۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۹۲۳۶۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۱۷-۰۹-۱۳۹۰
کد ۱۹۲۳۶۳
انتشار: ۱۱:۰۸ - ۱۷-۰۹-۱۳۹۰

اظهارات جدید سلحشور درباره سینمای ایران

این هنرمند در مراسم اعطای جایزه‌اش که در شهر لوتز برگزار شد، گفت: این قشنگ‌ترین قورباغه‌ای است که در همه عمرم دیدم و باعث افتخارم است که این جایزه فوق‌العاده را به خاطر این فیلم فوق‌العاده "جدایی نادر از سیمین" می‌گیرم.

مهر: سینمای ایران در هفته گذشته به دلیل همزمانی با عزاداری امام حسین و دهه اول محرم با خبرهای زیادی روبرو نبود، از این رو انتشار عکسهایی از "روز رستاخیر" ساخته احمد رضا درویش با استقبال روبرو شد.

انتشار عکسهایی از پروژه سینمایی "روز رستاخیز"، تعطیلی سینماها، جوایزی برای "جدایی نادر از سیمین"، ادامه فیلمبرداری "محمد(ص)، صحبتهای تازه از فرج الله سلحشور درباره زنان بازیگر سینمای ایران، آغاز اکران فیلم "اسب حیوان نجیبی است" و.... از اخبار مهم هفته گذشته سینمای ایران است.

- احمدرضا درویش به مناسبت عزاداری امام حسین (ع) عکسهای جدیدی را از پروژه سینمایی "روز رستاخیز" منتشر کرد که این عکسها با استقبال زیادی روبرو شد. این فیلم به دلیل ادامه مراحل فنی به جشنواره فیلم فجر امسال نمی رسد.

تصاویرجدیدی که منتشر ‌شده، مربوط به صحنه هایی ‌از فیلم "روز رستاخیز" است؛ منطقه‌ای به نام "ذو حسم" بین مکه و کربلا که اردوگاه اباعبدالله الحسین (ع) در آنجا بر پا شد. امام حسین (ع) در حلقه  زائران خانه خدا، تصویر کعبه در ایام حج نیمه تمام امام حسین (ع) و...
تدوین این فیلم هم اکنون توسط طارق انوار تدوین‌گر نامزد اسکار در سال 2010 انجام شد و تمام مراحل پست پروداکشن فیلم در استودیویی در لندن در حال انجام است.  "روز رستاخیز" به عنوان پروژه عظیم سینمایی، مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند.

پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهادر زمانی، انوشیروان ارجمند، علی جاویدفر، انوش معظمی، حمید جدیدی و میرطاهر مظلومی، مهتاب کرامتی، شقایق فراهانی، لیلا بلوکات و زهره حمیدی بازیگران این فیلم هستند.

- پس از پایان فیلمبرداری بخش هایی از صحنه‌های مربوط به فرار مردم مکه به دلیل حمله ابرهه، هم اکنون گروه فیلمسازی  پروژه "محمد (ص)" به کارگردانی مجید مجیدی به جنوب کشور رفته و فیلمبرداری در منطقه عسلویه ادامه دارد. براساس برنامه ریزی انجام شده گروه تا پایان آذرماه در منطقه عسلویه کار فیلمبرداری  را ادامه خواهند داد.

فیلمبرداری فیلم سینمایی "محمد (ص)" از مهرماه، پس از فیلمبرداری آزمایشی و تمرین با بازیگران در لوکیشن مکه آغاز شده بود. تاکنون مهدی پاکدل در نقش ابوطالب، علیرضا شجاع‌نوری در نقش عبدالمطلب، محسن تنابنده در نفش ساموئل، مینا ساداتی در نقش آمنه، ساره بیات در نقش حلیمه و پانته‌آ مهدی نیا در نقش فاطمه بنت اسد از آغاز فیلمبرداری مقابل دوربین رفته‌اند.

قصه فیلم سینمایی"محمد(ص)" از دوران جاهلیت و شرایط اجتماعی زمان حضرت آغاز می شود و در 12سالگی ایشان به پایان می رسد در مقطعی که پس از اولین سفر محمد (ص) به همراه عمویشان ابوطالب به شام و رسیدن به صومعه بحیرا روی می دهد. بحیرا  راهب مسیحی است که درباره ظهور پیامبری جدید به ابوطالب بشارت می دهد.

- محمود کلاری که جایزه قورباغه نقره‌ای کمر ایمیج را از نوزدهمین دوره جشنواره پلاس کمر ایمیج برای فیلمبرداری فیلم "جدایی نادر از سیمین" ساخته اصغر فرهادی دریافت کرده، بامداد روز دوشنبه 14 آذر با استقبال دوستان و هنرمندان تصویربردارش از جمله بهرام مولایی، سیف‌اله صمدیان، شهریار اسدی، بهزاد دورانی و... به تهران بازگشت.

این هنرمند در مراسم اعطای جایزه‌اش که در شهر لوتز برگزار شد، گفت: این قشنگ‌ترین قورباغه‌ای است که در همه عمرم دیدم و باعث افتخارم است که این جایزه فوق‌العاده را به خاطر این فیلم فوق‌العاده "جدایی نادر از سیمین" می‌گیرم.

