۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۰۷۹۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۱ - ۱۷-۰۱-۱۳۹۱
کد ۲۰۷۹۹۴
انتشار: ۲۰:۴۱ - ۱۷-۰۱-۱۳۹۱

خشم صهیونیست ها از شعر برنده نوبل به نفع ایران

وی در بخشی از اشعار خود نوشته است: "چرا سکوت کنم؟ سکوتی طولانی در برابری چیزی که آشکارا است و در بازی های طراحی شده ای تمرین می شود که پایان آن ما به عنوان زنده ماندگان درحال پانویس آن هستیم.
 
شعر جدید مشهورترین شاعر و نویسنده آلمانی در دفاع از ایران و انتقاد از بمبهای اتمی اسرائیل، خشم محافل و رسانه های صهیونیستی را برانگیخته است.

به گزارش الف، گونتر گراس نويسنده آلمانی برنده جايزه نوبل در شعر جدید خود با نام «آنچه نباید گفت» که در روزنامه زوددويچه تسايتونگ منتشر شده در 69 خط، بمبهای اتمی اسرائيل را خطری عليه صلح جهانی قلمداد و تلویحا از ایران حمایت کرده است. این شاعر و نویسنده آلمانی اسرائیل را متهم کرده که ایران را نابود کند و با حمله به ایران به بهانه تهدید اتمی مردم ایران را از بین ببرد.

وی در بخشی از اشعار خود نوشته است: "چرا سکوت کنم؟ سکوتی طولانی در برابری چیزی که آشکارا است و در بازی های طراحی شده ای تمرین می شود که پایان آن ما به عنوان زنده ماندگان درحال پانویس آن هستیم.

گراس در اين شعر با انتقاد از توسعه طلبی اسرائيل نوشته: در اين سرزمين از سال‌ها پيش "قابليت رو به رشد هسته‌ای" به‌شکل مخفی وجود داشته اما خارج از کنترل بوده است. وی در شعر خود ساختن بمب اتم از سوی ايران را مورد ترديد قرار داده است.

گراس همچنين سياست خارجی آلمان در قبال اسرائيل را نيز به باد انتقاد گرفته و نوشته است برای پرداخت "غرامت" به اسرائيل کمک می‌کند. منظور گراس از "غرامت" اشاره به جنگ دوم جهانی و کشتار ميليون‌ها يهودی توسط حکومت نازی‌ها در آلمان است. وی از سکوت آلمان درباره جنگ طلبی ها و تهدید های اسرائیل و همچنین فروش تسلیحات نظامی از جمله فروش سه زیر دریایی هسته ای به تل آویو انتقا می کند.

گراس نوشته تخصص اسرائيل اين است که تمامی کلاهک‌های هسته‌ای ويرانگر را به سوی کشوری جهت‌گيری کند که در آن وجود بمب اتمی اثبات نشده است. او گفته است خطری که صلح شکننده جهانی را تهدید می کند ایران نیست بلکه قدرت و سلاح های اتمی اسرائیل است.

گونتر گراس۸۴ ساله مشهورترین نويسنده آلمان محسوب می شود و علاوه بر این، نقاش، مجسمه‌ساز، گرافيست و برنده نوبل ادبی در سال ۱۹۹۹ است.

در پی انتشار شعر گراس، موجی از اعتراض خشم آلود علیه وی در محافل صهیونیست یه راه افتاده است. اعضای برخی شبکه های اجتماعی در سرزمینهای اشغالی از موساد خواسته اند با ارسال کماندو، گراس را سربه نیست کند تا همه بدانند انتقاد از اسرائیل چه هزینه ای دارد. کمیته یهودیان آمریکا هم به جمع منتقدان شعرگونتر گراس، پیوست.

دیوید هریس، مدیر کمیته یهودیان آمریکا اعلام کرد که گراس به مدت شصت سال مردم آلمان را در ناآگاهی نگهداشته و عضویت خود را درحزب نازی اس اس پنهان کرده و حالا درصدد است چشم جهانیان را در برابر تهدیدهای ایران نسبت به اسرائیل ببندد. وی معتقد است انتشار شعر جدید گراس درحقیقت یاری رساندن به ایران درجهت دستیابی به اهدافش است.

وی افزود:"کدام کشور صلح منطقه و جهان را به خطرمی اندازد؟ اسرائیل دموکراتیک و یا ایران آماده جنگ؟.ایران است که خواستار جهانی بدون اسرائیل شده است. چرا گراس حتی بدیهیات را نمی تواند ببیند؟" جنجال انتشار شعر تازه گونتر گراس به پارلمان آلمان نيز کشيده شده است.

پولنتز، رئيس کميته امور خارجی حزب دمکرات مسيحی آلمان گفت از اين شعر با اين‌که گراس را نويسنده بزرگی می‌داند اما "هر زمان که به اظهارنظر سياسی می‌پردازد مشکلاتی برای خود ايجاد می‌کند و در حاشيه باقی می‌ماند."
وی گناهکار دانستن يک‌سويه اسرائيل را مورد انتقاد قرار داد و گفت: "کشوری که نگرانی ما را برمی‌انگيزد ايران است و در اين مورد شعر گراس به انحراف رفته است. گراس جای علت و معلول را اشتباه گرفته است."

چپ‌های آلمان از آخرين اثر گونتر گراس پشتيبانی کردند. ولفگانگ گرکه، عضو رهبری حزب چپ‌های آلمان گفت گراس جرأت اين را داشت که از موضوعی که درباره آن سکوت می‌شود سخن بگويد.
ارسال به دوستان