مديركل حفظ و احياء معاونت صنايعدستي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور، آش را يكي از اصلي ترين غذاهاي ايراني دانست و گفت: اين غذاي سنتي بايد در منوي غذاي رستورانها و هتل هاي ايراني قرار بگيرد.
به گزارش ايرنا، 'يحيي رحمتي'، شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره آش ايراني در زنجان افزود:در زمان حاضر بيش از چند نوع غذاي خاص در منوي غذاهاي ايراني وجود ندارد و اين در حالي است كه مي توان بسياري از غذاهاي اصيل ايراني را در آن جاي داد.
وي، به رواج فست فود در ميان مردم اشاره كرد و گفت: مردم بايد متوجه باشند كه هيچيك از اين غذاها نمي تواند جايگزين غذايي مثل آش شود و ارزش غذايي آن را داشته باشد.
رحمتي، با بيان اينكه امروز زنجان را با جشنواره آش مي شناسند، اظهار داشت: بايد از اين ظرفيت بزرگ براي معرفي غذاهاي سنتي ايراني و جذب گردشگر در اين استان حداكثر بهره را گرفت.
سرپرست ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان زنجان نيز در اين مراسم، جشنواره آش ايراني را داراي دو هدف عمومي و اختصاصي دانست و خاطر نشان كرد: اين جشنواره ها در كنار ايجاد لحظات شاد و مفرح براي خانواده ها، مي تواند به معرفي جاذبه هاي گردشگري و طبيعي هر منطقه كمك شاياني كند.
'يحيي نقي زاده محجوب'، معرفي فرهنگ غذاي ايراني را يكي ديگر از اهداف برگزاري اين جشنواره اعلام كرد و افزود: جشنواره هاي غذا يكي از جذابترين و معروفترين مكانها براي جذب گردشگر محسوب شده و غذا به عنوان يكي از مولفه هاي مهم غذايي در صنعت گردشگري مطرح است.
نقي زاده محجوب با بيان اينكه غذاهاي اصيل ايراني رو به فراموشي است، يادآورشد: بايد اين ارزش و توانمندي احيا و به ليست غذاهاي امروز رستورانها و هتل ها اضافه شود.