۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۴۲۳۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۲۵-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۴۲۳۲
انتشار: ۰۸:۱۳ - ۲۵-۰۲-۱۳۹۱

اعلام لیست خودروهای سواری مجاز به واردات در سال 91

اما پورشه طبق جدول ثبت سفارش پنجمین برندی است که 8 مدل آن مجوز واردات را اخذ کرده است. پورشه کاین، پانامرا و... همچون سال 90 وارد کشور خواهند شد.
دنیای اقتصاد: لیست نهایی خودروهای قابل ثبت سفارش در سال 91 از سوی سازمان توسعه تجارت اعلام شد.

این لیست که با مجوزهای مورد تایید اداره کل ماشین‌سازی و قوای محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه شده، شامل خودروهای خارجی است که قرار است در سال جدید وارد کشور شوند.

طبق روال هر سال، اداره کل ماشین سازی و قوای محرکه با بررسی تقاضای واردکنندگان مبنی بر ورود خودروهای قابل حمل به ایران، لیست نهایی در این زمینه تهیه و به سازمان توسعه تجارت برای ثبت سفارش ارسال می‌کند.

اداره یاد شده خودروهای وارداتی مجاز را همچون سال‌های قبل پس از دریافت تاییدیه‌هایی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان ملی استاندارد و سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت و نیز داشتن نمایندگی معتبردر ایران به منظور ارائه خدمات پس از فروش، به صورت فهرست به سازمان توسعه تجارت ایران اعلام، تا ثبت سفارش آنها امکان‌پذیر باشد.

امسال نیز در شرایطی این لیست در سایت ثبت سفارش قرار گرفته که پیش از این خبرهایی مبنی بر تحریم ورود خودروهای مربوط به شرکت‌های كيا، هيوندايي، بي.ام.و، پورشه، بنز، مازراتي و تويوتا شنیده می‌شد. حال آنکه در لیست امسال تمامی برندهایی که پیش از این نیز در بازار خودرو حضور داشتند، مشاهده می‌شود.

اما تنها شرکتی که در لیست ثبت سفارش امسال قرار ندارد برند بی ام‌و است، که به گفته یکی از مسوولان وزارت صنعت و معدن و تجارت نمایندگی برند مذکور هنوز نتوانسته در سال جدید برخی از مجوزهای درخواستی اداره کل ماشین‌سازی و نیرو محرکه را کسب کند.این در حالی است که تمامی برندهای مطرح دنیا برای حضور در بازار خودرو ایران اعلام آمادگی کرده‌اند. اما آنچه در لیست ثبت سفارش امسال بیشتر به چشم می‌آید، حضور فعالانه شرکت دایملر- کرایسلر است که بخش عمده ای از جدول خودروهای سواری مجاز برای واردات در سال 91 را به خود اختصاص داده است. دو شرکت ستاره ایران و ستاره تجارت ایران، نمایندگی واردات خودروهای بنز به کشور را دارند.

اما خودروهای تویوتا در لیست ثبت سفارش، بعد از بنز در جایگاه دوم قرار دارند. شرکت ایرتویا بعد از نمایندگی‌های بنز، توانسته مجوزهای مورد تایید وزارت صنعت و معدن و تجارت را برای بسیاری از مدل‌های خود اخذ کند.تویوتا اف جی کروز 400 سی‌سی، تویوتا فورچونر،‌هایلوکس، کرولا جی ال آی 1800 و کمری 2400 از جمله خودروهای متعلق به برند تویوتا است که مجوز ثبت سفارش آنها اخذ شده است.

اما طبق معمول، برند کیا از لحاظ میزان ثبت سفارش‌های خودرو در مقام سوم قرار دارد. کیا موهاوی اتوماتیک، کارنیوال، کیا سراتو تی دی اتوماتیک و اسپورتیج از جمله خودروهای قابل ثبت سفارش در سال جدید معرفی شدند. همزمان با اعلام شرکت کیا مبنی بر تحریم ارسال خودرو به ایران، پیش از انتشار لیست ثبت سفارش، شایعاتی مبنی بر تحریم واردات خودروهای این برند به گوش می‌رسید. این در حالی است که برند کیا امسال نیز حضور پررنگی در بازار ایران خواهد داشت.

