۱۱ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۹۵۸۵۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۱۴-۱۰-۱۳۹۰
کد ۱۹۵۸۵۱
انتشار: ۱۶:۵۰ - ۱۴-۱۰-۱۳۹۰

موج انتقادات مجلسی ها از وکیل الدوله ها


وکلای ملت دفاع برخی افراد از توهین به مجلس را نشانه زیر پاگذاشتن اخلاق و آموزه‌های دینی خواندند و یادآور شدند: آئین نامه داخلی، مسئولیت حفظ انتظام جلسات آن را برعهده رئیس مجلس گذاشته و مجلس احتیاج به وکلای ملت دارد، نه وکیل الدوله‌هایی که حفظ اقتدار مجلس برای آنها اولویتی ندارد.

بنایی: دفاع از توهین به مجلس، نشانه زیر پاگذاشتن اخلاق و آموزه‌های دینی است

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، دفاع برخی افراد از توهین به مجلس را نشانه زیر پاگذاشتن اخلاق و آموزه‌های دینی خواند و گفت: مدافعان کسانی که توهین به مجلس را هدف قرار داده‌اند، با واقع‌بینی و بصیرت به مسائل نگاه کنند چون دفاع از بداخلاقی آن هم در سطح کلان، آثار و عواقب سویی را بر بنیان‌های اخلاقی جامعه به جا می‌گذارد.

 
علی بنایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، درباره دفاع برخی افراد از توهین یک مسئول دولتی به نمایندگان، گفت: در حادثه تلخی که در مجلس پیش آمد باید به چند مسئله توجه کرد چون آنجا شأن و اخلاق اسلامی مطلقاً رعایت نشد.

بهروز مرادی رئیس سازمان هدفمند سازی یارانه‌ها روز سه شنبه (۸دی) به منظور ارائه توضیحاتی پیرامون طرح دو‌فوریتی استفساریه ماده ۱۲قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در صحنه علنی مجلس حاضر شد که در این جلسه پس از درگیری لفظی با سید‌حسین حسینی نماینده فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه، به صورت او سیلی زد و بعد به تمامی نمایندگان توهین کرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: همه مسلمانان بدون تعصب جناحی، ‌گروهی و صنفی موظف به رعایت اخلاق اسلامی هستند، اما آن مسئول دولتی کاری کرد که در سطح ملی یک حالت انزجاری بوجود آمد چرا که جامعه نسبت به توهین به نمایندگان ملت ساکت نمی ماند. نمایندگانی که امام خمینی (ره) درباره آن‌ها فرمودند «این‌ها عصاره فضائل ملت هستند» یا رهبر معظم انقلاب همواره به حفظ احترام و جایگاه مجلس تأکید دارند.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مردم به مناسبت سالگرد مجلس شورای اسلامی فرمودند؛ «تقوای جمعی را تقویت کنید»، خطاب این توصیه فقط به وکلای ملت نبود ، بلکه همه آحاد جامعه، مسئولان و کارگزاران نظام را شامل می‌شود چون سخن ایشان برگرفته از آموزه‌های دینی و قرآنی است.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس، تصریح کرد: ‌ وقتی آن مسئول دولتی حرف رکیکی را به نمایندگان زد و همه شنیدند، متأسفانه آنجا رعایت تقوا مغفول ماند، چون آن فرد باید رفتار و گفتار خود را کنترل می‌کرد، اما چنین کاری انجام نداد، به فرض که گفت‌و‌گوی دو نفر به مشاجره لفظی کشیده شود، اما معنا نداشت که وی کل مجلس را مورد دشنام قرار دهد.

وی افزود:  رئیس مجلس از سوی نمایندگان انتخاب شده و یکی از وظایفش حفظ انتظام مجلس است و در داخل و خارج نهاد قانون‌گذاری نیز نماد قوه مقننه شناخته می‌شود، بنابراین وظیفه دارد اگر کسی به مجلس توهین کرد از حقوق و شئون قوه مقننه و نمایندگان دفاع کند.

به موجب ماده ۶آیین نامه داخلی نهاد قانون‌گذاری، حفظ انتظام و امنیت محوطه مجلس بعهده رئیس مجلس و در غیاب او به عهده نواب رئیس است. هیچ مقام و قوه‏اى بدون اجازه رئیس، حق‌مداخله در محوطه و امور مجلس را ندارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: ‌ تعجب برانگیز‌تر آن است که نماینده‌ای بخواهد برای دفاع از فرد توهین کننده به وکلای مردم، حیثیت دینی و اخلاقی‌اش را زیر پا بگذارد؛ بهتر است مدافعان این فرد با واقع بینی و بصیرت به مسائل نگاه کنند، چون دفاع از بداخلاقی آن هم در سطح کلان، آثار و عواقب سویی را بر بنیان‌های اخلاقی جامعه به جا می‌گذارد.

نماینده مردم قم یادآور شد: ‌ همه افراد مسئول، باید با بصیرت، عقل و درایت در قبال حوادثی که در پیرامون آن‌ها می‌گذرد، قضاوت کنند و از جانب داری‌های بی‌مورد خودداری کنند؛ اینکه برخی بخواهند یک موضوع عادی را با مانورهای رسانه‌ای به چالشی بین دولت و مجلس تبدیل کنند قطعا به ضرر منافع ملی است.

