۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۸۰۷۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۰
کد ۱۸۸۰۷۶
انتشار: ۱۲:۲۶ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۰

ایران سومین کشور پرمخاطره جهان است

به گفته وی سالانه در کشور ما حدود 10درصد تولید ناخالص ملی صرف هزینه خسارت‌های مخاطره آمیز خواهد شد.

فارس: کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: از 40 مورد پدیده مخاطره‌آمیز در جهان، تاکنون ایران 30 مورد آن را تجربه کرده است تا جایی که سالانه 10درصد تولید ناخالص ملی هزینه خسارت‌های مخاطره‌آمیز می‌شود.

جواد بلورچی در همایش ملی توانمندی‌های زمین‌شناسی و معدنی غرب  کشور که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهارداشت: زمین‌لغزش، سیل، فرونشیت زمین که در اثر برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی ایجاد می‌شود، از عمده‌ مخاطرات است.

وی تصریح کرد: از بیش از 40 مورد پدیده مخاطره‌آمیز که در جهان وجود دارد کشور ما تاکنون بیش از 30 مورد آن را تجربه کرده است.

به گفته وی سالانه در کشور ما حدود 10درصد تولید ناخالص ملی صرف هزینه خسارت‌های مخاطره آمیز خواهد شد.

وی تنها راه رسیدن به توسعه پایدار را ساخت‌ و سازهای ایمن ذکر کرد و افزود: هرچه ‌قدر تلاش برای ساختن صورت گیرد اگر ایمنی آن رعایت نشود در اثر رویدادی مانند زلزله همه آنها از بین خواهند رفت.

کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت:از میان مخاطرات مختلفی که در جهان اتفاق می‌افتد تنها هشت درصد آن زمین‌لرزه است.

بلورچی در ادامه مطلب فوق افزود: بیش از 50 درصد مخاطرات مختلف با تغییرات اقلیمی و گرمایش کره زمین اتفاق می‌افتند.

ایران سومین کشور پرمخاطره جهان است

وی خاطرنشان کرد: در نقشه طبقه‌بندی کشورهای جهان از لحاظ مخاطرات در سال 2010 ایران سومین کشور پرمخاطره جهان شناخته شد.

وی ادامه داد: در لیست مخاطرات با بیش از 10 هزار کشته در طول 30 سال نام ایران سه بار مشاهده می‌شود در صورتی که هیچ نامی از کشورمان در خسارت‌های این دوره زمانی نیست.

کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور اضافه کرد: هزینه مقاوم‌سازی، کاهش خسارت و هزینه حفظ جان در کشور ما انجام نشده است.

بلورچی با اشاره به جایگاه کشورمان در زمین‌لرزه در جهان، اظهار داشت: از لحاظ جمعیت در معرض خطر کشور ما هم ردیف چین و هند با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت هستیم.

وی با اشاره به انجام پژوهش‌ در زمینه شناخت مناطق لرزه‌خیز کشور، تصریح کرد: همانند گذشته با استفاده از نقشه‌ها گسل‌ها را شناسایی و سپس تراشه‌هایی را روی آنها حفر کرده تا زمین‌لرزه‌های قدیمی‌تر از تاریخ انسان شناسایی شوند.

وی با بیان اینکه دوره بازگشت بسیاری از گسل‌ها بیش از توان انسان برای یادآوری است، گفت: زمین لرزه بم در جایی رخ داد که 2 هزار سال تاریخ آن چیزی از این رویداد را در خاطره خود نداشت.

زمین‌لرزه ترکیه چراغ خطری برای غرب ایران است

کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشوراعلام کرد: زمین‌لرزه‌ای که اخیرا در ترکیه با بزرگای 2/7 ریشتر اتفاق افتاد زنگ خطری برای مناطق غرب کشور است.

بلورچی ادامه داد: زمین لرزه ترکیه 580 نفر کشته داشت که این نشان از بهسازی و مقاوم‌سازی انجام شده در طول سالیان گذشته در این کشور است.

وی خاطرنشان کرد: برای معرفی بیشتر خطر زلزله در کشور اقدام به تهیه اطلس‌های لرزه‌خیزی در مقیاس یک 250 هزارم کرده‌ایم.

وی در پایان با بیان اینکه قبل از برنامه چهارم توسعه چهار اطلس لرزه خیز در کشور تولید شد، اضافه کرد: طی برنامه چهارم توسعه 20 اطلس دیگر تهیه شد ولی هنوز وسعت بسیار زیادی از کشور بدون اطلاعات کامل است.
ارسال به دوستان
رکورد بی خانمانی در آمریکا شکست جزئیاتی تکان‌دهنده از تخلف کادر شیمی درمانی بیمارستان بین‌المللی تبریز صاحب مظلوم‌ترین تصویر جنگ / این غواص دست‌بسته کیست؟ تشکیل ۲۰ پرونده قضایی برای بیمارستان تبریز؛ از فروش دارو در بازار آزاد تا تزریق مقطر به جای داروی سرطان مکان نخستین نبرد بزرگ اسکندر و ایرانیان در ترکیه پیدا شد(+عکس) سال ۹۳ / جلوگیری از تماس تصویری موبایلی رایتل بعد از فتوای آیت الله مکارم شیرازی (فیلم) این مکمل می‌تواند عمر شما را افزایش دهد و سلامت قلب، کلسترول و پوست را بهبود بخشد حذف کارت سوخت رسما آغاز شد/ قیمت بنزین تغییر می کند؟ طرز تهیه خورش قیمه عربی: دستور پخت اصیل و خوشمزه سوپر خوراکی‌ها، برای فرار از افسردگی زمستانی بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح: «آمریکا در سوریه دستاوردی نخواهد داشت» برف و باران تا چهارشنبه مهمان این مناطق است تماشای مسیر حرکت هوا در ریه به‌صورت زنده (+ عکس) اقلیت‌های جنسی ایران؛ آموزش‌‌های اشتباه دانشگاهی آخرین تقلای حامیان مافیای فیلترشکن چگونه شکست خورد؟!