۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۴۰۲۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۶ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۰
کد ۱۸۴۰۲۰
انتشار: ۲۲:۰۶ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۰

رادان: طرح امنيت اجتماعي ادامه خواهد داشت

وي با بيان اين‌که پليس در ابتدا جمع آوري ديش‌هاي آشکار را در دستور کار خود قرار داده بود گفت: با جمع آوري اين ديش‌هاي آشکار ديگر لزومي به انجام عمليات راپل نيست اما هر گاه لزوم انجام اين عمليات احساس شود اين عمليات انجام مي‌شود.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي گفت‌ که مرزهاي کشور براي انسداد کامل نيازمند سه هزار ميليارد اعتبار است.

به گزارش ايسنا، سردار احمدرضا رادان با بيان اين‌که بايد بتوان با ابزار امنيت احساس افزايش امنيت را در جامعه ايجاد کنيم با اشاره به پرونده‌هاي اخير جنايي هم‌چون قتل روح الله داداشي، حادثه پل مديريت، خميني شهر و کاشمر گفت: انتشار اين‌گونه اخبار در جامعه مانند بمبي در جامعه منفجر شد به گونه‌اي که افراداحساس مي‌کردند امنيت در جامعه کم رنگ شده است.

وي افزود: با رخ دادن اين حوادث مردم در حالي احساس عدم امنيت مي‌کردند که بر اساس آمارهاي موجود در نيروي انتظامي و دستگاه قضايي جرايم خشن از جمله قتل، سرقت مسلحانه، سرقت به عنف، سرقت تحت پوشش مامور، راهزني و گروگانگيري در سال جاري کاهش معنادار و مطلوبي داشته است.

رادان با بيان اين‌که در برخي موارد انتشار اخباري هم‌چون پرونده پل مديريت، کاشمر و ... يک مرتبه موجي از احساس ناامني را در مردم ايجاد مي کند، گفت: در مقابل عملکرد مثبت نيروي انتظامي در برخي پرونده‌ها هم‌چون دستگيري سارقان مسلح بانکي در کرمانشاه، موجي از احساس امنيت را در جامعه ايجاد مي‌کند.

وي با بيان اين‌که بايد همه دستگاه‌ها و مردم تلاش کنند تا وقوع اين دسته از جرايم در جامعه کاهش يابد به شعار هفته ناجا مبني بر (سهم من در امنيت و آرامش) اشاره کرد و گفت: در اين شعار سه ضلع ايجاد امنيت از جمله مردم، حاکميت و پليس مد نظر هستند. که تمامي اين سه ضلع در ايجاد احساس امنيت و امنيت پايدار در جامعه نقش به سزايي را ايفا مي‌کند.

جانشين فرمانده ناجا در ادامه برنامه تلويزيوني نگاه 2 با اشاره به تحقيقات انجام شده در مراکز تحقيقاتي نيروي انتظامي گفت: هيچ طرح و ماموريتي در نيروي انتظامي بدون پشتوانه پژوهشي انجام نمي‌گيرد.

افزايش 17 درصدي امنيت در كشور

وي در توضيح سخنان خود به اجراي طرح مبارزه با اراذل و اوباش که در راستاي طرح امنيت اجتماعي اجرا شد، گفت: وضعيت جامعه به گونه‌اي شده بود که مردم از حضور و فعاليت اراذل و اوباش رنج مي‌بردند اما به دليل برخي مسايل و صلاحديد خود آن را مطرح نمي‌کنند و از سويي ديگر پليس با اراذل و اوباش سابقه داري روبه رو بود که بيش از 20 مرتبه دستگير شده بودند و اين مساله سبب شده بود که اين اراذل و اوباش در محافل خود کسوتي براي خود ايجاد کنند که با انجام کار پژوهشي مبني بر چگونگي دستگيري و برخورد با اين افراد طرح مبارزه و دستگيري اراذل و اوباش در سطح محلات اجرا شد.

