۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۰۶۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۰۵-۰۱-۱۳۹۱
کد ۲۰۶۶۱۸
انتشار: ۱۴:۲۴ - ۰۵-۰۱-۱۳۹۱

هفت‌سين سلامت را جدي بگيريد

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور، سرکه را سنبل صبر و گذر زمان دانست که دارای خواصی چون جلوگیری کننده فشار خون و کاهنده کلسترول و آنتی بیوتیکی است و به هضم غذا نیز کمک می‌کند.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور، خواهان جدی گرفتن هفت‌سین سلامت توسط مردم شد.

"لیلا شورورزی" در گفت‌وگو با ایسنا، تصريح كرد: با نگاهی کوتاه به محتویات مواد غذایی اصلی سفره عید می‌توان با اطمینان بیان کرد که اغلب مواد غذایی مورد استفاده در این سفره سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌هایی است که ضمن تقویت سیستم دفاعی بدن، جسم انسان را در بلندمدت در مقابل خطرات ابتلا به بیماری‌های سخت و مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی – عروقی محافظت می‌کند.

وی از سیب به عنوان سمبل زیبایی و سرشار از سلامتی یاد و اظهار كرد: سیب سبب دفع سنگ کلیه شده و سوءهاضمه را از بین می‌برد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر اسیدها و نمک‌های ارزشمند سیب در زیر پوست آن جمع شده است، به مردم توصیه کرد سیب را پس از شست و شو با پوست مصرف کنید.

او درباره سنجد، گفت: ترکیبات فلاوونوئیدها و اسید چرب‌های موجود در سنجد دارای خاصیت ضد التهابی است و به شل کردن عضلات کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه مصرف سنجد برای کسانی که مشکل عضلانی و مفصلی دارند، می‌تواند موثر واقع شود، تاکید کرد: میزان کلسیم در سنجد بسیار بالاست و از نرمی استخوان جلوگیری می‌کند.

این کارشناس تغذیه از سماق به عنوان سمبل روشنایی نام برد و توضیح داد: سماق برای تسکین درد معده و اختلالات هضمی موثر و پاک کننده معده و برای بیماران دیابتی مفید است.

شورورزی با اشاره به اینکه سماق ضد تب بوده و در درمان بیماری‌های روماتیسمی و نقرس نیز موثر است، یادآور شد: اثر تصفیه‌کنندگی بر خون دارد و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می‌کند.

وی سیر را طبیب گیاهی روی زمین عنوان کرد که ماده‌ای ضد ویروس، ضد قارچ و ضد باکتری به شمار می‌رود که چه در هنگام سلامت و چه در زمان سرماخوردگی قابل مصرف است.

به گفته وی، سیر امکان بروز سرطان معده را نیز کاهش می‌دهد و به واسطه داشتن آلیستین(یک نوع آنتی اکسیدان) همچنین خواص ضد باکتریایی، علیه هلیکوباکتر پیلوری(مولد زخم معده) است.

او اضافه کرد: برای رفع بوی آن نیز می‌توان سیب یا عسل مصرف یا به شکل نیم‌پز و خرد کرده از آن استفاده کرد.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور، سرکه را سنبل صبر و گذر زمان دانست که دارای خواصی چون جلوگیری کننده فشار خون و کاهنده کلسترول و آنتی بیوتیکی است و به هضم غذا نیز کمک می‌کند.

شورورزی با بیان اینکه سرکه در کنترل وزن بدن و درمان عفونت‌ها هم مفید است، خاطرنشان کرد: شواهدی در دست است که سرکه با افزایش جذب کلسیم به بهبود استخوان‌سازی در بدن کمک می‌کند.

وی سمنو را نشان استقامت و شیرین‌کامی معرفی کرد و توضیح داد: سمنو دربردارنده جوانه گندم است که در سال‌های اخیر، اهمیت ویژه جوانه گندم در رژیم غذایی افراد مشخص شده و بیش از همیشه مورد توجه متخصصان غذایی قرار گرفته است، طوری که قرار دادن‌ آن در سبد غذایی توصیه می‌شود.

او ادامه داد: سبزه مظهر سلامتی روح و روان افراد و سرسبزی و شادابی است و قرار دادن آن در سفره هفت سین به این منظور است که ما با سبز کردن دانه و توجه به گل، سبزه و گیاه به شادی و شادابی که غذای روح و اندیشه است، نیز توجه کنیم.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور در ادامه، گفت: یک نعلبکی آجیل از نظر ارزش تغذیه‌ای، دارای تقریبا 600 کالری انرژی غذایی است که این مقدار معادل دو بشقاب برنج است.

شورورزی افزود: آجیل‌ها پرکالری هستند و هر گرم آنها 5 کالری انرژی غذایی تولید می‌کنند.

وی توصیه کرد: در نوروز، برنامه غذایی مثل سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در حد متعادل باشد.

او با بیان اینکه وجود چربی‌های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است، اظهار داشت: مصرف زیاد آجیل سبب جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافت‌های بدن می‌شود و افزایش وزن را در پی دارد.

وی تصریح کرد: برای جبران ضررهای ناشی از مصرف آجیل، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی به‌خصوص شام، کم کنید و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزش داشته باشید.

وی گفت: چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع نشده است که کلسترول خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند.

او با اشاره به اینکه آجیل منبع پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است، یادآورشد: ویتامین E و پروتئین موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ‌های خونی، کاهش فشار خون و پیشگیری از حملات قلبی کمک می‌کند و خوردن غذاهای حاوی ویتامین E از جمله آجیل، سبب کم شدن خطر ابتلا به سرطان می‌شود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه آجیل سرشار از فیبر است و فیبرهای غذایی در پیشگیری از بدخیمی‌های روده بزرگ هم بسیار مفیدند، توضیح داد: فیبرهای غذایی، هم به تسهیل اجابت مزاج کمک می‌کنند و هم نوعی احساس سیری در شخص ایجاد می‌کنند و به این ترتیب مانع پرخوری می‌شوند.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: ثابت شده که مغزهای گردو، فندق، بادام، پسته، بادام زمینی و انواع تخمه، دستگاه‌ دفاعی بدن را در مقابله با عوامل خارجی تقویت می‌کند.

شورورزی اضافه کرد: مغزها علاوه بر کاهش کلسترول خون و کاهش میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، در پیشگیری‌ از پوکی استخوان و بیماری‌های دوران پیری نیز تاثیر بسزایی دارند.

وی با بیان اینکه آجیل اگر به اندازه و به‌عنوان منبع تامین کننده بخشی از انرژی غذایی روزانه‌مان مصرف شود، مفید است، تصریح کرد: بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده است که مصرف آجیل‌های شور می‌تواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.

او خاطرنشان کرد: مصرف بی‌رویه آجیل، به خصوص اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضی را به‌خصوص برای بیماران قلبی عروقی، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.
ارسال به دوستان