۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۳۱۰۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۴ - ۰۷-۰۷-۱۳۹۰
کد ۱۸۳۱۰۰
انتشار: ۰۸:۳۴ - ۰۷-۰۷-۱۳۹۰

طرح‌هایی که بازار خودرو را دچار تحول مي‌کند

حال نه تنها چین یک بازار خودروی بزرگ دنیا است بلکه از نظر صنعتی هم در سطح بالایی قرار دارد و خودروهای تولیدی این کشور در تمامی کشورهای دنیا به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی دیده مي‌شود.

دنیای اقتصاد: کشورهای در حال توسعه در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری زیادی برای توسعه صنعت خودروسازی خود کرده‌اند که از جمله بزرگترین و موفق‌ترین آنها را مي‌توان سه کشور چین، هند و برزیل دانست.

جمعیت زیاد این کشورها و رشد اقتصادی آنها که باعث افزایش توان اقتصادی مردم در خرید خودرو حتی در سال‌های بحران اقتصادی غرب بود، سبب شد تا نگاه تمامی فعالان این صنعت به بازار‌های در حال توسعه باشد.

اما در ماه‌های اخیر طرح‌هایی در این کشورها اجرا شده است که تاثیر زیادی روی بازار خودرو در سال‌های آینده می‌گذارد. طرح هایی از قبیل محدودیت خرید و فروش خودروهای جدید در پکن، افزایش حجم تولید خودروهای هندی و تغییر طراحی آنها برای جذب مشتری بیشتر و در نهایت افزایش تعرفه‌های گمرکی برای خودروهای وارداتی در کشور برزیل.

هنری استوارت تحلیلگر مرکز مطالعات بازار خودرو در آمریکا در مورد بازار چین مي‌گوید: رشد بازار خودروی کشور چین در سال‌های اخیر همواره موضوع مورد بحث در محافل صنعتی و اقتصادی بود ولی تا کنون کمتر در مورد صنعت خودروسازی این کشور سخن به میان آمده است.

رشد فروش خودرو در چین در سال 2009 میلادی سبب شد تا این بازار به بزرگترین بازار خودروی دنیا تبدیل شود و این وضعیت از آن سال تاکنون ادامه پیدا کند. همین مساله سبب شد تا شرکت‌های خودروسازی غربی به طمع استفاده از بازار پر رونق چین و فرصت‌های اقتصادی موجود در این کشور وارد چین شوند و همراه با خود، تکنولوژی پیشرفته غربی را وارد این سرزمین آسیایی کنند.

حال نه تنها چین یک بازار خودروی بزرگ دنیا است بلکه از نظر صنعتی هم در سطح بالایی قرار دارد و خودروهای تولیدی این کشور در تمامی کشورهای دنیا به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی دیده مي‌شود.

صنعت خودروسازی چین با سرعت زیادی رشد مي‌کند و همانطور که در دهه گذشته صنعت نساجی و فولاد سازی این کشور گوی سبقت را از دیگر رقیبان ربود انتظار مي‌رود در دهه پیش رو هم صنعت خودروسازی همین وضعیت را پیدا کند. اما محدودیت خرید و فروش خودروهای جدید در شهر پکن که به تدریج در شهرهای دیگر هم اجرا مي‌شود موضوعی است که مي‌تواند تاثیر زیادی روی بازار برجای بگذارد.

آمارها نشان مي‌دهد در حال حاضر بیش از 10 شرکت خودروسازی بزرگ و کوچک در چین فعالیت مي‌کنند، ولی تنها سه شرکت هستند که محصولاتشان را به بازارهای جهانی عرضه مي‌نمایند.
رشد این سه شرکت خودروسازی سبب شد تا تقاضا برای مواد اولیه صنعت خودروسازی به خصوص فولاد هم رشد کند و سهم مصرف فولاد در بازار چین در مقایسه با کل تولید این کشور نیز صعود نماید.

از طرف دیگر در کشور هند علاوه بر شرکت‌های خودروسازی، صنعت قطعه‌سازی هم حضور گسترده‌اي دارد. اشا ویچی رییس اتحادیه صنعت خودروسازی هند در این مورد مي‌گوید: هم اکنون ارزش صنعت قطعه سازی در هند برابر با 30 میلیارد دلار آمریکا است ولی تا انتهای دهه حاضر یعنی تا سال 2020 میلادی ارزش این صنعت در هند به بیش از 100 میلیارد دلار مي‌رسد و برای بیش از 3 هزار نفر از ساکنان این کشور فرصت شغلی ایجاد مي‌کند.

از طرف دیگر شرکت‌های خودروسازی خارجی که وارد هند شده‌اند تعامل گسترده‌اي را با شرکت خودروسازی تاتا موتورز و بجاج موتور آغاز کرده‌اند و این تعامل تکنولوژیکی زمینه را برای رشد این دو شرکت هندی فراهم آورده است.

