۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۰۵۱۰
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۳ - ۱۷-۰۶-۱۳۹۰
کد ۱۸۰۵۱۰
انتشار: ۰۰:۵۳ - ۱۷-۰۶-۱۳۹۰

انتقاد صاحبنظران ديني از اظهارات غيركارشناسي احمدي‌نژاد

 


 جمهوری اسلامی نوشت: سخنان عجيب رئيس‌جمهور در مورد قدرت انسان در خلق هر آنچه خداوند متعال خلق كرده، واكنش‌هاي انتقاد آميز و هشدارگونه كارشناسان ديني و مذهبي را به دنبال داشت. اين منتقدان با غير كارشناسي دانستن سخنان احمدي نژاد، عدم پاسخگويي به اينگونه اظهارات را زمينه ساز انحراف از اسلام ناب محمدي ارزيابي كردند.

به گزارش خبرنگار ما، اين سخنان كه روز گذشته در در دومين جشنواره و نمايشگاه ملي "علم تا عمل" بيان شد، با واكنش‌هاي انتقادآميز متعددي روبرو شد. رئيس‌جمهور براي انسان قدرت خلق هر آنچه خداوند خلق كرده، قائل شد و همين اظهارات از سوي كارشناسان ديني، غير كارشناسي، فراتر از دانش تخصصي و مورد مناقشه ارزيابي شده است.
منحرفان مي‌خواهند انسان را جاي خدا بگذارند
حجت‌الاسلام جلالي، مسئول دفتر و از شاگردان آيت‌الله مصباح يزدي ضمن نقد علمي سخنان ديروز احمدي‌نژاد گفت: متأسفانه اظهارات رئيس‌جمهور بوي اومانيسم و اصالت انسان مي‌دهد.
وي در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس، اظهار داشت: ديدگاه جناب آقاي رئيس‌جمهور راجع به انسان بيشتر بر اين مبنا است كه گاهي انسان شاعرانه بحث مي‌كند، يا يك جوان و نوجوان انشاء مي‌نويسد و ممكن است در انشايي خود از تعابير شاعرانه استفاده كند كه اينگونه مباحث، انسان خداگونه، آنچه خدا خلق مي‌كند مي‌تواند خلق كند، مطرح مي‌شود.

وي افزود: در تعبير‌هاي شاعرانه شايد اينگونه مطالب درباره خالق بودن انسان و اينكه "انسان مي‌تواند هر آنچه خدا خلق كرده را خلق كند" جايي براي گذشت داشته باشند اما اينكه افرادي كه تريبون دارند و اظهاراتشان انعكاس وسيع و گسترده‌اي در جامعه دارد، اين مطالب را مطرح كنند براي جامعه مشكل‌ساز خواهد شد.

وي مطرح كردن اظهارنظر‌هايي از قبيل اينكه انسان مي‌تواند هر آنچه خدا خلق كرده را خلق كند، را از جمله حاشيه‌سازي‌هاي دانست كه دولت بايد از آن پرهيز كند و گفت: اين‌گونه رفتارها و اظهارنظرها همان سرگرم كردن جامعه است كه هيچ ضرورتي ندارد.

وي با بيان اينكه تعبير" انسان مي‌تواند هر آنچه خدا خلق كرده را خلق كند"، بوي اومانيسم و اصالت انسان را مي‌دهد، به بحث رنسانس در غرب اشاره كرد و گفت: بعد از نهضت
رنسانس،مباحثي از قبيل اينكه "انسان معجزه گر است و مي‌تواند مثل خدا خالق باشد"، "انسان مي‌تواند هواپيما خلق كند"، "فضا، دريا و زمين را تسخير كند" پس انسان هم مي‌تواند مثل خدا معجزه كند" در غرب مطرح شد.
اين استاد حوزه و دانشگاه تاكيد كرد: غربي‌ها وقتي خواستند كه انسان را جاي خدا قرار دهند، در حقيقت اصالت را به جاي خدا به انسان دادند و گفتند به جاي خواست و رضايت خدا، خواست و رضايت انسان مطرح است.
جلالي گفت: غربي‌ها با همين فرمول، به جاي حاكميت الله، حاكميت و حكومت مردم و اكثريت مردم را مطرح كردند تا ملاكي كه بر اساس ولايت خدا و خدا محوري بود به انسان مداري و انسان گرايي و انسان محوري تغيير كند.

