۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۲۹۳۷
تعداد نظرات: ۳۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۷-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۲۹۳۷
انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۷-۰۲-۱۳۹۱

5 نکته جالب توجه درباره نتایج انتخابات مجلس

عصرایران - دور دوم انتخابات مجلس نهم در تهران - به عنوان مهم ترین حوزه سیاسی - در حالی پایان یافت که نکات مهمی در بطن خود داشت که در زیر مختصراً به چند مورد اشاره می شود:

1 - هر چند "جبهه متحد" ، توانست گوی سبقت از "پایداری" برباید و تعداد نمایندگان بیشتری را به مجلس بفرستد ، اما از یک منظر جبهه پایداری در تهران به یک برد اساسی دست یافته است.

ماه ها قبل از انتخابات ، اصولگرایان درصدد بودند در قالب فرمول "7+8" ، با یک فهرست مشترک در انتخابات مجلس شرکت کنند و در این جمع 15 نفری ، سهم جبهه پایداری هم دو نفر بود.
با این حال ، پایداری چی ها ، بعد از مدت ها بازی دادن7+8در جلسات آن شرکت نکردند و مستقلاً وارد صحنه شدند.

اگر جبهه پایداری در قالب7+8 قرار می گرفت ، انتظار می رفت سهیمه 4 نفری از جمع 30 نامزد را به خود اختصاص دهد ولی اکنون در تهران 9 کاندیدای اختصاصی از آنها به مجلس رفته است که بیش از دو برابر بیشتر از سهمیه 7+8 است. همچنین 7 منتخب نیز بین پایداری و متحد ، یکسان است.

لذا باید گفت جریان آیت الله مصباح در قالب جبهه پایداری ، یک گام اساسی پیش رفته و باید انتظار داشت در انتخابات ریاست جمهوری هم مستقلاً فعالیت داشته باشد.

2 - متوسط آرای کاندیداهای پیروز و اختصاصی جبهه پایداری در مرحله دوم ، 303 هزار و 932 رأی بوده است(کل آرای اختصاصی پایداری تقسیم بر تعداد نفرات پیروز) . این رقم درباره برندگان اختصاصی جبهه متحد در این مرحله به 306 هزار و 608 رأی می رسد.

در این میان معدل صدای ملت 312 هزار و 514 رأی می باشد که نشان می دهد وزنه ای به نام علی مطهری برغم آن که در فهرست های دو قطب قدرت اصلی انتخابات نبود و به اندازه آنها هم تبلیغات و اسپانسر نداشت ، توانسته است اعتماد بیشتری را معطوف خود کند.

خود او نیز با 380 هزار رأی ،بیش از اکثر کاندیداهای دیگر رأی آورد تا مشخص شود مردم به افرادی که   انتقاداتشان را فریاد کند اقبال می کنند.
این گزاره وقتی تقویت می شود که یادآور شویم به جز چهره های مشترک دو لیست متحد و پایداری ، احمدی توکلی بیشترین رأی را آورده است و البته شاخصه اصلی او نیز منتقد بودنش است.

3 - آنالیز آراء نشان می دهد که حامیان اصلاح طلبان در این انتخابات حضور چندانی نداشتند چه آن که در صورت مشارکت آنان ، باید علیرضا محجوب و سهیلا جلودار زاه رأی بالایی می آوردند. این در حالی است که جلودارزداه که اصلاً رأی نیاورد و محجوب هم نفر بیست و چهارم از 25 نفر شد. در واقع همین میزان رأی محجوب نیز نه به واسطه جایگاه وی در خانه کارگر یا اصلاح طلب بودنش ، که به دلیل قرار گرفتن نامش در فهرست "صدای ملت" کسب شده است.

آرای شخص علی مطهری نیز
بیش از آن که مبنای اصولگرایانه یا اصلاح طلبانه داشته باشد ، عمدتاً بر پایه باور شخصی افراد - اعم از حامیان اصلاح طلبان یا اصولگرایان- بوده است که او را فردی سالم و شجاع دانسته و حضورش در مجلس را دریچه ای برای انعکاس برخی از مطالبات خود تشخیص داده اند.

4 -
این انتخابات ، به طور تمام معنا ، نمایشی از خلأ احزاب در ایران بود و در فقدان حزب ها ، این تشکل های خلق الساعه بودند که با نام هایی مانند جبهه متحد ، جبهه پایداری ، جبهه ایستادگی ، صدای ملت و ... بازیگران صحنه انتخابات بودند.

