۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۸۰۸۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۲۰-۰۶-۱۳۹۰
کد ۱۸۰۸۴۰
انتشار: ۰۹:۱۳ - ۲۰-۰۶-۱۳۹۰

بازنشستگي با 10 سال سابقه بيمه/ شرايط را دقيقا بخوانيد

به گفته اين كارشناسان، بالاتر رفتن سن بازنشستگي متناسب با سن اميد به زندگي، الگويي است كه در كشورهاي توسعه يافته استفاده مي‌شود و شايد چنين تصميمي مصلحت‌انديشي بر اساس مطالبات روز مردم باشد كه آينده‌نگري در آن، در نظر گرفته نشده است.

جام جم آنلاين: با تصويب آيين‌نامه اجرايي بند (91) قانون بودجه سال 1390 كل كشور توسط هيات دولت، صندوق تامين اجتماعي مكلف شد از اين پس حقوق بازنشستگي افرادي را كه حداقل 10 سال حق بيمه تامين اجتماعي پرداخت كرده‌‌اند و واجد شرايط اين آيين‌نامه هستند، پرداخت كند. با اجرايي شدن اين قانون، پيش‌بيني مي‌شود گام بلندي در جهت رفاه و تامين اجتماعي قشر زيادي از بيمه‌شدگان كه به هر دليل نتوانسته‌اند سقف پرداخت سنوات بيمه خود را تا 20 سال پر كنند، تامين شود.

پيش از اين بسياري از بيمه‌شدگان كه به دليل بيماري و ازكارافتادگي، تعطيلي سازمان يا نهادي كه در آن كار مي‌كردند، امتناع كارفرماها از پرداخت حق بيمه آنها و دلايل ديگر، قادر به ادامه پرداخت بيمه نبودند، نمي‌توانستند از حق بيمه خود بهره‌مند شوند و در واقع پرداخت 10 ساله يا بيشتر حق بيمه آنها براي گذران دوران پيري به دردشان نمي‌خورد.

كارشناسان بر اين باورند با اجراي مصوبه هيات وزيران اكنون گام مثبتي براي حل مشكلات اين دسته از بيمه‌شدگان برداشته مي‌شود.

پايگاه اطلاع‌رساني دولت روز شنبه اعلام كرد: هيات وزيران در جلسه دوم شهريور ماه، بنا به پيشنهاد مشترك وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور و به استناد بند (91) قانون بودجه سال 1390 كل كشور، آيين‌نامه اجرايي بند يادشده را تصويب كرد.

برابر اين آيين‌نامه اجرايي، از ميان تمامي مشمولان بند (91) قانون بودجه سال 1390 كل كشور، افرادي كه از اول فروردين تا 29 اسفند سال جاري داراي حداقل 60 سال تمام سن براي بيمه‌شدگان مرد و حداقل 55 سال تمام سن براي بيمه‌شدگان زن باشند، يا داراي حداقل 10 سال تمام سابقه پرداخت حق بيمه به صندوق تامين اجتماعي بوده يا به تشخيص كميسيون‌هاي موضوع ماده (91) قانون تامين اجتماعي، در سنين كمتر از موارد فوق ازكارافتاده شده‌اند، ولي از حق مستمري برخوردار نمي‌شوند، مي‌توانند درخواست بازنشستگي كنند.

همچنين، افرادي كه كمتر از 10 سال حق بيمه پرداخت كرده‌اند، مي‌توانند با پرداخت مابه‌التفاوت حق بيمه اعم از حق كارگر و كارفرما تا 10 سال، به نرخ سال جاري از امتياز بازنشستگي برخوردار شوند.

بر اساس اين مصوبه، مبناي كسر حق بيمه ماهانه بيمه‌شدگان موضوع اين آيين‌نامه كه كمتر از 10 سال حق بيمه پرداخت كرده‌اند، حداقل حقوق و دستمزد مصوب شوراي عالي كار در سال 1390 است.ميزان مستمري بازنشستگي متقاضيان بهره‌مندي از مفاد اين آيين‌نامه با رعايت مفاد ماده (77) قانون تامين اجتماعي و تبصره آن، محاسبه و تعيين مي‌شود.