-  چهل‌ودومین جشنواره فیلم هند شنبه شب در شهر گوا به کار خود پایان داد و فیلم "جدایی نادر از سیمین" ساخته اصغر فرهادی جایزه طاووس نقر‌ه‌ای دومین فیلم برتر جشنواره به ارزش 30 هزار دلار را دریافت کرد.

- سینماهای ایران از روز یکشنبه 13 آذر ماه تا روز 18 تعطیل هستند و با این وجود فیلم "اسب حیوان نجیبی است" عبدالرضا کاهانی از روز جمعه همزمان با بازگشایی سینماها اکران عمومی می شود. اما اکران فیلم های "یه حبه قند"، "سعادت آباد" و "راه آبی ابریشم" همچنان تا برگزاری جسله بعدی شورای صنفی نمایش ادامه دارد.

- یکی از اتفاقات جالب این هفته حرفهای ضد و نقیض اعضای شورای صنفی نمایش بود. حبیب کاوش سخنگوی شورای صنفی نمایش از برگزاری جلسه فوق العاده شورا با توجه به تعطیلی تاسوعای حسینی خبر داده و حتی مصوبات آن را اعلام کرده است. این در حالی است که غلامرضا فرجی یک از اعضای شورای نفی نمایش عنوان کرد، این جلسه برگزار نشده و برپایی آن به هفته آینده  موکول شده است.

- فیلم "غریبه" به کارگردانی حمید بهمنی روز 16 آذر ماه در شهرک دفاع مقدس با حضور بازیگر زن لبنانی این فیلم کلید خورد و در این مراسم نیز تعدادی از خبرنگاران حضور داشتند. حمید بهمنی و محمد قهرمانی تهیه کننده فیلم توضیحاتی را درباره مراحل فیلمبرداری و ارائه ان به جشنواره فجر توضیحاتی ارائه کردند.

-  فرج الله سلحشور در هفته گذشته اظهارات جدیدی داشت که باز هم خبرساز شد. کارگردان مجموعه تلویزیونی "یوسف پیامبر" با اشاره به شرایط حاکم در سینمای ایران تاکید کرد خود را عضو این سینما نمی‌داند. وی در گفتگویی درباره واکنش‌هایی که نسبت به صحبت‌های اخیر وی بوده، عنوان کرده:خیلی‌ها دوست ندارند اشکالات سینما مطرح شود، زیرا در صورت مطرح شدن این مشکلات عیش و نوششان به خطر می‌افتد. هیچ آدم صالحی از این صحبت‌ها ناراحت نمی‌شود و حتما دوست دارد سینما درست شود. انسان‌های صالح سینما می‌دانند که مورد خطاب سلحشور نیستند و همچنین درک می‌کنند من این حرف‌ها را به چه کسانی زده‌ام.
تا زمانی که سینما درست نشود بنا ندارم سکوت کنم. از شکایت هم نمی‌ترسم. تا جایی که وظیفه خود می‌دانم از مشکلات موجود خواهم گفت و تا زمانی که جان دارم در جهت رفع اشکال سینما فریاد خواهم زد. ما در 30 یا 32 سال گذشته همین کار را کردیم و خواستیم مشکلات را به صورت درونی حل کنیم. ما با التماس و خواهش از کسانی که در سینما اخلاق را رعایت نمی‌کنند خواستیم رویه خود را عوض کنند، اما عملا دیدیم کسی به حرف‌های ما گوش نمی‌دهد.
 
البته شاید ماجرا از آنجایی کلید خورد که گفتند فلان هنرپیشه بدنام جهانی را دعوت کرده‌اند به ایران بیاید. این زخمی خفته و مربوط به درازمدت بود؛ دملی که الان سر باز کرده است. من سینمایی را که در خدمت اسلام باشد و سینمایی اسلامی محسوب شود دوست دارم؛ سینمایی منطبق با اعتقادات و انقلاب مردم ایران. من جمال شورجه را خیلی قبول دارم، اما این‌ها جزو استثناها هستند. این استثناها را نباید به کل تعمیم بدهیم. نباید اگر چهار نفر خوب هستند، آنان را تابلوی کل سینما در نظر بگیریم. سینما یک مجموعیت است. امثال شورجه مستثنی هستند و فکر نمی‌کنم خیلی علاقه داشته باشند به عنوان عضو این سینما شناخته شوند.
وی همچنین در باره واکنش پنج بازیگر سینما به صحبت‌هایش گفت: نظر پنج بازیگر را خواندم. ضرب‌المثل ایرانی هست که می‌گوید وقتی چوب را برمی‌داری گربه‌دزده حساب خودش را می‌کند. من چوبی را برداشته بودم که بعضی‌ها را ناراحت کرده بود و واکنش نشان دادند، طبیعی است... ولی یقین دارم صالحین و خوب‌ها و پاک‌های سینما نسبت به این حرف واکنش نشان نمی‌دهند. چرا که آن‌ها هم آروز دارند سینما ساخته شود.
 