وی افزود: وارونه جلوه دادن قضایا، توجیه و طولانی کردن مسئله توهین به نمایندگان جز بدآموزی بیشتر و فرصت دادن به عناصر ضدنظام اثر دیگری ندارد، چون بحث دو قوه مجریه و مقننه مسئله‌ای حاکمیتی است که چالش‌زایی میان آن‌ها موجب سوءاستفاده ضد انقلاب می‌شود.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تأکید کرد: ‌ اگر یک نماینده مجلس یا مسئولی دولتی حدود قانونی را نادیده بگیرند و از وظایف خود تخطی کند باید براساس عدل و حق با آن‌ها برخورد شود.

وی با بیان اینکه واقعیت با مصلحت ذبح نمی‌شود و هر آنچه قاضی حکم کرد باید اعمال شود، ادامه داد: ‌ سوابق این مسئول دولتی توجیهی بر توهین و کار خلاف قانون وی نیست

 
سیدعلی محمد بزرگواری در نشست علنی چهارشنبه (۷دی) مجلس شورای اسلامی در اخطاری به استناد اصل ۶۷قانون اساسی و تذکری مطابق ماده ۷۸و بند ۱۱ماده ۲۳آیین‌نامه داخلی گفت: روز گذشته شأن و جایگاه مجلس رعایت نشد و فردی قوه مقننه را حیوان‌خانه نامید.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نماینده کهگیلویه، تصریح کرد: دیروز عبارات زشتی بیان شد و تکرار آن درست نیست، یک فردی به خود اجازه داد تا به قوه مقننه حرف ناروا بزند، حتی اگر این حرف از سر عصبانیت باشد، نباید به زبان می‌آمد. محمد دهقان نیز از طرف هیات رئیسه مامور شد تا این مساله را از لحاظ قضایی پیگیری کند تا فرد توهین‌کننده به مجازات برسد، چرا که حرف‌های وی در شأن نظام نبود.

بنایی تصریح کرد: ‌ادب، انصاف، اقتدار و صلابت علی لاریجانی در مدیریت صحن مجلس در طول این ۳سال واضح و روشن است، عملکرد ایشان را مردم می‌بینند و می‌شنوند و کسی نمی‌تواند عملکرد شایسته ایشان را در مقام ریاست کتمان کند مگر آنکه بخواهد چشمش را بر واقعیت ها ببندد.

وی با بیان اینکه آغاز تا پایان جلسه علنی مجلس از رادیو پخش می‌شود، افزود: تمام حرف‌ها را ملت می‌شنوند و از نزاکت و نحوه ورود و خروج علی لاریجانی به بحث‌ها آگاهی دارند.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس یادآور شد: در بعضی زمان‌ها مخالفان یک موضوع بلند می‌شوند و حرف‌های ناصحیحی را بازگو می‌کنند، اما علی لاریجانی با متانت و صبوری به آن افراد پاسخ می‌دهد ، به طوری که گاهی بعضی نمایندگان مجلس ناراحت می‌شوند و از ایشان می‌خواهند که تندخویی آن نمایندگان را تحمل نکند و سخت‌تر پاسخ دهد.

به موجب ماده ۱۱۰آیین نامه داخلی مجلس، قطع کلام ناطق و عدم مراعات سکوت از طرف نمایندگان و هرگونه تهمت و توهین و ایرادگیریهاى شخصى و حرکات و تظاهراتى که موجب بى‏نظمى مجلس باشد ممنوع است و مرتکب مشمول مجازاتهاى مندرج در این آئین‏نامه خواهد گردید. رئیس مجلس مسؤول جلوگیرى از این تخلفات است.

  عباسپورتهرانی فرد: وکیل الدوله‌های مجلس، حفظ منافع را بر حفظ نظم مجلس مقدم می‌دانند

 همچنین در همین ارتباط، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم، مجلس را خانه مردم دانست و گفت: آئین نامه داخلی، مسئولیت حفظ انتظام جلسات آن را برعهده رئیس مجلس گذاشته و مجلس احتیاج به وکلای ملت دارد، نه وکیل الدوله‌هایی که حفظ  اقتدار مجلس برای آنها اولویتی ندارد.

علی عباسپور تهرانی فرد، در گفت‌و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، مجلس را خانه مردمی دانست که آئین نامه داخلی مجلس، مسئولیت حفظ انتظام جلسات آن را برعهده رئیس مجلس گذاشته و گفت: در ماجرای توهین رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها به نماینده مردم، نمایندگان انتظار اخراج این فرد از جلسه علنی مجلس را از مسئول جلسه یعنی علی لاریجانی داشتند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیم لاریجانی در اخراج مرادی اجرای بندی از آئین نامه داخلی مجلس برای حراست از حیثیت خانه مردم بود، گفت: بندهای متعددی درآئین نامه مجلس وجود دارد که بر این وظیفه هیئت رئیسه صراحت دارد.

