۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۵۹۴۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۲۷-۰۷-۱۳۹۰
کد ۱۸۵۹۴۶
انتشار: ۱۱:۱۹ - ۲۷-۰۷-۱۳۹۰

خروج بنياد مستضعفان از پروژه آزاد راه تهران‌ـ‌ شمال

وی درباره کنسرسیوم جایگزین بنیاد در این پروژه توضیح داد: قطعه 2 و 3 آزاد راه تهران شمال که مهمترین قطعات و پر حجم ترین عملیات را در خود دارد، به سه کنسرسیوم داخلی داده می‌شود.

احمد صادقی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در گفتگو با همشهری اقتصاد از خروج بنياد از مناطق 2و 3 آزاد راه تهران- شمال خبر داد و گفت: درباره پروژه آزاد راه تهران - شمال باید این نوید را بدهم که با تغییر شریک و افزایش ماشین آلات تحرک خوبی به این پروژه داده شده است.

وی افزود: تا پیش از این پیمانکاری 4 منطقه در اختیار بنیاد مستضعفان و جانبازان بود که در این خصوص هم تغییراتی داده شد. در منطقه 2 و 3 تغییر پیمانکار داده و پروژه از اختیار بنیاد خارج شد چرا که این دو قطعه سخت ترین مراحل کاری را دارند و 40 کیلومتر تونل در این مناطق است که متاسفانه تا کنون تحرک مناسبی هم نداشته و صرفا کار انجام شده در قطعات 1 و 4 بوده است.

وی افزود: چینی ها هم با بنیاد قرارداد داشتند و با وزارت راه قراردادی نداشته اند و هم اکنون هم در قطعه یک مشغول به کار هستند.در نهایت هم با اتمام قطعه یک پرونده کاری بنیاد و چینی ها در آزاد راه تهران شمال در سال 91 به پایان خود می‌رسد. در این خصوص به نظر می‌رسد بتوانند کار را به اتمام برسانند.اما در خصوص وعده ها هم باید بگویم که به صلاح است بنیاد فعال تر باشد و کار را به اتمام برساند چرا که قول افتتاح تا سال اینده این دو قطعه به اتمام برسد .

صادقی در پاسخ به بحث های بنیاد درباره دریافت سهم متقابل دولت در این پروژه گفت:در خصوص موضوع زمین های بنیاد نمی دانم بنیاد چه میزان زمین اخذ کرده است اما در خصوص هزینه ها می‌دانم که بنیاد تاکنون 200 میلیارد تومان هزینه کرده و وزارت راه  نیز به نمایندگی دولت 200 میلیارد تومان هزینه کرده که بیشتر هزینه ها هم در قطعه 1 و 4 بوده است.

وی درباره  کنسرسیوم جایگزین بنیاد در این پروژه توضیح داد: قطعه 2 و 3 آزاد راه تهران شمال که مهمترین قطعات و پر حجم ترین عملیات را در خود دارد، به سه کنسرسیوم داخلی داده می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در بخش دیگری از گفتگوی خود با همشهری اقتصاد با اشاره به  مشکلات اعتباری در پروژه های ریلی ایران یادآور شد: باید بپذیریم که پولمان کم است و باید کم کم پروژه هایمان را بسازیم.  در برنامه پنجم سالی هزار کیلومتر باید ریل بسازیم اما توجه داشته باشیم که ساخت هر کیلومتر راه آهن بر اساس هزینه های کنونی حدود 3 میلیارد تومان هزینه دارد و برای اینکه بتوانیم هزار کیلومتر مسیر جدید بسازیم نیازمند 3 هزار میلیارد تومان بودجه فقط برای بخش ریلی هستیم اما با توجه به محدودیت اعتباری فعلی و جذب فاینانس و سایر منابعی که پیش از این توضیح دادم می‌توانیم امسال همان هزار کیلومتر را محقق کنیم. تا کنون هم 160 کیلومتر از این هزار کیلومتر را به بهره برداری رسانده ایم .

ارسال به دوستان