۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۹۲۱۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۱-۰۸-۱۳۹۰
کد ۱۸۹۲۱۲
انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۱-۰۸-۱۳۹۰

كشف موارد تازه‌اي از تخلفات توليدكنندگان سوسيس و كالباس

معاون اداره كل نظارت بر اجراي استاندارد سازمان ملي استاندارد ايران اضافه كرد: به دليل مخلوط كردن با آشغال گوشت ظاهر خمير مرغ بيشتر شبيه گوشت چرخ‌ كرده بوده كه اين نشانه غيراستاندارد ‌بودن آن است.

يك مقام مسئول در سازمان ملي استاندارد ايران با اشاره به كشف موارد تازه‌اي از تخلفات توليد‌كننده‌هاي سوسيس و كالباس گفت: استفاده از خمير مرغ در توليد انواع فرآورده‌هاي گوشتي ممنوع شده است.

مهدي جعفري - معاون اداره كل نظارت بر اجراي استاندارد سازمان ملي استاندارد ايران - در گفت‌وگو با ايسنا توضيح داد: تاكنون در توليد انواع فرآورده‌هاي گوشتي مانند همبرگر، ژامبون، كباب لقمه و ناگت مرغ از خمير مرغ استفاده مي‌شد كه به دليل مورد قبول نبودن استاندارد اين محصول، اين استاندارد مورد تجديد‌نظر قرار گرفت و قرار شد استفاده از خمير مرغ در توليد انواع فرآورده‌هاي گوشتي ممنوع شود.

وي افزود: از اين پس خمير مرغ تنها براي استفاده در توليد خوراك دام و طيور مجاز خواهد بود.

جعفري با اشاره به تخلف تعدادي از توليد‌كنندگان فرآورده‌ گوشتي در استانهاي مختلف كشور اظهار كرد: آزمونهاي انجام شده توسط سازمان استاندارد نشان داد كه توليد‌كنندگان بعضا از آشغال گوشت و مرغهاي ناسالم در توليد سوسيس و كالباس استفاده مي‌كردند. شيوه كار اين توليدكنندگان اين است كه مواد اوليه را از دستگاهي به نام بادر عبور داده كه استخوان را از گوشت جدا كرده و باقيمانده را به خمير مرغ تبديل مي‌كنند. متاسفانه حتي مشاهده شده كه بعضا بدون پاك‌ كردن امحا و احشاي درون مرغ از آن در توليد سوسيس و كالباس استفاده شده كه بسيار ناسالم است.

به گفته اين مقام مسئول خمير مرغ‌ عمدتا در توليد سوسيس و كالباسهاي 40 تا 60 درصد كه بيشترين مصرف را در بازار دارند، استفاده شده است.

معاون اداره كل نظارت بر اجراي استاندارد سازمان ملي استاندارد ايران اضافه كرد: به دليل مخلوط كردن با آشغال گوشت ظاهر خمير مرغ بيشتر شبيه گوشت چرخ‌ كرده بوده كه اين نشانه غيراستاندارد ‌بودن آن است.

ايسنا در سال 1388 براي نخستين بار با انتشار تصاوير اختصاصي از تخلف تعداد زيادي از توليدكنندگان فراورده‌هاي گوشتي به ويژه سوسيس و كالباس خبر داده بود.

در آن زمان اداره كل استاندارد تهران اعلام كرد كه در توليد برخي فراوردهاي گوشي مانند سوسيس و كالباس از چربي صفاقي (چربي موجود در دستگاه گوارش و لابه‌لاي روده‌ها)، غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسي و ريه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پيوندي (پوست رگ و پي و چربي ضايعات گوشتي) يعني بافت‌هايي خاص كه عضله نيستند و توليدكنندگان طبق استاندارد ملي مجاز به استفاده از اين بخش از لاشه دام در توليد فرآورده‌هاي گوشتي نيستند، استفاده شده است.
ارسال به دوستان