جلالي با بيان اينكه اومانيست‌ها و انسان‌گراها، انسان را در عرض خدا مي‌دانند اما ما در اسلام انسان را در طول خدا مي‌دانيم، تصريح كرد: خليفه‌الله بودن انسان را بر اين اساس قبول داريم كه انسان در طول خداوند تعريف شود نه در عرض خدا.

وي تاكيد كرد: اگر انسان عين خدا خالق باشد و خلق كند پس "و‌الله يحيي و يميت‏، والله بما تعملون بصير" چه مي‌شود؟، اين آيه يعني خداست كه مي‌ميراند و زنده مي‌كند و سؤال اينجاست كه آيا انسان هم مي‌تواند چنين كاري بكند؟

وي ادامه داد: بايد از كساني كه درباره اينكه انسان مي‌تواند هرچيزي را كه خدا خلق كرده، خلق كند، پرسيد كه آيا انسان مي‌تواند انساني را خلق كند؟موجودي كه مخلوق خداست چگونه مي‌تواند خالق باشد؟

جلالي در ادامه با بيان اينكه شايسته است افراد به قدري كه علمشان اجازه مي‌دهد، اظهار نظر كنند، تاكيد كرد: مباحثي كه درباره خالق بودن انسان مطرح مي‌شود برگرفته از همان اشتباهاتي است كه جريان انحرافي در آن گرفتار شده است؛ چراكه اين جريان قائل به وجود خدا به تعداد انسان‌هاست. اين جريان انسان‌هاي خداگونه مطرح مي‌كند و به جاي خدا به انسان اصالت مي‌دهد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه جريان انحرافي خالق بودن را كه اختصاص به خداوند دارد، به انسان‌مداري، انسان‌گرايي و انسان‌محوري تغيير داده است، توضيح داد: اگر بخواهيم نگاه توحيدي داشته باشيم، بايد گفت كه ما هيچ اراده‌اي از خودمان نداريم؛ چراكه مردن و زنده بودنمان دست خودمان نيست.

انسان هرگز نمي‌‌تواند حد گستره خداوند را داشته باشد

معاون پژوهش مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) هم با انحرافي خواندن "هر آنچه خدا خلق كرده، انسان مي‌تواند خلق كند"، تصريح كرد: انسان هرگز نمي‌تواند، حد گستره الهي را داشته باشد.
حجت‌الاسلام احمدحسين شريفي، در گفتگو با فارس، تصريح كرد: قطعاً خداوند ملائكه، روح و عالم مجردات را خلق كرده است، آيا انسان مي‌تواند، آنها را بيافريند؟! اين حرف نادرست و كلام مبالغه آميزي است.