 وارونه جلوه دادن واقعیت‌ها وظیفه نماینده مردم نیست

وی، درباره انتقاد کوچک زاده، دیگر نماینده تهران از تصمیم رئیس مجلس، گفت: انتظار ازهر نماینده‌ای است که واقعیت‌ها را وارونه جلوه ندهد، ما وکیل مردمی هستیم که از آنها رای گرفته‌ایم و درعین حال مجلس هم احتیاج به وکلای ملت دارد، نه وکیل الدوله‌هایی که حفظ اقتدار مجلس برای آنها اولویتی ندارد.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: نماینده مجلس می تواند خود را موظف به حمایت از دولت نماید، آنجایی که دولت موفق عمل کرده، تشکر کند و این موفقیت را ارج نهد، اما روزی که قانون اجرا نمی شود و وکلای مردم به بدترین نحو مورد خطاب و برخورد دولت قرار می گیرند، عدالت حکم می کند، قضاوت در این باره صادقانه باشد.

عباسپور تهرانی، تصریح کرد: سخن برخی وکیل الدوله ها مبنی بر اینکه هیچ مزیتی برای مجلس برخواسته از رای مردم وجود ندارد و همه خوبی‌ها در دولت و همه بی مهری در قوه قانونگذاری رخ می دهد، بی احترامی به مردم و همه نمایندگان مجلس است.

 این نماینده مردم تهران به بخشی از نامه یکی از نمایندگان در دفاع از رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه ها اشاره کرد و گفت: این نامه توهین به رئیس مجلس نیست، بی احترامی به همه جایگاه مجلس است، وقتی حق می دهیم که کسی به نماینده‌ای بتازد و پاسخی نشود، ملتی را فاقد اعتبار نشان داده‌ایم  که با انتخاب آنها این نماینده به مجلس آمده است.

 
یک مجلس شاهد متانت نماینده فریمان بود

این عضو فراکسیون اصولگرایان منش‌های اخلاقی حسینی نماینده فریمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: یک مجلس شاهد متانت رفتاری و اخلاق وی نه در این دوره بلکه در دو دوره نمایندگی مجلس است.

عباسپور با تشریح ماجرای فریادها و توهین مرادی بر سر مجلس و شخص آقای حسینی نماینده فریمان، گفت: تعریف آن نماینده حامی دولت از ماجرای آن روز در نامه مذکور جای تامل دارد، این در حالی است که نشست‌های علنی زیادی در مجلس بوده که رئیس جلسه با متانت و به رسم مهمان‌نوازی تصمیم بر دادن وقت اضافه و حتی خارج از آئین نامه برای بیان نظرات نمایندگان دولت داده است.
 
میزبانی مجلس هشتم بر همگان ثابت شده است

این نماینده مردم تهران، با بیان اینکه مجلس هشتم ،همان مجلسی است که سرداران زیادی درآن به سخنرانی پرداخته‌اند و شاهد حضور چهره‌های زیادی به میزبانی نمایندگان مردم بوده است، اظهار کرد: نباید سینه سپر کردن مرادی در نگاه نماینده‌ای دفاع از شرف انسانی تعریف شود، بسیاری از نمایندگان این دوره مجلس، هم سنگران امثال مرادی و سرداران نظام بوده‌اند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم ، ادامه داد: مجلس همیشه تلاش داشته اختلاف نظرها به جلسات علنی کشیده  نشود، اما نماینده دولت با خطاب قرار دادن نماینده مردم آن هم با الفاظ زشت، غیرمستقیم به ملت توهین کرد که برای مجلس قابل قبول نبود.
برچسب ها: مجلس ، وکیل الدوله
ارسال به دوستان
رتبه‌بندی ۱۰ شرکت بزرگ جهان از نظر درآمد از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) بهترین «خانه‌های تعطیلات» جهان در سال ۲۰۲۴ (+عکس) روش های نوین مشتری‌یابی در فروش نقدی بر پویش "2 درجه کمتر" از منظر علم ارتباطات جدایی انسان از توسعه ایران! وزارت خزانه داری آمریکا هک شد هزاران نفر از مردم کره جنوبی به دنبال سانحه هواپیمایی رزرو پرواز خود را لغو کردند نماینده کارگران: قدرت خرید حداقل مزد کارگران یک چهارم شد رئیس سازمان انرژی اتمی: مشکل غرب با شخص اسد نبود، به‌خاطر همراهی او با انقلاب اسلامی بود خسارات ۲۸.۳ میلیون دلاری سازمان فرودگاه‌ های اسرائیل نحوه نگهداری از چمن ورزشگاه آزادی، پس از دیدار منتخب سرخابی‌ها و منتخب ستارگان ۹۸ (فیلم) نماینده مجلس: متوسط قیمت مسکن در تهران ۹۰ میلیون تومان و هزینه ساخت ۱۵ میلیون تومان است (فیلم) جزئیات جلسه پزشکیان با مقام معظم رهبری خاطره ضرغامی از حذف شدن افسران لایق نظامی به دلیل سخت گیری‌های گزینش! (فیلم) ادعای معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل: حوثی‌ها به طور کامل توسط ایران تامین شده