۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۰۰۴۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۱۹-۱۱-۱۳۹۰
کد ۲۰۰۴۹۶
انتشار: ۱۸:۴۵ - ۱۹-۱۱-۱۳۹۰

خشن ترین معتادان شیشه ای ها هستند!

نتایج این مطالعه نشان داد که بین اعتیاد به مواد مخدر و بروز خشونت‌های خانوادگی، خشونت‌های اجتماعی منجر به قتل و جرح، آسیب‌های روانی و جسمانی علیه زنان و کودکان، بروز ناهنجاری‌های اخلاقی و جرایم اجتماعی و کاهش احساس امنیت شهروندان رابطه معناداری وجود دارد.

خبرآنلاین: عامل مستقیم 68 درصد از طلاق ها وابستگی یکی از زوجین به مواد مخدر است و در این رابطه نقش مردان با 88 درصد، بیشتر از زنان گزارش شده.

 یک پژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: طبق پژوهش‌های انجام شده رفتارهای خشونت‌آمیز در معتادان به مواد مخدر صنعتی در فاصله زمانی بین 6 ماه تا یکسال پس از شروع وابستگی افراد آغاز می‌شود در حالیکه در معتادان به مواد مخدر سنتی این فاصله زمانی بین 1 تا 3 سال پس از وابستگی شروع می شود.

کورش محمدی روز چهارشنبه در نشست علمی - پژوهشی که با عنوان «بررسی رابطه بین اعتیاد به مواد مخدر با خشونت و کاهش احساس امنیت شهروندان» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر همچون مانعی در نیل به توسعه یافتگی جوامع است، گفت: اکثر طلاق‌های ثبت شده به دلیل اعتیاد است و شصت درصد از فضای زندان‌های کشور را معتادان اشغال کرده‌اند.

تجاوز و روسپیگری از عواقب اعتیاد

این پژوهشگر حوزه اعتیاد افزود: براساس شواهد موجود در سال‌های اخیر در کنار رشد سوء مصرف مواد مخدر، مفاسد اخلاقی همچون تجاوز به عنف، مزاحمت‌های ناموسی، روسپیگری آشکار و نهان در حواشی شهرها، زنان و دختران فراری، زورگیری، دین‌گریزی و اسلام‌ستیزی، تشکیل خانه‌های فحشا و ... بروز کرده و جزء تخلفات مجرمان محسوب شده است.

محمدی با بیان اینکه پژوهشی در سال 1390 با هدف بررسی رابطه بین اعتیاد به مواد مخدر با خشونت و کاهش احساس امنیت شهروندان توسط تیم پژوهشی انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایرانیان در 8 استان کشور انجام شد، گفت: نمونه مورد مطالعه شامل 400 خانواده دارای حداقل یک نفر معتاد که با روش نمونه‌گیری از طریق مراکز درمان اعتیاد و کمپ‌های اجتماع محور و 1600 نفر از شهروندان که با روش تصادفی ساده از بین شهروندان عادی در 8 مرکز استان انتخاب شدند، بود.

وی افزود: نتایج این مطالعه نشان داد که بین اعتیاد به مواد مخدر و بروز خشونت‌های خانوادگی، خشونت‌های اجتماعی منجر به قتل و جرح، آسیب‌های روانی و جسمانی علیه زنان و کودکان، بروز ناهنجاری‌های اخلاقی و جرایم اجتماعی و کاهش احساس امنیت شهروندان رابطه معناداری وجود دارد.

وی ادامه داد: نتایج این مطالعه در 8 مرکز استان نشان داد که 84 درصد خانواده‌های مورد مطالعه از زمان ابتلا به اعتیاد فرد معتاد، تا زمان انجام این مطالعه حداقل یکبار در معرض خشونت‌‌های کلامی، عاطفی، جنسی و اقتصادی مرتبط با سوء مصرف مواد قرار داشته و 43 درصد آنها، حداقل یکبار در این مدت با خشونت‌های فیزیکی جدی، تهدیدکننده و حقوقی و 10 درصد مابقی با خشونت‌های منجر به آسیب‌های جسمانی و جرح بدنی مواجه بوده‌ و علاوه بر این 1/1 درصد خانواده‌های مورد مطالعه، خشونت‌های منجر به قتل‌های خانوادگی را تجربه کرده‌اند.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد اظهار داشت: این نتایج همچنین نشان داد که عامل مستقیم 68 درصد از موارد طلاق در گروه نمونه، وابستگی یکی از زوجین به مواد مخدر است و در این رابطه نقش مردان با 88 درصد، بیشتر از زنان گزارش شده است.

