشار: ۱۸:۳۴ - ۱۶-۰۶-۱۳۹۰

حرف هاي کارگردان 5 کیلومتر تا بهشت: از جریان انحرافی تا خودکشی یک نوجوان

اختلاف نظری که درباره مبحث روح با جریان انحرافی وجود داشت باعث مخالفت برخی از آن ها شد / ما در این سریال به بلای فرزند ناصالح برای والدین خود اشاره کردیم و این موضوع برخی آقازاده ها را ناراحت کرد. در نتیجه تلاش کردند که این سریال قربانی شود
افكارنيوز - نقد و بررسی مجموعه تلویزیونی "پنج کیلومتر تا بهشت" در چهارمین نشست از سلسله جلسات "در قاب رسانه" روز چهارشنبه ۱۶ شهریور ماه در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

این نشست با حضور علیرضا افخمی(کارگردان)، داود هاشمی(تهیه کننده)، سجاد ابوالحسنی (نویسنده)، پریناز ایزدیار (بازیگر)، سیدجواد رسولی (کارشناس)، یاسر آیین (کارشناس) و محمد تقی فهیم (منتقد) برگزار شد.

استقبال كم از سريال هاي ماه رمضان

محمدتقی فهیم در ابتدای برنامه درباره سریال های ماه رمضان گفت: سریال های ماورایی که دستمایه اصلی آن ها ارتباط با فرشته ها و دنیای غیر مادی است؛ موضوع امسال سریال های ماه رمضان تلویزیون بوده که توجه نکردن به تنوع موضوعی آن ها جای سوال دارد.

وی افزود: اگرچه مردم گزینه دیگری به غیر از تلویزیون ملی ندارند و این سریال ها را تماشا می کنند، اما از مجموع نظرات می توان برداشت کرد که استقبال چندانی از سریال های ماه رمضان نشده است و این سریال ها نتوانستند ایده های جدیدی را ارائه دهند.

فهیم درباره سریال" پنج کیلومتر تا بهشت "تصریح کرد: این سریال نسبت به آثار گذشته آقای افخمی رشد بیشتری کرده اما شخصیت پردازی کار مشکلات زیادی دارد.

به من پيشنهاد شد شماره 2 اين سريال را هم بسازم

در ادامه نشست علیرضا افخمی درباره استفاده از موضوع روح در سریال های خود گفت:
سریال "او یک فرشته بود" با روح سر و کار نداشت. حتی به من پیشنهاد شد که شماره ۲ آن را هم بسازم اما من مخالفت کردم؛ چون آن سریال تمام شده بود. هیچ کدام ازسریال های من ربطی به روح نداشتند.

وی افزود: اینکه چرا وارد ژانر ماورایی شده ام به این دلیل است که؛ آن هم یک ژانر مثل سایر ژانرهاست و تکراری و یا تمام نشده است. این ژانر هم نیاز به فکر و مضمون دارد ومن کار کردن در این فضا را دوست دارم.

افخمی درباره خبر اقدام به خودکشی یک پسر ۱۲ ساله اظهار تاسف کرد و بیان داشت: این خبر در روزنامه ایران مطرح و ذکر شده بود که والدین او قصد شکایت از صدا و سیما را دارند. اما پر واضح است که خود سریال تاکید شدیدی روی این مسئله داشت که خودکشی چه عوارض وحشتناکی را دارد. "

وی تصریح کرد: این سریال خودکشی را مذموم شمرده و عجیب است سریالی که درباره گرفتاری ۲۰ ساله فردی که خودکشی کرده، صحبت می کند چنین اثری داشته باشد. من متاسفم اما مسئول این پیام معکوس ما نیستیم.

وی درباره ضعف سریال به عنوان کارگردان آن گفت: من اصرار داشتم که این سریال برای ماه رمضان ساخته نشود. اما اصرار برای پخش این سریال در ماه رمضان باعث به وجود آمدن ضعف ساختاری شد. البته مدعی فقدان ضعف های دیگر در سریال نیستم.

افخمی اضافه کرد: ما در برخی بازی ها دچار مشکل بودیم و آن ها نتوانستند آنچه را که می خواستیم ارائه دهند. همچنین جوی پیرامون این سریال ساخته شد که از روی غرض بود. ما در این سریال به بلای فرزند ناصالح برای والدین خود اشاره کردیم و این موضوع برخی آقازاده ها را ناراحت کرد. در نتیجه تلاش کردند که این سریال قربانی شود.

اختلاف نظر با جريان انحرافي

وی در پایان تاکید کرد: به علت اختلاف نظری که درباره مبحث روح با جریان انحرافی در این سریال وجود داشت، این مسئله مخالفت برخی از آن ها را برانگیخت که این مورد نیز باعث موضع گیریها غرض ورزانه ای نسبت به سریال گردید .

در ادامه اين نشست یاسر آیین، کارشناس این برنامه ضمن بیان اینکه عالم غیب و ماوراء در آموزه های دینی وجود دارد، بیان داشت: موضوع ماورا کانون اعتقادات دینی است. در جوهره همه ادیان این ماورا وجود دارد. اینکه ما حیات برزخی داشته باشیم صحیح است و خواب صادقه و طی الارض هم وجود دارد.