مستمري قابل پرداخت معادل مستمري استحقاقي بيمه‌شده، يعني متناسب با سنوات پرداخت حق بيمه است. اين‌گونه مستمري‌بگيران از شمول ماده (111) قانون تامين اجتماعي خارج هستند.

اين آيين‌نامه كه اگر دارد

با وجود نگراني برخي كارشناسان از امكان سوءاستفاده از اين قانون، جواد زماني سخنگوي كميسيون اجتماعي مجلس معتقد است شرط سني 60 سال براي مردان و 55 سال براي زنان در اين آيين‌نامه سبب مي‌شود كمتر كسي به طمع اشتغال مجدد اقدام به بازنشسته كردن خود بر اساس اين آيين‌نامه كند.

زماني به «جام‌جم» مي‌گويد: اين آيين‌نامه به منظور نهادينه كردن فرهنگ استفاده از بيمه‌ها در كشور و بخصوص براي كساني است كه به دليل افزايش سن، از كار افتاده شده‌اند و سازمان‌هاي بيمه‌گر مي‌توانند با استناد به اين آيين‌نامه آنها را حمايت كنند.

او امكان سوء استفاده از اين قانون را رد نمي‌كند، اما در گفته‌هايش به شرايط ايده‌آل گريز مي‌زند كه مسلما ما تا آن فاصله زيادي داريم.

زماني تاكيد مي‌كند: بر خلاف باور عمومي، هزينه‌هاي خانواده به دليل بازنشستگي اعضاي شاغل آن كاسته نمي‌شود و حتي در مواردي بيشتر هم مي‌شود و مسلما اگر حقوق بازنشستگي افراد كافي باشد، كسي ناچار نمي‌شود براي تامين هزينه‌هايش پس از بازنشسته شدن به دنبال شغل ديگري بگردد.

نمي‌توانيد مجددا شاغل شويد!

هرچند اين خبر از ديدگاه ازكارافتادگاني كه ديگر قادر به كار نيستند، خبري اميدواركننده و خوشايند به نظر مي‌رسد، اما برخي كارشناسان نيز اعتقاد دارند تسهيل شرايط بازنشستگي افرادي كه كمتر از 10 سال حق بيمه پرداخت كرده‌اند، افراد را به بازنشستگي زودهنگام از مشاغلي كه در آنها مهارت و تخصص دارند، ترغيب مي‌كند تا با اشتغال در شغلي ديگر و با جمع زدن درآمد حاصل از آن با مستمري بازنشستگي، دخل و خرجشان را با هم متناسب كنند كه اين روش به نفع سياست‌هاي كلان اقتصادي نيست.

بر همين اساس، برخي كارشناسان حوزه تامين اجتماعي اعتقاد دارند با توجه به اين كه سن اميد به زندگي در كشور بالاتر رفته است، سن بازنشستگي نيز بايد افزايش پيدا كند و آسان كردن شرايط بازنشستگي افرادي كه كمتر از 10 سال حق بيمه پرداخته‌اند سبب مي‌شود، افراد متخصص با هدف درآمدزايي بيشتر، علي‌رغم ممنوعيت قانوني اشتغال به كار بازنشستگان تامين اجتماعي، در اولين فرصتي كه دست دهد خود را بازنشسته كنند و در شغلشان باقي نمانند.

به گفته اين كارشناسان، بالاتر رفتن سن بازنشستگي متناسب با سن اميد به زندگي، الگويي است كه در كشورهاي توسعه يافته استفاده مي‌شود و شايد چنين تصميمي مصلحت‌انديشي بر اساس مطالبات روز مردم باشد كه آينده‌نگري در آن، در نظر گرفته نشده است.