مواد مخدر عامل نا امنی جامعه

محمدی با بیان اینکه در این پژوهش به بررسی اثرات سوء مصرف مواد مخدر بر خشونت و امنیت اجتماعی طبق ویژگی‌های افراد و نوع ماده مخدر مصرفی آنان پرداخته شد، افزود: شواهد بدست آمده حاکی از آن است که میزان تحصیلات و سطح درآمد افراد معتاد رابطه معناداری با بروز خشونت و هنجارپذیری آنان دارد و بر این اساس معتادان بی‌سواد یا دارای تحصیلات پائین نسبت به معتادان با تحصیلات بالا از خشونت اجتماعی بیشتری برخوردارند.

وی ادامه داد: همچنین معتادان به مواد مخدر صنعتی شیشه بیشترین موارد بروز خشونت و آسیب رساندن به دیگران و خود را در فضای خانه و محیط بیرون از خانه نسبت به سایر معتادان به مواد مخدر سنتی دارا می‌باشند.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد یادآور شد: از مجموع بررسی‌های بعمل آمده در خانواده‌های مورد مطالعه چنین استنباط می‌شود که رفتارهای خشونت‌آمیز در معتادان به مواد مخدر صنعتی در فاصله زمانی بین 6 ماه تا یکسال پس از شروع وابستگی افراد آغاز می‌شود در حالیکه در معتادان به مواد مخدر سنتی این فاصله زمانی بین 1 تا 3 سال پس از وابستگی اعلام شده است.

محمدی بیان داشت: نکته اساسی در نتایج حاصله این است که میزان بروز خشونت و رفتارهای آسیب‌رسان در معتادان به مواد مخدر صنعتی با افزایش سن اعتیاد افراد به اوج خود می‌رسد در حالیکه در معتادان به مواد مخدر سنتی با افت مواجه می‌شود.

وی گفت: نتایج این مطالعه نشان داد که در خانواده‌هایی که دارای حداقل یک فرد معتاد هستند، بیشترین قربانیان رفتارهای خشونت‌آمیز ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، زنان با فراوانی 58 درصد و کودکان با فراوانی 36 درصد هستند و در محیط خانواده‌؛ معتادان با سن بالای 45 سال از رفتارهای خشونت آمیز کمتری نسبت به معتادان جوان تر با سن زیر 45 سال برخوردارند و بیشترین بروز رفتارهای خشونت آمیز، در جوانان گروه سنی 25 -16 سال رخ می‌دهد.

محمدی افزود: در این مطالعه پیرامون احساس امنیت اجتماعی شهروندان و رابطه آن با اعتیاد به مواد مخدر تحقیقاتی به عمل آمد و از نتایج بدست آمده اینگونه استنباط می‌شود که 59 درصد شهروندان وقوع جرایم مرتبط با مواد مخدر و اعتیاد را عامل ناامنی جامعه می‌دانند و 68 درصد آنان اعتیاد به مواد مخدر را یک بستر مناسب برای وقوع جرایم اجتماعی و ترویج بی‌هنجاری در جامعه قلمداد می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین 53 درصد از شهروندان مورد مطالعه خشونت های خانوادگی و آسیب های اجتماعی ناشی از سوء مصرف مواد مخدر همچون طلاق، دختران فراری، سرقت و زورگیری و... را به عنوان عوامل مهم در کاهش احساس امنیت خود معرفی کردند.
ارسال به دوستان
یونیسف: سال ۲۰۲۴ بدترین سال برای کودکان جهان بوده است افزایش 22 درصدی مراجعه‌کنندگان با مشکلات تنفسی به اورژانس چین بزرگ‌ ترین سد برق آبی جهان را می‌سازد تصویر نامه ضد زن وزارت اقتصاد افغانستان  دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین: ۸۱ درصد از آوارگان به خاطر سرمای شدید در غزه در بحران فاجعه‌باری گرفتار شده‌اند وزیر راه و شهرسازی: تحریم‌ها مانعی برای رفع کامل مشکلات ناوگان هوایی کشور شده است (فیلم) صف طولانی نفت سفید و گلایه مردم (فیلم) نتانیاهو به عفونت ادراری مبتلا شد/ او زیر تیغ جراحی می‌رود کشف ۵ قطعه از پرنده های کمیاب تاکسیدرمی در مازندران رویای بر باد رفته؛ ایران چه می‌توانست باشد؟ (فیلم) مجازات اقدام مسلحانه علیه امنیت روسیه تشدید شد تخم مرغ را گران نخرید؛ فروش هرشانه تخم مرغ بالاتر از این قیمت گرانفروشی است (فیلم) وزیر راه و شهرسازی: در ۵ سال آینده یک‌ونیم میلیون مسکن حمایتی باید ساخته شود (فیلم) واکنش جالب رضا رشیدپور به راهپیمایی موتوری علیه رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل وزیر خارجه ایتالیا: پرونده خبرنگار ایتالیایی بازداشت شده در ایران «پیچیده» است/ دلیل رسمی بازداشت «سیسیلیا سالا» هنوز مشخص نیست