روياي صادقه و آدم هاي ساده

وی افزود: ساحت بین مرگ و زندگی باید توضیح داده شود. اینکه ما باید از چه مذهب و دینی به آن فکر کنیم. در این سریال ماهیت بین مرگ و زندگی معلوم نیست. از لحاظ دینی تنها ظاهر و شکل آن اسلامی شده است.

آیین با اشاره به رویای صادقه شخصیت آیدا در این سریال گفت: فضای آموزه های دینی درست است اما برای کسانی که شخصیت متناسب و عمیقی داشته باشند نه افراد معمولی. رویای صادق برای افراد فاعل رخ نمی دهد. ما در فضای دین این را نداریم، پس باید ساختارها درست شوند.

وی اضافه کرد: مبنای آموزه ها باید اسلامی باشند. قضاوت کردن چیزی است که دربیشتر سریال های افخمی دیده می شود. اما این چیزی است که ما در آموزه های دینی اجازه آن را نداریم. این عوامل باعث شده اند که نشانه های ایمان سطحی بیان شوند.

وی در پایان تاکید کرد: به علت اختلاف نظری که درباره مبحث روح با جریان انحرافی در این سریال وجود داشت، این مسئله مخالفت برخی از آن ها را برانگیخت که این مورد نیز باعث موضع گیریها غرض ورزانه ای نسبت به سریال گردید .

تكرار اين موضوعات در تلويزيون آسيب است

سید جواد رسولی، کارشناس دیگر برنامه در ادامه گفت: ما در این سریال نشانه هایی پیدا می کنیم که با لحن کلی سریال همخوانی ندارد. اینکه مرز ورود به مسائل عالم غیب تا کجاست؟ تکرار این موضوعات ماورایی در تلویزیون آسیب است.

وی حلق آویز کردن یک پسر در اخبار را نشان دهنده از بین رفتن حریم عقاید دانست و افزود: در این سریال ها مرز بین واقعیت و ماورا جا به جا می شود و آسیب می رساند. باید با ملاحظات بسیار به سمت این مسائل رفت.

رسولی اضافه کرد: تاکید تلویزیون روی موضوعات برزخ و بهشت منجر به زمینی شدن موضوعات می شود. چون مرزها از ذهن مخاطب بر داشته می شود و عالم ماورا هم به شکل عینی تصور می شود.

وی تاکید کرد: خشونت اجتماعی و فشار اقتصادی روی مردم زیاد است اینکه تلویزیون به این موضوعات می پردازد یک نوع فرافکنی است که صلاح نمی داند درباره مشکلات اجتماعی صحبت کند.

سجاد ابوالحسنی نویسنده این سریال نيز گفت: من و آقای افخمی چهارمین سریال مشترکمان است که از طرح تا انتهای کار با هم تبادل نظر و همکاری داشتیم. این فیلمنامه درباره خواب است و اینکه با فیلم "روح" مقایسه شود را قبول ندارم.

وی افزود: این سریال تفاوت خیلی بزرگی با فیلم روح دارد. نوع ارتباط روح با دنیای جسمانی از طریق یک صداست. من هیچ اثری ندیدم که که نوع ارتباط با ماورا از طریق خواب باشد. این سریال درباره خواب های آیداست.

داوود هاشمی تهیه کننده سریال ۵ کیلومتر تا بهشت درباره مشکلات و ضعف های این سریال گفت: بخشی از آن به سیاست گزاری تلویزیون بر می گردد. چون ما در در سریال های ماه رمضان مشکل فیلمنامه و شتابزدگی کار را داریم. اگر ما زمان بیشتری داشتیم قطعا بهتر کار می کردیم.
در انتها یاسر آیین با بیان لطیفه ای به کنایه علیرضا افخمی را مورد خطاب قرار داد و از سری سازی های وی انتقاد کرد که باعث خنده حضار و عوامل سریال شد.

بازي در نقش آدم و روح فرقي ندارد

پریناز ایزدیار بازیگر نقش مینا درباره نقش خود بیان داشت: من شخصا تفاوتی بین بازی در نقش آدم و روح احساس نکردم. هرچه یک نقش ساده تر گرفته شود برای مردم قابل هضم تر است. مینا هم با وجود اینکه چند بعدی است اما در هر حال یک آدم است و بازی در نقش او مثل بازی نقش یک آدم معمولی بود.

در پایان لوح تقدیر و یادبود از سوی رییس فرهنگسرای رسانه به عوامل این سریال اهدا شد.
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۶
2
46
اگر در همین ماه رمضان ، سریال "سه دونگ سه دونگ" همان اول شب پخش می شد و روح بازی های امیر حسین و رفقا به زمانی که بچه ها خواب بودند موکول می شد ، هم مردم بیشتر شاد می شدند و هم ای بسا حادثه ناگوار خودکشی این کودک برای تبدیل شدن به روح رخ نمی داد و او اکنون خود را مهیای سال جدید تحصیلی می کرد.
سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است