وی با تاکید بر این نکته که سطح کیفی محصولات این دو برند هندی برای عرضه به بازارهای جهانی مناسب نیست، گفت: خودروهای هندی تامین‌کننده نیاز 63 درصد از مصرف‌کنندگان هندی است و با توجه به سرمایه‌گذاری‌های اخیری که در تولید مدل‌های تازه خودرو انجام شده، تا پنج سال آینده سهم این برندها در بازار داخلی افزایش مي‌یابد. رشد صنعت خودروسازی هند در ده سال اخیر بسیار چشمگیر بوده است، ولی تا تبدیل شدن این صنعت به یک صنعت بین‌المللی و راهیابی آن به بازار کشورهای صنعتی و توسعه یافته دنیا راه درازی در پیش است.

از دیگر بازارهایی که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه صنعتگران بود مي‌توان به بازار کشور برزیل اشاره کرد. این کشور یکی از توسعه یافته‌ترین اقتصادهای در حال توسعه دنیا است و صنایع مختلف ان با سرعت زیادی پیشرفت مي‌کند.

صنعت خودروسازی برزیل هم اکنون پاسخگوی 70 درصد از نیاز جامعه است، ولی طرح تازه‌اي که در کشور اجرا خواهد شد زمینه را برای بیشتر شدن سهم آن فراهم مي‌آورد. طبق گزارش‌های موجود دولت برزیل اعلام کرده است تعرفه واردات خودروهای آسیایی به بازار برزیل را 30 درصد بیشتر مي‌کند.

رشد تعرفه وارداتی خودروهای آسیایی به برزیل به دلیل حمایت از صنعت خودروسازی داخلی اجرا شده است و باعث مي‌شود تا قیمت تمام شده خودروهای وارداتی آسیایی افزایش یابد و تقاضا برای آنها تنزل یابد. اجرای این طرح در شرایطی که زلزله و سونامی ژاپن و تبعات منفی حاصل از آن باعث کاهش چشمگیر تولید و فروش محصولات ژاپنی شده بود آسیب زیادی را به صنعت خودروسازی این کشور وارد مي‌کند.

دولت برزیل تعرفه وارداتی خودروهای اروپایی را 26 درصد افزایش داده است و طرح ارائه تخفیف‌های کلان به خریداران خودروهای داخلی را اجرا کرد. این طرح در کشوری که چهارمین بازار بزرگ خودرو در دنیا است و رشد اقتصادی آن زمینه را برای افزایش تقاضا برای خودرو در کشور فراهم مي‌آورد اجرا مي‌شود و باعث خواهد شد تا بازار به تصاحب خودروسازهای داخلی درآید.

بنابراین کشورهای در حال توسعه دنیا در سال‌های اخیر تلاش کردند تا با جذب شرکت‌های غربی تکنولوژی‌های پیشرفته را هم وارد کشورشان کنند و با کمک آنها صنعت خودروسازی خود را توسعه دهند. انتظار مي‌رود در آینده‌اي نه چندان دور کیفیت خودروهای تولیدی در کشورهای در حال توسعه ارتقا یابد و سهم آنها در بازار کشورهای صنعتی رشد کند.
ارسال به دوستان
سید حسن خمینی: بیخود می‌گوییم دعوای مذهبی داریم؛ دعوا برای خودمان‌ است! امام اگر توفیق داشت، به خاطر این است که پا روی نفس خودش گذاشت شهدای نوار غزه به ۴۱ هزار و ۲۷۲ نفر رسید احتمال وقوع سیلاب در ۵ استان شهادت عضو کتائب حزب‌الله عراق در سوریه ساخت مجسمه رئیسی در اهواز خبرساز شد (+عکس) راه اندازی مرکز مصرف قانونی مواد مخدر در بلژیک / تلاش برای کاهش مصرف مواد در خیابان کشف یک گروه خونی جدید بعد از ۵۰ سال انجام عمل جراحی روی چشم سفیر ایران در بیروت / همسر سفیر: شایعات درباره بینایی آقای امانی کذب است / مشکل حادی وجود ندارند علم الهدی : نمی‌شود کشف حجاب آزاد شود عراقچی : در تماس با وزیر خارجه لبنان قویاً تروریسم اسرائیلی را محکوم کردم رئیس دفتر رهبری درباره ترور هنیه : انتظار می‌رود به زودی جواب این حرکت داده شود عیادت پزشکیان از مجروحان لبنان در بیمارستان فارابی این زن پشت پرده انفجار پیجر در لبنان بوده است؟ عیادت سخنگوی دولت از سفیر ایران در بیروت ۷۴ هزار معلم جدید در راه مدارس