رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال گفت: تا کنون هیچ مجوزی برای تبلیغات استخاره تلفنی صادر نشده و اینگونه موارد از دید ما مشکل شرعی و عرفی دارد.
عیسی زارعپور در گفتگو با پانا با اعلام این خبر که مخاطبان پیامهای تبلیغاتی میتوانند صحت متنهای ارسالی را از طریق واحدهای مرکز توسعه فناوری اطلاعات پیگیری کنند، عنوان کرد: مجوز رسانههای برخط که یک شکل آن تلفن گویا است، بنا به ضوابطی ارائه میشود که تلفنهای استخاره از این قاعده مستثنا هستند.
وی افزود: ما برای ارائه مجوز به این تبلیغات معیارهای ویژهای داریم که افراد متقاضی باید بعد از تکمیل فرم از سوی وزارت ارشاد کسب صلاحیت کنند.
به گفته زارعپور، هر محتوایی که قرار باشد از طریق تلفنهای گویا پخش شود، باید ابتدا محتوای آن به ما ارائه شود تا بعد از تایید وزارت ارشاد در دسترس عموم قرار گیرد.
رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با اشاره به دیگر تلفنهای گویا مانند فال حافظ و طالع بینی، توضیح داد: کتاب حافظ دارای مجوز است و فالهایی هم که براساس کتاب این شاعر ایرانی انجام میشود در سطح شهر در دسترس مردم است. از این رو تلفن فالنامههای حافظ مشکلی نخواهند داشت. اما دیگر مطالب مرتبط با طالع بینی و فالگیری باید از طریق مراجع قانونی وزارت ارشاد مجوز داشته باشند.
وی همچنین درباره روند پیگیری مسوولان با اینگونه تخلفات، اظهار کرد: اگر ما در رصد خود با چنین مواردی برخورد کنیم، قطعا به آنها رسیدگی خواهیم کرد اما شهروندان میتوانند با استعلام از مرکز موسسههای ما، صحت اخبار ارسالی به تلفنهای همراهشان را پیگیری کرده و در صورت تخلف به ما اطلاع دهند.