این گروه های سیاسی ، از آنجا که ثبت حزبی ندارند و فاقد اساسنامه و مرامنامه و برنامه های مدون حزبی هستند و هویت واحد و منسجم سیاسی ندارند و ای بسا بعد از مدتی هم از بین می روند ، اساساً پاسخگوی اقدامات و اظهارات و رویکردهای اعضا نیستند.
این روند یعنی نهادینه شدن روش "بزن در رویی" در سیاست و استمرار عدم پاسخگویی به مردم.

5 - هر چند در دور اول انتخابات ، میزان مشارکت مردم در حد مناسبی بود ولی در دور دوم ، این حضور کاهش قابل توجهی یافت که البته در دور دوم همه انتخابات ، این امر قابل تصور است.
مع الوصف ، نکته نه چندان جالبی که در این میان وجود دارد این است که منتخبان ، عمدتاً با آرای بسیار نازل به مجلس می روند. مثلاً در این دوره از انتخابات ، افرادی با  60-250 هزار رأی عنوان نماینده مردم تهران را به خود اختصاص داده اند تا تنها آرای 5 درصد از واجدین شرایط را داشته باشند!
 رهبر معظم انقلاب نیز در سخنان اخیر خود تصریح داشته بودند که " هرچه آرای نمایندگان بالاتر باشد توانایی و اعتبارشان بیشتر می شود " ؛ طبیعی است کسی که با آرای اندکی بر کرسی پارلمان تکیه می زند از توان و اعتباری به مراتب پایین تر از "منتخب مستظهر به رأی بالای مردم"برخوردار است هر چند که قانوناً هیچ فرقی بین نمایندگان کم رأی و دیگران وجود نخواهد داشت.

 مجلس هشتم که این روزها ، اواخر عمر خود را طی می کند ، کارنامه ای نه چندان موفق از خود به جای گذاشته است و اینک در حالی به استقبال مجلس نهم می رویم که خدا خدا می کنیم روزی نرسد درباره مجلس نهم بگوییم: "صد رحمت به مجلس هشتم"!

