۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد ۲۰۹۳۸۹

شب کوری می‌تواند منجر به کوری دائم شود

این فوق تخصص شبکیه و لیزر با اشاره به سن بروز این مشکل اظهار کرد: شب کوری در تمام سنین شیوع دارد که می‌تواند باعث خشکی چشم شود و البته در سنین 10تا 30 سالگی شیوع بیشتری دارد.

یک فوق تخصص شبکیه و لیزر معتقد است: شب کوری که به دلیل کمبود ویتامین A و بیماری‌های ارثی رخ می‌دهد، می‌تواند منجر به کوری دائم شود.

دکتر محمدرضا انصاری در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که شب کوری تنها یک نشانه است، گفت: شب کوری تنها یک علامت است که می‌تواند نشانه بسياري از بیماری‌های دیگر باشد که در صورت عدم رسیدگی به موقع می‌تواند باعث کوری فرد نیز بشود.

وی درمورد آسیب شبکیه در افرادی که شب کوری دارند، اظهار کرد: این بیماری در درجه اول یک خطر بسیار مهم برای شبکیه محسوب می‌شود و در چرخه گیرنده‌های بینایی تاثیر می‌گذارد و موجب از بین رفتن پرده بینایی می‌شود.

دکتر انصاری در خصوص سلول‌های حساس داخل چشم گفت: در چشم سلول‌هایی وجود دارد که نور را به امواج الکترونیکی تبدیل و به مغز انتقال می‌دهند این سلول‌ها غالبا استوانه‌ای یا مخروطی هستند و کمبود ویتامین A در متابولیسم و کارکرد این سلول‌ها تاثیرگذار است.

وی تصریح کرد: در صورت از بین رفتن این سلول‌های استوانه‌ای نوری منتقل نمی‌شود و در نتیجه اقدامات چشم مختل می‌شود.

این فوق تخصص شبکیه و لیزر با اشاره به سن بروز این مشکل اظهار کرد: شب کوری در تمام سنین شیوع دارد که می‌تواند باعث خشکی چشم شود و البته در سنین 10تا 30 سالگی شیوع بیشتری دارد.

دکتر انصاری در خصوص راه پیشگیری از شب کوری اظهار کرد: افرادی که دچار شب کوری هستند باید بیشتر از ویتامین A که در هویج، جگر، دل، قلوه و گوشت قرمز موجود است را مصرف کنند افرادی که به دلایل ارثی به این عارضه دچار شده‌اند هیچ راه درمانی ندارد و تنها راه پیشگیری از این عارضه می‌تواند مشاوره ژنتیکی قبل از ازدواج باشد.

وی در خصوص استفاده از فلفل و یا رژیم‌های غذایی گفت: رژیم‌های غذایی هیچ تاثیری بر شب کوری ندارند و خوردن فلفل شب کوری را کاهش نمی‌دهد.

دکتر انصاری در پایان با اشاره به بیماری‌های دیگری که می‌تواند با شب کوری اشتباه گرفته شود، گفت: برخی از افراد دچار بیماری ضعف چشمی هستند که در آن شب و روز برای فرد فرقی نمی‌کند و تابش نور در آنها تاثیری ندارد و این علائم با نشانه‌های شب کوری متفاوت است.


برچسب ها: شب کوری ، شبکیه ، ویتامین a
ارسال به دوستان