به گفته وي با دستگيري اراذل و اوباش وقوع جرايم خشن به شدت کاهش و بر اساس آمارهاي موجود احساس امنيت در جامعه بيش از 17 درصد افزايش يافت.

جانشين فرمانده نيروي انتظامي با بيان اين‌که طرح امنيت اجتماعي تا رفع دغدغه مردم ادامه خواهد داشت، گفت: امروز دغدغه مردم نسبت به فعاليت اراذل و اوباش کاسته شده است حتي بر اساس تحقيقات انجام شده بيش از 90 درصد از اراذل و اوباش دستگير شده شرارت خود را کنار گذاشته و به زندگي عادي بازگشتند.

وي با بيان اين‌که 10 درصد از اراذل هم‌چنان بر انجام شرارت‌هاي خود اصرار دارند همواره در کنترل اطلاعاتي پليس قرار دارند، گفت: طرح برخورد با سارقين خورد و بد پوش‌شان و هم‌چنين طرح ارتقاء امنيت اخلاقي در جامعه هم‌چنان ادامه خواهد داشت.

رادان در بخش ديگري از سخنان خود با مطلوب ارزيابي کردن وضعيت امنيتي کشور گفت: امنيت ايران با عموم کشورهاي همسايه قابل قياس نيست و اساساً نمي‌توان وضعيت امنيتي ايران را با برخي از کشورهاي همسايه مقايسه کرد چرا که شاخص‌هاي امنيتي ايران در برخي از جرايم از جمله وقوع قتل و جرايم به عنف بسيار کمتر ازکشورهاي همسايه است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين‌که تجهيزات پليسي که در کشورهاي ديگر براي کنترل و ارتقاء امنيت استفاده مي‌شود در کشور ما وجود ندارد، گفت: با اين حال فرهنگ مردم ايران اجازه بروز و شيوع برخي از جرايم را نمي‌دهد.

انسداد مرزها به سه هزار ميليارد اعتبار نياز دارد

جانشين فرمانده ناجا در ادامه با اشاره به بحث انسداد مرزها با بيان اين‌که در سال‌هاي کنوني امکانات و نيروي زيادي به پليس مرزباني تزريق شده است، گفت: با اين حال اين مقدار امکانات و نيرو در مرزباني کافي نيست و بر اساس برآوردهاي انجام شده براي انسداد مرزها به سه هزار ميليارد اعتبار نيازمند هستيم.

وي در خصوص وضعيت و چگونگي انسداد مرزها با بيان اين‌که اولويت مرزباني انسداد مرزها در مرزهاي شمال غرب و جنوب شرقي است، گفت: بر اساس گزارشات دريافتي مرز زابل در استان سيستان و بلوچستان به طور کامل مسدود شده است و در حال حاضر نيز در مرزهاي جنوب شرقي نيز ماموران مرزباني اقدام به توقف خودروهاي مشکوک مي‌کنند.

به گفته وي در صورت تزريق اعتبارات به مرزباني، مرزبان مي‌توانند افرادي که به صورت پياده و انفرادي قصد ورود به داخل کشور را دارند را نيز مورد بازرسي قرار دهند.

ماهواره وسيله‌اي از طرف دشمن براي ضربه زدن به بنيان خانواده است

رادان در ادامه با اشاره به بحث جمع آوري ماهواره‌ها و انجام عمليات راپل و جمع آوري ديش‌هاي ماهواره گفت: پليس قطعاً با حکم قضايي اقدام به جمع آوري ماهواره‌ها و تجهيزات ماهواره‌اي مي‌کند.

وي با بيان اين‌که پليس در ابتدا جمع آوري ديش‌هاي آشکار را در دستور کار خود قرار داده بود گفت: با جمع آوري اين ديش‌هاي آشکار ديگر لزومي به انجام عمليات راپل نيست اما هر گاه لزوم انجام اين عمليات احساس شود اين عمليات انجام مي‌شود.

