نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده 196 آیین نامه داخلی مقرر کردند پس از ارسال سئوال یا سئوالات نمایندگان برای رئیس جمهور امکان کاهش یا افزایش امضاها وجود ندارد.
به گزارش مهر، در ابتدای جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح مواد 196 و 197 آیین نامه داخلی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
نمایندگان با 153 رای موافق، 19 رای مخالف ، 9 رای ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در مجلس ماده 1 این طرح را که جایگزین ماده 196 آیین نامه داخلی می شد را اصلاح کردند.
طبق این ماده بر اساس اصل 88 قانون اساسی در صورتی که حداقل یک چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره یک یا چند وظیفه رئیس جمهور سئوال کنند باید سئوال یا سئوالات خود را به طور صریح و روشن و مختصر همگی امضا و به رئیس مجلس تسلیم نمایند.
رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیون های تخصصی مربوط ارجاع می کند. هرکمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیس جمهور به آن کمیسیون و نماینده منتخب سئوال کنندگان تشکیل جلسه دهد.
در این جلسه نماینده رئیس جمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیس جمهور ارائه خواهد کرد تا به نمایندگان سئوال کننده گزارش شود. پس از یک هفته چنانچه هنوز حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس از سئوال خود منصرف نشده باشند رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سئوال یا سئوالات آنان را قرائت و فورا برای رئیس جمهور ارسال کند. این سئوال یا سئوالات ظرف 48 ساعت تکثیر و در دسترس نمایندگان قرار می گیرد.
بر اساس تبصره یک این ماده تعداد سئوالات نباید از 5 سئوال بیشتر باشد. همچنین طبق تبصره 2 این ماده پس از ارسال سئوال یا سئوالات برای رئیس جمهور امکان کاهش یا افزایش امضاها وجود ندارد.
پیشتر این دو تبصره در ماده 196 وجود نداشت.
احمدی بی غش نماینده شازند در جریان بررسی این ماده پیشنهاد حذف واژه "کاهش یا" از تبصره 2 این ماده را مطرح کرد.
میرتاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور با این پیشنهاد موافق بود اما طراحان مخالف آن بودند و این پیشنهاد با موافقت نمایندگان روبرو نشد.
موید حسینی صدر پیشنهاد حذف واژه "افزایش" از تبصره 2 این ماده را مطرح کرد که این پیشنهاد نیز مورد موافقت نمایندگان قرار نگرفت.