۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۹۱۶۱۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۰۹-۰۹-۱۳۹۰
کد ۱۹۱۶۱۱
انتشار: ۱۹:۴۴ - ۰۹-۰۹-۱۳۹۰

خطر در کمین خیمه‌های عزاداران حسینی

دود آسمان بازار تهران را می گیرد. نمازگزارن سراسیمه قصد فرار از آتش را دارند که همین ازدحام جمعیت در راه پله ها و راههای خروجی باعث می شود که چندین نفر، از جمله تعدادی کودک، دچار خفگی شوند و از پای در آیند.

ایمنی تکایا بعد از حادثه مسجد ارک مورد توجه مسئولان قرار گرفت. بعد از کشته شدن بیش از ۶۰ نفر در این حادثه این دل نگرانی در محرم های سرد وجود دارد که سیستم‌های گرمایشی غیر استاندارد خیمه‌‎های عزاداران حسین ( ع) را به آتش بکشد.

به گزارش مهر، بهمن سال ۸۳. مسجد ارک. نماز مغرب و عشا بود که چادر یکی از نمازگزاران با بخاری برخورد می کندو باعث آتش گرفتن بخاری و سرایت آتش به پرده برزنتی می شود. زبانه های آتش از محوطه زنان آغاز شد و به سرعت به سایر قسمتهای مسجد می رسد.

دود آسمان بازار تهران را می گیرد. نمازگزارن سراسیمه قصد فرار از آتش را دارند که همین ازدحام جمعیت در راه پله ها و راههای خروجی باعث می شود که چندین نفر، از جمله تعدادی کودک، دچار خفگی شوند و از پای در آیند.

این حادثه ۶۰ کشته و ۳۰۰ زخمی داشت . پس از آن بود که ایمنی تکایا مورد توجه قرار گرفت. این که در روزهای سرد پاییز زمستانی چگونه چادرهای عزاداری گرم می شود و چه کنیم که جان سوگواران حسینی به خطر نیفتاد.

اما آیا تمامی تکایا موارد ایمنی را رعایت می کنند؟

تکیه "محبان علی" در یکی از کوچه های فرعی منطقه غرب تهران قرار دارد. این چادر را اول محرم که می شود بچه های نوجوان این محله برپا می کنند و امسال که سرما زمستان همراه پاییز آمد بخاری کوچکی میانه چادر برپا می کنند. بخاری که برای بزرگتر ها دلهره آور است.

محمود علیزاده ۲۳ ساله یکی از عزارداران این محله است. او از تکیه های کوچکی می گوید که هیچ گونه ایمنی ندارند و خبری هم از کپسول های آتش نشانی در آن نیست.

اما به گفته مسئولان آتش نشانی تمامی ایستگاههای آتش نشانی باید تکایای محدود خود را شناسایی واز آن بازدید کنند تا دستورالعملهای ایمنی را رعایت کرده باشند.

همچنین به تمامی تکایا کپسولهای آتش نشانی داده می شود و کپسول های که نیاز به شارژ کردن دارد نیز شارژ می شوند.

اولویت با بازدید مساجد سطح شهر است و در مرحله دوم، از تکایای شناسایی شده و در مرحله سوم از تکایای موضعه‌ای موقتی بازدید می شود.

داوود درویش زاده مدیر منطقه ۴ عملیاتی سازمان آتش نشانی در خصوص آماده باش مجموعه سازمان آتش نشانی به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم و تجهیز هیئتهای مذهبی ، حسینیه ها و تکایا با خاموش کننده های آتش نشانی می گوید: سازمان آتش نشانی ۱۰ روز پیش از آغاز ماه محرم همزمان با راه اندازی تکایا، حسینیه ها و هئیات مذهبی با مرور لیست این تکایا که در سالهای گذشته توسط این سازمان به انواع خاموش کننده ها تجهیز شدند، به بازنگری خاموش کننده ها پرداخته و در صورت لزوم آنها را مجددا شارژ کرده است.

او با اشاره به تجهیز مساجد، حسینیه ها و تکایای مذهبی از سال ۸۵ توسط سازمان آتش نشانی می گوید: در حال حاضر بر اساس لیست سازمان آتش نشانی تمامی مساجد، حسینیه ها و هئیت های مذهبی به کپسول آتش نشانی و لوازم ایمنی تجهیز شده اند و چنانچه تکایا و هئیتی امسال برای اولین بار راه‌اندازی می شود با داشتن کارت وزارت ارشاد و یا سازمان تبلیغات اسلامی خاموش کننده ها را از این سازمان دریافت می کنند.

مدیر منطقه ۴ عملیاتی سازمان آتش نشانی با تاکید این که کارکنان سازمان آتش نشانی در دهه اول محرم در تمامی مکانهای پر تردد همچون مسجد ارک، مسجد همدانی ها، میدان خراسان و تمامی امامزاده ها حضوری پر رنگ دارند تاکید می کند: خودروهای آتش نشانی در این مکان ها مستقر است خصوصا در روزهای تاسوعا وعاشورا خودروهای سازمان آتش نشانی در میادین اصلی شهر و تمامی نقاط پرتردد شهر مستقر شده و همه کارکنان این سازمان در حالت آماده باش به سر می برند تا به این ترتیب زمان رسیدن به محل حریق و حادثه کاهش یابد.

وی به افردای که تکایای حسینی را راه اندازی می کنند توصیه کرد که این تکایا در محل مناسب ایجاد شود تا نیروهای امدادرسانی بتوانند هنگام حریق و حادثه به راحتی به محل رسیده و از تجهیزات خود استفاده کنند. این تکایا نباید زیر تیر چراغ برق ، دکل های برق فشار قوی و یا همجوار با منازل مسکونی خصوصا نزدیک به پنجره های منازل ایجاد شود چرا که هنگام آتش سوزی امکان اشتعال آن بسیار زیاد است.

درویش زاده می افزاید: با وجود بادهای موسمی و پاییزی تکایا باید از سازه های مقاوم استفاده کنند و با مهاربندها نسبت به مقاوم کردن داربست ها اقدام شود تا تکایا با هر بادی متزلزل و واژگون نشود. همچنین تکایایی که بیش از ۵۰ تا ۶۰ نفر سوگوار دارند باید یک درب خروجی اضافی نیز داشته باشند تا در صورت بروز حوادث بتوان از آن استفاده کرد.

وی اضافه می کند: علاوه بر موارد فوق، ضرورت دارد تکایا از سیم کشی مناسب استفاده کرده واز پیچاندن سیم دور داربست ها خودداری کنند و اگر برای سیستم گرمایشی از مواد نفتی استفاده می کنند از ذخیره کردن این مواد در تکایا جدا خودداری کرده و آنها را به محل مناسب منتقل کنند.

مجالس کوچک عزاداری که درپارکینگ خانه ها یا در کوچه های فرعی برپا می شود کمتر به این نکات و توصیه ها عمل می کنند که در این میان لزوم دقت عمل بیشتر احساس می شود.
ارسال به دوستان