من از زن‌ها و مردهای خوب و سالم‌ و دلسوزان سینما عذرخواهی کردم که آنان را در صحبت‌هایم استثنا نکرده بودم. هر عاقلی می‌فهمد مورد خطاب من خوب‌ها نیستند. توضیحات بعدی من در آن مصاحبه کاملا مشخص است که روی صحبت من با چه کسانی است. اگر عذرخواهی کردم از آنان بود نه از قاطبه سینما، نه از کسانی که اصرار دارند فضای سینما را برای رسیدن به آمال و لذت‌های دنیایی‌شان آلوده نگه دارند.

وی درباره حضور بازیگران در کارهای خود عنوان کرده، بچه‌هایی که با ما بودند می‌دانند ما سعی خودمان را می‌کردیم افراد سالمی وارد گروه شوند؛ البته براساس برداشت از ظاهر افراد. انصافا از بازیگران راضی بودیم و بازیگران چه زن چه مرد بچه‌های خوبی بودند. غیر از این، سعی کردیم محیط سالمی فراهم کنیم و فضا آنقدر آلوده نباشد که هر مرد و هر زنی در هر گوشه‌ای که دلشان خواست با هم بگو بخند داشته باشند.
 
ازفراد می‌شنویم فلانی بازیگر خوبی است و وقتی هم سر کار آمد دیدیم جلف و سبک نیست، براین اساس انتخاب می‌شود. در سریال حضرت موسی در این مورد بیشتر دقت خواهیم کرد. با اینکه در مورد بازیگران "یوسف پیامبر" خیلی تحقیق نکردیم، اما بازیگرانی که نصیبمان شدند زن‌‌ها و مردهای خوبی بودند.

قریب به اتفاق بازیگران زن ما در سریال "حضرت یوسف" مثل خانم معصومی، خانم ریاحی، خانم حمیدی، خانم بلوکات، خانم سرمدی، خانم مرتضوی، خانم ثمری و همه‌شان انصافا بازیگرانی بودند که از آنان راضی بودیم و خطایی یا بگو بخند با آقایان یا بگو بخند با خودشان جلوی آقایان از آن‌ها ندیدیم.  نه اینکه ما به آنان تحکم کرده باشیم. وقتی می‌دیدند فضا سالم است، عوامل اصلی سریال کارگردان، مشاورش بچه‌های پاکی هستند و دنبال این جور بگو بخند‌ها نیستند، خانم‌ها که خودشان زمینه پاکی داشتند مشکل‌ساز نشدند. خانم تیموریان، خانم گلاب آدینه و خیلی خانم‌های دیگر... زیادند. من آن‌ها را خانم‌های خوب و محترمه و با ارزشی برای سینما می‌دانم.
 
وی درباره فیلمسازان گفت: تقریبا می‌توانم بگویم همه بچه‌های مذهبی و مومن سینما آدم‌های پاک و سالمی هستند. وقتی می‌گویم مذهبی به جرات این را می‌گویم. برعکس کسانی که از اطلاق کلمه مذهبی به خیلی از عوامل سینما خجالت می‌کشند، من افتخار می‌کنم و با عزت‌نفس می‌گویم بچه‌های مذهبی. در میان آن‌ها آقای شورجه، آقای بحرانی، مجتبی راعی، چند تا از فیلمسازان مشهد، آقای حاتمی‌کیا و مجید مجیدی هستند. این‌هایی که سرشان با مهر آشناست و دین و قیامت را فدای سینما نکرده‌اند. همه این‌ها را آدم‌های خوبی می‌دانم و هنرمندان ارزشمندی محسوب می‌کنم، البته به علاوه کسانی که اسمشان یادم نمی‌آید.
ارسال به دوستان
نوراللهی در امارات ماندگار می‌شود / بازگشت به پرسپولیس فعلاً منتفی افزایش شمار شهدای غزه به ۴۵ هزار و ۴۸۴ نفر درد شدید ساق پا نشانه چیست؟ (فیلم) منصور یاقوتی درگذشت ؛ چخوف ایران حمله ارتش یمن با موشک فراصوت به پایگاه نواتیم اسرائیل تصویر جعلی وینیسیوس، خشم بارسایی‌ها را برانگیخت (+عکس) طرز نگاه معنادار افشین پیروانی به گلر جوان پرسپولیس (فیلم) برزگر: تاکتیک‌های گاریدو، بازیکنان پرسپولیس را نابود کرد شکار بزرگ سرخابی‌ها از خوزستان / استقلال و پرسپولیس به دنبال دو ستاره ارونوف ماندنی شد / قرارداد ستاره ازبک با پرسپولیس نهایی می‌شود ایلان ماسک: مریخ «دنیای جدید» انسان خواهد بود عراقچی: ۲۰۲۵، سالی مهم در موضوع هسته‌ای ایران است بازداشت خبرنگار ایتالیایی در ایران آزادی، میزبان استقلال - سپاهان می‌شود یا نه؟ مدیر سازمان جهانی بهداشت درباره حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا: گوش‌های من همچنان سوت می‌کشند؛ به سختی نجات یافتیم