وي با تاكيد بر اينكه انسان خليفه الهي است، اما هرگز نمي‌تواند، مانند خداوند كارهاي خالقي انجام دهد، افزود: انسان هرگز نمي‌تواند، حد گستره الهي را داشته باشد.
معاون پژوهش مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به سخنان رئيس‌جمهور مبني بر تسخير عالم توسط انسان، ابراز داشت: چگونه خداوند عالم را تسخير انسان قرار داده است، اما هنوز در علم نزديك و مرز صفر قرار داريم و پيشرفتي نكرده‌ايم! يا در كره زمين و كرات ديگر تسلط نداريم! اين حرف نادرستي است، مفسرين در ذيل آيه "سَخَّرَ لَكُم مَّا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ" هيچ تفسيري مبني بر اينكه همه عالم در سخره انسان است، را نكرده‌اند، "سَخَّرَ لَكُم" يعني خداوند عالم را به تسخير خود درآورده كه آنها در خدمت انسان باشند نه اينكه انسان بر آنها تسلط داشته باشد.
وي ادامه داد: هر چند كه در سخنراني رئيس‌جمهور نكات مثبتي در مورد محبت به انسان‌ها و خدمت به خلق و جايگاه انسان به چشم مي‌خورد، اما با توجه به جايگاه ايشان، در ذهن مردم اين جا مي‌گيرد كه "سَخَّرَ لَكُم مَّا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ" يعني همه چيز در تسخير انسان است، اما اين گونه نيست، بلكه معناي عربي "سَخَّرَ لَكُم" اين است كه مسخر گردانيده براي شما، به خاطر شما، در خدمت شما نه اينكه شما مسلط شويد!
حجت‌الاسلام شريفي بااشاره به اينكه رئيس جمهور، شخصيت خدمتگزار و محترمي هستند، اما اين قبيل سخنراني‌ها آثار خوبي در جامعه بر جاي نخواهد گذاشت، خاطرنشان كرد: بهتر است با خبرگان حوزه و دانشگاه مشورت‌هايي صورت گيرد و گروه مشاور قوي حوزوي در كنار ايشان وجود داشته باشد تا شاهد چنين جرياناتي نباشيم.
وي با اشاره به ديگر سخن احمدي نژاد، مبني بر خدمت به اجتماع و مردم بيان داشت: از نظر اسلام كسي كه براي اجتماع، ‌جامعه و مردم جانش را بدهد، هيچ ارزشي ندارد، مگر اينكه به خاطر خدا در آن لحاظ شده باشد و همه كارها نيت الهي در آن گنجانده شود، لذا مردم براي ما اهميت دارد، چون خدا فرموده است،‌در روايات داريم كه محبوب‌ترين مردمان در نزد خداوند،‌نافع‌ترين ايشان براي خلق خداست.
نقد اظهارات فرهنگي رئيس‌جمهور در كرسي‌هاي آزاد انديشي ضروري است
حجت‌الاسلام علي ثمري، مشاور سابق رئيس‌جمهور در اين مورد گفت: برپايي كرسي‌هاي آزاد انديشي كه مقام معظم رهبري سال‌ها است بر آن تأكيد دارند، براي نقد اظهارات فرهنگي رئيس‌جمهور ضروري است تا افراد از مسير اسلام ناب محمدي(ص) خارج نشوند.
دبير سابق هيئت عالي گزينش كل كشور در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به فرمايشات رهبر معظم انقلاب از فعاليت‌ها و كارهاي فرهنگي كشور، ادامه داد: ايشان نسبت به مسائل فرهنگي سال گذشته و امسال در ديدار با اعضاي هيئت دولت نگراني خود را اظهار كردند.

وي افزود: خردمندان و افراد اهل دانش و فرهنگ در جامعه بايد مباحث فرهنگي دولت را نقد كنند، هرچند شايد فضاي نقد دولت تا حدودي تنگ و تاريك باشد و افراد مسئول به محض انتقاد بايكوت شوند، اما فضاي كلي جامعه اينگونه نيست و ما جامعه آزادي داريم كه مردم فهيم مي‌توانند آزادانه مسائل را نقد كنند.
حجت‌الاسلام ثمري افزود: برپايي كرسي‌هاي آزاد انديشي كه مقام معظم رهبري سال‌ها است بر روي آن تأكيد دارند، براي نقد ظهارات فرهنگي رئيس‌جمهور ضروري است تا افراد به واسطه عمل‌زدگي و توهمات از مسير اسلام ناب محمدي (ص) خارج نشوند.
رئيس ستاد قرارگاه عمار گفت: برخي جريانات مي‌خواهند با اظهار نظر‌هاي خود و انتشار ويژه‌نامه‌هايي، مردم را عصباني كنند.
برچسب ها: احمدی نژاد ، خلق
ارسال به دوستان