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۸۸
غیر قابل انتشار: ۰
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
7
202
یه نکته اساسی که ای مسئولین و دولت مردان... توهم و دعوا بسته به مردم هم برسید ... به مردمی که هیچ گاه پشتتون رو خالی نکردند ولی شماهایید که کارتون تموم میشه مردم رو از یاد میبرید...اوضاع اقتصادی مناسب نیست چشمهاتون رو باز کنید...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
69
279
فقط زنده باد علی مطهری .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
کاشکی 290 نفر ، علی مطهری بودند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
علی جون ؛ واقعا" صدای ملتی .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
5
203
شیوه بزن در رویی رو خیلی خوب اومدی. اصل مطلب هم همینه
yashar
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
11
105
تحلیل بسار عالی داشتید ممنون از شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
4
104
عصری جون ! کاشکی میگفتی که کیا بیشترین هزینه انتخاباتی رو خرج کردند . هر چند که ؛ چیزی که عیان است .... چه حاجت به بیان است .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
کاشکی میگفتی از کجا اوردن و خرج کردن !
راستی یکی به من بگه که « سبزی پلو با ماهی » پرسی چنده ؟؟؟!!!
زبل خان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
طرف ، سبزی پلو با ماهی داده که منتخبین رو نمک گیر کنه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
32
152
علی مطهری = صدای حلقوم ملت .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
آقای مطهری ، رای ام حلالت باشه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
2
93
هزینه تبلیغاتی جبهه متحد اصولگرایان با سایر گروهها ؛ من جمله صدای ملت ، قابل مقایسه نیست .
موکل علی مطهری
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
25
126
من در 2 مرحله ، فقط به علی مطهری رای دادم چون ایشان ، نان را به نرخ روز نمیخورد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
به این میگن رای با حساب و کتاب .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
علاوه بر اینکه نان را به نرخ روز نمیخورد ؛ ریا کار هم نیست .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
خوبه ببینیم این آقا چیکار میکنه ! فکر کنم همه مون سر کاریم و بس.
م
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
4
56
خلوص نیت ار مقیاس باشد
قلیلش بهتر از الماس باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
شعر جالبی بود.گل گفتین
رستم شجاعی مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
10
75
توفیق گروه مصباح-مشائی را از این منظر باید دید که آنان توانسته اند اقلیتی بزرگ را کسب نمایند و بدون توافق آنان امکان تصویب هیچ طرحی ممکن نیست و گروه اصلی محافظه کاران غیر احمدی نژادی واقعا بازنده بوده اند , با این حال مجلس آینده به مراتب ضعیف تر و در مورد اعتبارات جنجالیتر از مجالس محافظه کار هفتم و هشتم خواهد بود و در عمل کمترین تاثیری بر اقتصاد و فضای اجتماعی کشور نخواهد داشت .
اما تعمیم این پیروزی به انتخابات ریاست جمهوری خطاست , زیرا نگاه به ریاست جمهوری متفاوت از مجلس است ضمن اینکه هنوز احتمال حضور اصلاحات کاملا منتفی نیست , باید دانست که حتی حضور شخص محافظه کاری مانند قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری به شدت گروه مصباح مشائی و ... را حاشیه نشین می کند .
پاسخ ها
ناشناس
| Russian Federation |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
سلام
گروه مصباح -مشائی دیگه کدوم گروه بود؟شما از خط فکری آیت الله مصباح چقدر اطلاع دارید؟و از کجا به این نتیجه رسیدید که این دو در یک خط قرار دارند؟مطمئن باشید که اگر علامه با کسی گروه تشکیل داده بود اون رو اعلام می کرد ونیازی نبود که شما همچین گروه موهومی رو کشف کنید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
عجب دفاع تمام عياري از قاليباف کردی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
رییس جمهوری بعدی باید قدرت پلورالیستی بالایی داشته باشد که این امر از محافظه کاران بر نمی اید
اتفاقا من نظر عکس شما را دارم.آقای مصباح یعنی رهبر معنوی پایداری با توجه به بدست اوردن 75 کرسی مجلس به شدت بر طبل رسوایی آقای مشایی خواهد کوبید.و ما شاهد شدیدترین فشارها تا 1 سال اینده روی آقای مشایی خواهیم بود.در عوض آقای مشایی با نفوذ در دل چهره های منتقد دولت و برخی از اصلاح طلبان میانه رو و همچنین ایرانیان خارج از کشور و نیم بیشتری از نخبگانی که از طرف حکومت حمایت نمی شوند,نیرویی در جهت مخالف آقای مصباح ایجاد خواهد کرد.که این تقابل دیدنی خواهد بود.
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
4
37
در عین حال نباید ازعدم موفقیت بعضی از نمایندگان منتسب به قالیباف نظیر رودکی یا خانی علیرغم تبلیغات زیاد، چشم پوشی کنیم. همچنین مشخص شد که نمایندگان صرفاً وابسته به آیت الله مصباح نظیر سقای بی ریا، روانبخش و دهقانی همچون گذشته توفیقی نداشتند. در ضمن طیف موتلفه نیز دیگر در جامعه جایگاهی نداشته و باید فکری برای جوانگرایی خود بکند.آرای حبیبی و بادامچیان این مطلب را اثبات می کند.
ناشناس
Canada
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
11
86
تاثیر گزاری بیشتر مصباح یزدی بر کشور در کوتاه مدت و طولانی مدت به ضرر ایران تمام خواهد شد. امیدوارم این گروه نتوانند در ریاست جمهوری موفق شوند.
علی عزیزی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
1
27
این اوضاع نشون میده مردم نسبت به افراد بی اثر حساسیت نشون میدن و دوم مشارکت مردم بسیار پایینه. آقا برای این قضیه دومی کاری بکنید.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
3
20
فکر کنم پایداری 11 کاندیدای اختصاصی داره. نوباوه و نبویان که دور اول تو لیست شما نبودند. کاندیدا کم آوردید این دو نفر رو هم اضافه کردید!!!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
2
16
میشه بفرمایید این قصه تعریف کردن ها به چه درد ما می خورد؟
دوستدار حق
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
28
35
علی مطهری =آرمانی ترین نماینده مورد انتظار مردم در مجلس. زنده باد
البته از اون پدر غیر این پسر گمان نمی رود! به حق جایگاه فرزندی بجا آورد. موجب افتخار تاریخ مجالس خواهد بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
4
59
بنظر می رسد تغییر مجلس هشتم به نهم عوض کردن صفر با صفر باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
22
34
تنها امید مردم ستمدیده و مظلوم ایران مطهری
ناشناس
United States of America
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
18
54
رای به مطهری و توکلی نشاندهنده دفاع از گفتمان انتقادی است نه شیوه مرسوم گوسفندوار حرکت کردن و بله بله قربان گفتن.
محمد حسین جهان بخت
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
1
8
جان و مخلص کلام در همان مورد 4 است .والسلام
سعید ف
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
1
5
پنج نکته بسیار عالی
بویژه نکات 4 و 5
فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی دلیل تغییر نام بخشی از اتوبان هاشمی رفسنجانی اصفهان از زبان سخنگوی شورای شهر عیسی آل‌کثیر؛ از ناکامی تا بازگشت به گلزنی در پرسپولیس توصیه پلیس به مردم برای انجام معاملات ملکی (فیلم) ترک لیورپول به مقصد رئال؛ تصمیم شوکه کننده ترنت الکساندر آرنولد برای اولین بار بعد از 10 سال / ملاقات حزب کردها با عبدالله اوجلان