هیوندایی دیگر برندی که حضور خود در بازار ایران را اعلام کرده، مقام چهارم را در تعداد خودروهای قابل ثبت سفارش، دارا است؛ به طوری که همچون سال گذشته، خودروهایی از جنسیس کوپه، سوناتا، سنتنیال و آزرا در بازار کشورمان حضور خواهند داشت. اما پورشه طبق جدول ثبت سفارش پنجمین برندی است که 8 مدل آن مجوز واردات را اخذ کرده است. پورشه کاین، پانامرا و... همچون سال 90 وارد کشور خواهند شد.

برند رنو نیز با مدل‌های اسکالا اتوماتیک، فلوئنس، کولیوس، لاگونا، لتیتود مجوز واردات را در حالی اخذ کرده که این شرکت با تولید تندر 90 در دو شرکت ایران خودرو و پارس خودرو ظاهرا قصد حضور فعالانه‌تری در بازار خودروی کشورمان را دارد. در لیست ثبت سفارش امسال همچنین برندهای مازراتی، آلفارومئو، جیلی، ام جی، اپل، سانگ یانگ، سوبارو و میتسوبیشی نقش پررنگی دارند و هر کدام به ترتیب مجوز واردات برای مدل‌هایی خاص از خودروهاي تولیدی را کسب کرده اند.

در لیست مذکور دو شرکت ایران خودرو و پارس خودرو نیز به چشم می آیند. پارس خودرو مجوز ثبت سفارش مورانو و نیسان قشقایی را اخذ کرده و ایران خودرو نیز سوزوکی کیزاشی را در لیست مذکور دارد.

مهلت‌های مختلف برای واردات

اما در لیست خودروهای سواری مجاز برای واردات در سال 91 مهلت اعتبار ورود خودرو نیز ذکر شده، این در حالی است که اسفندماه سال گذشته با اصلاح آیین نامه ضوابط فنی واردات خودرو، دوره اعتبار ثبت سفارش، از شش ماه به یک سال افزایش پیدا کرد، پس از آن نیز تا زمان اعلام نظر مجدد وزارت صنعت و معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیط زیست و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مبنی بر اتمام اعتبار تاییدیه قبلی، ثبت سفارش واردات خودرو بلامانع اعلام شد.

اين در حالي است كه در لیست امسال سه تاریخ برای مهلت اعتبار ورود خودرو در نظر گرفته شده است.1/4/91 ،10/6/91 و 31/6/91 بر همین اساس نمایندگی‌ها باید با توجه به زمان‌های ارائه شده نسبت به ورود خودرو اقدام کنند در غیر این صورت با گذشت زمان مقرر، باید بار دیگر مجوزهای لازمه را اخذ کنند.

مهلت در نظر گرفته شده برای اعتبار ورود خودروها در حالی است که مصوبه هیات وزیران در اسفندماه مهلت یکساله ای را برای ثبت سفارش در نظر گرفته بود.

در این زمینه یکی از کارشناسان وزارت صنعت و معدن و تجارت عنوان می‌کند: برندهایی که تا تیرماه برگه ثبت سفارش‌شان اعتبار دارد، درخواست آنها مربوط به سال گذشته است و چون مهلت آنها به اتمام رسیده، اعتبار دیگری برای واردات خودرو این شرکت‌ها در نظر گرفته شده است. وی همچنین تاکید می‌کند که برندهایی که تا شهریور ماه برگه ثبت سفارش‌شان اعتبار دارد، درخواست آنها مربوط به سال جدید است.