علي‌اكبر خبازها، رئيس كانون بازنشستگان تامين اجتماعي يكي از كساني است كه اعتقاد دارد بازنشسته شدن با چنين شرايطي نه به نفع مردم و نه به نفع سازمان تامين اجتماعي است. او در گفت وگو با «جام‌جم» با اشاره به اين كه آيين‌نامه اجرايي بازنشستگي با پرداخت حداقل10 سال حق بيمه تامين‌اجتماعي هنوز ابلاغ نشده است، توضيح مي‌دهد: اين قانون بر مبناي بيمه‌پردازي است يعني فرد بر اساس مقدار حق بيمه‌اي كه پرداخته است مستمري مي‌گيرد و بر اين اساس افرادي كه كمتر از 10 سال حق بيمه پرداخته‌اند مستمري حدود 110 تا 115 هزار تومان مي‌گيرند كه به هيچ وجه براي گذارن زندگي كافي نيست!

به گفته وي، پرداخت 10 سال حق بيمه شرط زماني ندارد و لزوما پرداخت حق بيمه نبايد قبل از سال‌هاي بازنشستگي باشد. خبازها هشدار مي‌دهد كه بازنشستگان تامين اجتماعي، نمي‌توانند پس از بازنشستگي در شغل‌هاي ديگر مشغول به كار شوند و اگر چنين اقدامي كنند و بازرسي سازمان تامين اجتماعي از آن باخبر شود، مستمري بازنشستگي آنها قطع خواهد شد.

با اين حال او تاييد مي‌كند كه ممكن است كساني براي استفاده از مزاياي بازنشستگي، با استفاده از اين آيين‌نامه بازنشسته شوند و سپس به شكل غير قانوني فرصت‌هاي شغلي ديگر را براي درآمد بيشتر اشغال كنند.

گرچه سازمان تامين اجتماعي در واكنش به اين ابلاغيه سكوت اختيار كرده است، اما به گفته كارشناسان ذي ربط،‌اجراي اين مصوبه مي‌تواند در جهت تامين رفاه‌‌ آينده بيمه‌شدگان گام مهمي تلقي شود.

افزايش سن بازنشستگي استادان دانشگاه

همزمان با ابلاغ بازنشستگي با 10 سال سابقه پرداخت بيمه، افراد عادي طبق دستورالعمل جديد آيين‌نامه استخدامي اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي و پژوهشي وزارت علوم، سن بازنشستگي اعضاي هيات علمي افزايش يافت.

به گزارش مهر، به استناد بند «ب» ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه و در راستاي اختيار تفويضي جلسه شماره 693 شوراي عالي انقلاب فرهنگي به وزير علوم، دستورالعمل اصلاحيه ماده 36 فصل هشتم (بازنشستگي و وظيفه) آيين‌نامه استخدامي اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي و پژوهشي كه به تاييد و تصويب وزيرعلوم رسيده است، ابلاغ شد.

براساس ماده اول اين اصلاحيه، دانشگاه يا موسسه مكلف است اعضاي هيات علمي با مرتبه مربي آموزشيار، مربي و استاديار را با 65 سال سن يا 30 سال خدمت، اعضاي هيات علمي دانشيار را با 67 سال سن و اعضاي هيات علمي با مرتبه استادي را با 70 سال سن، بدون نياز به وصول درخواست ذي‌نفع بازنشسته كند.

براساس تبصره اول ماده يك، سابقه خدمت آن دسته از استادياراني كه در 4 سال آخر منتهي به 30سال خدمت، موفق به كسب حداقل 80 درصد امتيازات ارتقا به دانشياري و كسب حداقل 75درصد لازم از بندها و مواد تعيين‌كننده شوند به 32 سال و كساني كه حداقل 85 درصد امتيازات ارتقا به مرتبه دانشياري و حداقل 80 درصد از امتيازات لازم از بندها و مواد تعيين‌كننده از آيين‌نامه ارتقا را كسب كنند به 33 سال و با رعايت سقف سني 65 سال قابل افزايش است.طبق تبصره 2 ماده اول اين اصلاحيه، سن بازنشستگي آن دسته از دانشياراني كه در 5 سال قبل از 67 سالگي موفق به كسب 75 درصد امتيازات ارتقا به مرتبه استادي مي‌شوند، به 70 سال سن و سن اعضاي هيات علمي كه به عنوان عضو هيات علمي نمونه كشوري انتخاب شده‌اند، به درخواست ذي‌نفع تا 3 سال قابل افزايش است.

