۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۹۷۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۲۶-۰۸-۱۳۹۰
کد ۱۸۹۷۹۴
انتشار: ۱۱:۳۷ - ۲۶-۰۸-۱۳۹۰

مکمل‌های ضدپیری

مصرف کارتنوئید‌ها موجب بهبود قدرت و شفافیت بینایی، سلامت بیشتر پوست، کاهش خطر ابتلا به سرطان‌ها، پیشگیری از امراض قلبی، جلوگیری از پیری زودرس پوست، کاهش خطر تحلیل ماکولار چشم (عارضه چشمی ناشی از پیری) و نیز موجب کاهش خطر بروز آب مروارید و نابینایی می‌شود.

 سلامت نیوز: متخصصان تغذیه همواره تاکید دارند که بهترین منابع غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها شامل میوه‌ها و سبزی‌های دارای فیبر خوراکی زیاد، غلات سبوس دار، مغز‌ها و حبوبات، دانه‌ها و همچنین موادغذایی سرشار از پروتئین‌های ضدپیری هستند.

مصرف موادغذایی غنی از آنتی اکسیدان برای سلامت بدن، تقویت سیستم ایمنی و همچنین افزایش طول عمر و به تعویق انداختن فرآیند پیری ضروری است. اما نقش دقیق آنتی اکسیدان‌ها در بدن چیست؟

سایت اینترنتی کامن سنس در مقاله جدیدی در این باره می‌گوید: آنتی اکسیدان‌های موجود در غذا‌ها در واقع تاثیر مولکول‌های رادیکال آزاد را در بدن کاهش می‌دهند. وقتی این مولکول‌ها در بدن فعال هستند، اعضای بدن سریع‌تر فرسوده می‌شوند و در نتیجه فرآیند پیری زود‌تر بروز می‌کند. بنابراین آنتی اکسیدان‌ها موجب می‌شوند که بدن جوان‌تر و شاداب‌تر بماند و در عین حال علائم پیری را کاهش می‌دهند. هر چند آنتی اکسیدان‌ها برای بدن مفید هستند اما همه انواع آن‌ها نمی‌توانند تاثیر ضدپیری داشته باشند بلکه برخی از آن‌ها نقش موثرتری در جوان‌تر ماندن دارند و با حفاظت از شما در برابر بسیاری از بیماری‌های دردناک و خطرناک در واقع عمرتان را طولانی‌تر می‌کنند.

بنابراین گزارش، مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌هایی که خاصیت ضدپیری دارند شامل کاتنوئیدهای موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها، ویتامین C همراه با «بیوفلاوونوئید‌ها»، ویتامین E در ترکیب با «توکوفرول‌ها» و سلنیوم هستند که یک آنتی اکسیدان می‌نرال است.

آکادمی ملی علوم آمریکا، انستیتو ملی سرطان و همچنین بسیاری دیگر از سازمان‌ها و مراکز سلامتی توصیه می‌کنند که مصرف روزانه حداقل پنج نوبت از غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان که مهم‌ترین آن‌ها میوه‌ها و سبزی‌ها هستند، ضروری است. بعلاوه مصرف این مواد غذایی را می‌توان به ۹ نوبت در روز افزایش داد اما با این حال اکثر مردم فقط یک تا دو نوبت در روز از این خوردنی‌های مفید و سالم استفاده می‌کنند.

این مقاله می‌افزاید، مزایای کاتنوئید‌ها شامل محافظت از بدن در برابر عفونت‌ها و آسیب‌های ناشی از مولکول‌های رادیکال آزاد است. این آسیب‌ها در واقع بر اثر آلودگی، استعمال سیگار، نور زیاد خورشید، تشعشعات رادیواکتیو واسترس بروز می‌کنند.

به گفته پزشکان، مصرف کارتنوئید‌ها موجب بهبود قدرت و شفافیت بینایی، سلامت بیشتر پوست، کاهش خطر ابتلا به سرطان‌ها، پیشگیری از امراض قلبی، جلوگیری از پیری زودرس پوست، کاهش خطر تحلیل ماکولار چشم (عارضه چشمی ناشی از پیری) و نیز موجب کاهش خطر بروز آب مروارید و نابینایی می‌شود. سبزی‌ها حاوی کارتنوئید‌ها اغلب به رنگهای زرد، قرمز، نارنجی و یا برگ‌های سبز تیره هستند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به اسفناج، کلم بروکلی، فلفل سبز و قرمز، هویج و سیب زمینی شیرین اشاره کرد.

در ادامه این مقاله آمده است: سه آنتی اکسیدان مفید دیگر با خاصیت بالای ضدپیری شامل ویتامین‌های E و C و ماده معدنی سلنیوم هستند که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و از تحلیل رفتن و تضعیف استخوان‌ها، مفاصل و اعضای مهم دیگر بدن مثل پوست جلوگیری می‌کنند.

مزایای ویتامین C شامل جلوگیری از چروک خوردن پوست، سالم نگه داشتن استخوان‌ها و پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز جلوگیری از فرآیند اکسیده شدن است که این فرآیند در بروز آب مروارید، آرتریت، بیماری قلبی و سرطان نقش دارد. مهم‌ترین منابع این ویتامین همراه با بیوفلاوونوئید‌ها شامل فلفل سبز و قرمز، کیوی، پرتقال، لیمو‌ها، گریپ فروت، توت‌ها، کلم بروکلی، طالبی و گوجه فرنگی هستند.

مزایای ویتامین E شامل کاهش خطر بروز بیماری قلبی، سرطان و سایر امراض ناشی از بالا رفتن هستند. ویتامین E تاثیر مولکول‌های رادیکال آزاد را خنثی می‌کند و از تخریب اسیدهای چرب ضروری که برای سلامت سلول‌ها ضروری هستند، پیشگیری می‌نماید. مهم‌ترین منابع حاوی ویتامین E همراه با «تیکوفرول‌ها» و «توکو تریینول‌ها» شامل مغز‌ها بویژه بادام، دانه‌ها مخصوصا تخمه آفتابگردان و هم چنین بادام زمینی، کره بادام زمینی، غلات سبوس دار، اسفناج و آووکادو هستند.

مزایای سلنیوم نیز شامل تقویت سیستم ایمنی بدن کاهش اضطراب و افسردگی و حفظ سلامت مو‌ها و ناخن‌ها است. منابع غذایی اصلی حاوی این ماده معدنی مهم شامل غذاهای سالم حاوی پروتئین زیاد مثل غذاهای دریایی، تخم مرغ، گوشت مرغ و قرمز، گندم سبوس دار، برنج قهوه‌ای و سایر غلات سبوس دار هستند.

سلنیوم همراه با ویتامین‌ها موجب کند شدن روند پیری می‌شود، خطر ابتلا به سرطان‌ها را کاهش می‌دهد، از عروق خونی محافظت می‌کند و احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.
ارسال به دوستان