جانشين فرمانده ناجا با بيان اين‌که ماهواره وسيله‌اي از طرف دشمن براي ضربه زدن به بنيان خانواده است، گفت: پليس براي جمع آوري تجهيزات ماهواره‌اي در مشاعات نيز با حکم قضايي ورود پيدا مي‌کند.

جانشين فرمانده نيروي انتظامي در ادامه با اشاره به تشکيل پليس فضاي تبادل اطلاعات گفت: هر‌اندازه که بستر رشد فناوري در جوامع ارتقاء مي‌يابد پيچيدگي‌هاي جرايم نيز رو به افزايش مي‌گذارد.

وي با بيان اين‌که زماني سارقان براي سرقت از کليد مخصوص و تجهيزات تخريبي استفاده مي‌کردند، گفت: امروزه سارقان در پشت لب تاپ شخصي خود مي‌نشينند و از اين طريق اقدام به سرقت از ديگران مي‌کنند.

وي با بيان اين‌که از سال گذشته پليس فتا به عنوان يکي از پليس‌هاي تخصصي در نيروي انتظامي به فعاليت مي‌پردازد، گفت: اين نيرو در مدت زمان کوتاه تشکيل خود توفيقات بسيار زيادي داشته است.

رادان در سخنان خود با اشاره به تصويب لايحه‌اي در شوراي امنيت وزارت کشور مبني بر کنترل خريد و فروش البسه انتظامي در کشور گفت: زماني سهم نيروهاي مسلح از لباس انتظامي پارچه بود که بايستي پارچه‌ها را به خياط‌هايي تحويل داده تا لباس انتظامي از آن‌ها توليد کند.

وي با بيان اين‌که طبيعتاً افرادي به عنوان فروشنده لباس نظامي شروع به فعاليت کرده‌اند گفت: برخي ناهماهنگي در عرضه اين‌گونه البسه موجب بروز برخي از مشکلات در جامعه شده است که به گونه‌اي که فروشندگان سندي مبني بر نظامي بودن خريدار، ‌ از وي دريافت کنند لباس نظامي با درجات مختلف در اختيار آنان قرار مي‌دادند که با توجه به جلسات متعددي که در مورد محدود کردن اين مهم صورت گرفت مصوباتي در اين زمينه داشته‌ايم که با اجرا شدن اين مصوبات کمتر شاهد سوء استفاده از اين لباس هستيم.

كشته شدن 23 هزار نفر در تصادفات سال 89

جانشين فرمانده نيروي انتظامي در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به توفيقات پليس راهنمايي و رانندگي گفت: در سال 80 بيش از چهار ميليون خودرو در کشور تردد مي‌کردند و ميزان تلفات تصادفات در اين سال بالغ بر 26 هزار نفر بود واين در حالي است که در سال 90 با آنکه بيش از 14 ميليون خودرو و در کشور تردد مي‌کنند اما تلفات نسبت به افزايش خودرو کاهش يافته است.

وي با بيان اين‌که سال گذشته 23 هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست داده‌اند، گفت: در شش ماهه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد کاهش يک هزار و 300 نفري کشته‌هاي تصادفات بوده‌ايم.

به گفته‌ي وي در شش ماهه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل ميزان مجروحين نه هزار نفر کاهش يافته است.

وي با بيان اين‌که تلاش پليس براي کاهش روند تلفات تصادفات ادامه خواهد داشت، گفت: اين ميزان تلفات تصادفات و کشته‌ها در‌شان مردم ايران نيست.

رادان با اشاره به برخي از انتقادات مردم مبني بر سخت گيري پليس گفت: گذشت پليس در اين مقطع و موضوع مناسب نيست چرا که وقتي تصادفي رخ دهد و اصطلاحاً کار از کار بگذرد گذشت پليس معنا پيدا نمي‌کند.
ارسال به دوستان