همچنین ساسان خدایی مدیر کل ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ایران نیز در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که از وی پرسید دلیل متفاوت بودن مهلت‌های اعتبار ورود خودرو در لیست ثبت سفارش چیست و آیا مهلت ثبت سفارش تغییر کرده است؟ عنوان کرد خودروهایی که هم اکنون در لیست هستند بر اساس شرایط قبل از یکساله شدن مهلت اعتبار ورود، عمل می‌کنند به همین دلیل در لیست چند تاریخ متفاوت وجود دارد.

وی تاکید می‌کند که این خودروها بر اساس ضوابط چهارگانه فنی پیشین ثبت سفارش کرده‌اند اما بعداز مصوبه هیات وزیران در تاریخ ۱۵/۱۱/90 مهلت اعتبار ورود به یک سال افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر لیست فعلی بر اساس مدل گذشته است و به محض اجرایی شدن تاریخ یکساله در سایت هم تغییرات لازم ایجاد خواهد شد.

خدایی در پاسخ به این سوال که آیا خودروهای سه سال ساخت نو نیز در سال جاری ثبت سفارش خواهند شد نیز پاسخ داد که خودروهای نویی که سه سال ساخت هستند با تشخیص گمرک وارد کشور می‌شوند و واردکنندگان هم تعهد می‌دهند که خودرویی که وارد می‌کنند، کار کرده نباشد. این خودروها هم در مدت زمان اعتبار ثبت سفارش باید وارد شوند.

سود واردات خودرو

اما روز گذشته خبر آنلاین به استناد جدولی که سازمان توسعه تجارت ایران در مورد وضعیت اخذ عوارض و حقوق گمرکی تهیه کرده به ارقام قابل توجهی در مورد سود واردات هر خودرو رسیده است. در این مورد خبرگزاری مذکور تاکید کرده که با احتساب ارقام مندرج در آمارهای رسمی، کف سود واردکنندگان خودرو در سال 90 معادل 568 میلیارد تومان بوده است.

بر اين اساس آمارهای گمرک نشان می‌دهد در سال 90 بالغ بر 39 هزار و 404 دستگاه خودرو به کشور وارد شده که متوسط قیمت واقعی این خودروها قبل از پرداخت عوارض و حقوق گمرکی معادل 21 هزار دلار بوده است. همچنين خبرآنلاین با توجه به قیمت چند خودروی وارداتی که سازمان توسعه تجارت مبادرت به ارسال آنها کرده به ارقام جالبی در مورد میزان سود واردکنندگان خودرو رسیده است به طوری که بر اساس محاسبات این خبرگزاری سود واردات یک خودروی پورشه پانورامای 420 میلیونی رقمی معادل 40 درصد است، برای یک لکسوس 175 میلیون تومانی معادل 118 درصد و برای یک دستگاه تویوتایاریس‌هاچ بک که در کشور هند تولید می‌شود معادل 91 درصد است.

در ادامه این گزارش آمده که اگر با احتساب همین قیمت‌ها کف سود واردات خودرو را سرجمع 889 میلیارد تومان طی سال 90 محاسبه کنیم به رقمی معادل 356 میلیارد تومان می‌رسیم، یعنی کف سود واردات خودرو طی تنها یک سال. البته سود دولت نیز از محل عوارض و حقوقی که بر واردات این خودروها بسته نیز قابل ملاحظه است، 1074 میلیارد تومان درآمد مالیاتی حاصل از واردات 39,404 دستگاه خود رو به کشور.

سرجمع بازار ایجاد شده از واردات خودرو از مجموع سه رقم مالیات، سود واردکننده و قیمت گمرکی ثبت شده به 2319 میلیارد تومان می‌رسد. در این گزارش همچنین تاکید شده که واردات خودروهای لوکس با ارز دولتی انجام گرفته است، ارزی که به طور متوسط در سال‌90، 263 تومان ارزان‌تر از ارز آزاد بوده است و با این حساب تنها یارانه تخصیص پیدا کرده به واردات خودرو معادل 213 میلیارد تومان بوده است و سرجمع این رقم با 3,565 میلیارد تومان سود واردات به رقمی معادل 569 میلیارد تومان می‌رسد.


ارسال به دوستان