همچنين ماده 2 اين اصلاحيه به دانشگاه يا موسسه اختيار مي‌دهد اعضاي هيات علمي خود را كه بر اساس شرايط مندرج در اين دستورالعمل با داشتن 30 سال سابقه خدمت همچنان واجد شرايط ادامه خدمت هستند در صورت تقاضاي عضو ذي‌نفع، بازنشسته كند.

براساس ماده 3 دستورالعمل اصلاحيه ماده 36 قانون استخدام اعضاي هيات علمي، دانشگاه يا موسسه مي‌تواند در صورت نياز به خدمات اعضاي هيات علمي با مرتبه دانشياري و استادي واجد شرايط بازنشستگي، مشروط به درخواست كتبي عضو هيات علمي و موافقت رئيس دانشگاه يا موسسه و تصويب هيات امنا، موعد بازنشستگي وي را حداكثر تا سقف 3 سال با اخذ موافقت سالانه هيات امنا به تعويق بيندازد.

تبصره ماده 3 اين دستورالعمل تاكيد دارد دانشگاه يا موسسه مي‌تواند بنا به درخواست رئيس دانشگاه يا موسسه و ارائه تقاضاي مكتوب عضو هيات علمي با مرتبه استادي و موافقت وزيرعلوم، علاوه بر تمديد مذكور در ماده 3 حداكثر تا 3 سال ديگر اقدام كند.

پيش از اصلاح اين آيين‌نامه، دانشگاه‌ها مكلف بودند اعضاي هيات علمي خود را با شرط سني 65 سال بازنشسته يا در موارد ضروري تا سن 70 سال تمديد كنند كه در دستورالعمل جديد، سن بازنشستگي اعضاي هيات علمي با مرتبه دانشياري به 67 سال و با مرتبه استادي به 70سال افزايش يافت.

بر اساس شرايط خاص مندرج در اين دستورالعمل، امكان افزايش سن بازنشستگي با مرتبه دانشياري تا 70 سال و استادي تا 76 سال امكان‌پذير شد.

بازنشستگي پيش از موعد فرهنگيان داراي مشكل پزشكي

از سوي ديگر ، وزير آموزش و پرورش اعلام كرد به دليل فقدان اعتبار مالي ، امسال هيچ معلمي پيش از موعد بازنشسته نخواهد شد. حميد رضا حاجي بابايي گفت: قانون بودجه امسال و در ضوابط اداري، اجراي هر برنامه‌اي منوط به تامين اعتبار آن است. اين در حالي است كه در قانون، بودجه‌اي براي اين بخش لحاظ نشده لذا افرادي كه متقاضي بازنشستگي پيش‌ از موعد هستند و در حال حاضر نمي‌خواهند پاداش پايان‌خدمت بگيرند نيز عملا بر اساس قانون نمي‌توان اين حكم را براي آنها اجرا كرد، وي افزود: با اين حال، آموزش و پرورش نه تنها مخالفتي با بازنشستگي پيش از موعد فرهنگيان داراي مشكلات پزشكي ندارد بلكه اين مساله را پيگيري مي‌كند تا به نتيجه برسد.
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۰
جهان
United States of America
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۳
0
2
باسلام من۸سال سابقه بیمه دارم امابرثرتصادف یکی ازمهرهای کمرم به شدت اسیب دیده طوری که ۷۰درصدمتخصص زده الان هم به شدت دردداره کاربرام سخته ایامیتونم ازکاافتادگی بگیرم ممنون میشم راهنمایی کنید.
تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس)