۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۴۴۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۶ - ۲۵-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۴۴۲۰
انتشار: ۲۳:۳۶ - ۲۵-۰۲-۱۳۹۱

صدرالدین کاظمی: قهرمانی کشتی مغرورمان نکند

صدرالدین کاظمی، کارشناس کشتی، می گوید: مسابقات جام جهانی کشتی هیچ وقت جایگاهی بین کشورها نداشته است و بهتر است ما به این قهرمانی تنها به عنوان انگیزه ای برای گرفتن نتیجه در المپیک لندن نگاه کنیم.
عصر ایران ورزشی؛ سولماز خیرخواه - فينال چهلمين دوره رقابت‌هاي جام‌جهاني کشتي آزاد عصر دیروز در سالن سرحدچي باکو آذربايجان با برتري 4 بر 3 تیم ملی ایران مقابل ميزبان به کار خود پایان داد و کشتی گیران ایرانی براي پنجمين بار از سکوي قهرماني جهان بالا رفتند.

این پیروزی برای شاگردان رسول خادم درحالی بدست آمد که  در خانه حریف رقابت سختی را پشت سرمی گذاشتند. دوبنده پوشان ایرانی با حریفان سرسخت آذریشان در شرایط نابرابر روی تشک رفتند که بارها با ناداوری داوران و بی اخلاقی کشتی گیران آذری مواجه شدند. اما باید گفت که نه داوری و نه میزبانی و نه حتی هتاکی کشتی گیران آذری، هیچکدام حریف ملی پوشان ایرانی نشد و در نهایت میزبان هم نتیجه وهم اخلاق را واگذار کرد.

پنجمین قهرمانی برای ازادکاران ایرانی د رحالی رقم خورد که در این میان شاید نباید نقش رسول خادم را در این پیروزی نادیده گرفت. هرچند که شاگردان او به لحاظ تاکتیکی و بدنسازی در شرایط خیلی مطلوبی نبودند و این حکایت از کار سخت مربیان ایرانی در زمان باقیمانده تا المپیک لندن را دارد.

اما در حالی که  تیم ملی کشتی ازاد ایران در رقابتهای جام جهانی باکو موفق به کسب مقام قهرمانی شده است،صدرالدین کاظمی، کارشناس کشتی معتقد است، نباید به این نتیجه غره شد چون کشتی گیران ایرانی در لندن کار دشواری را پیش رو دارند: " مسابقات جام جهانی کشتی هیچ وقت جایگاهی بین کشورها نداشته است و بهتر است ما به این قهرمانی تنها بعنوان انگیزه ای برای گرفتن نتیجه در المپیک لندن نگاه کنیم. همانطور که مربیان تیم نیز قبل از اعزام می گفتند، این یک بازی تدارکاتی بود و کشتی گیران ایران در این رقابتها نتیجه خوبی را گرفتند اما از لحاظ فنی هیچ یک از آنها در شرایط مطلوبی قرار نداشتند و این نشان می دهد ما تا المپیک خیلی کار داریم."

کارشناس باسابقه کشتی ایران در ادامه می گوید: " با توجه به اینکه خیلی از تیم ها در این رقابتها با ترکیب اصلی شان حاضر نشده بودند باید دقت داشت که کشتی گیران ما هنوز با حریفان اصلی المپیکی شان روی تشک نرفتند. مثلا روسیه تیمی را به این مسابقات فرستاده بود که تیم دسته 2-3 این کشور بود و به تیم اذربایجان 7-0 باخت. در حقیقت روسیه با این کار نخواسته بود دستش را رو کند. البته این مسئله در مورد دیگر تیم های حاضر در این رقابتها نیز صادق بود.از این جهت است که نمی توان به این نتیجه خیلی بسنده کرد."

در فینال این دوره از رقابتها که در روز یکشنبه 24 اردیبهشت ماه برگزار شد،  وزن 55 كيلوگرم آغازگر فینال بود. حسن رحيمي و محمود ماگمدوف كشتي گير روسي الاصل آذري‌ها به مصاف هم رفتند که رحيمي در 10 ثانيه پاياني تایم سوم، موفق به خاک کردن حريف شد  و اولين پيروزي را برای ایران رقم زد.

کاظمی که در کل از روند برگزاری این رقابتها و شرایط  فنی کشتی گیران ایرانی احساس رضایت ندارد. با اشاره به توانایی های رحیمی می گوید:" حسن رحیمی که مقام سومی دنیا را دارد در حقیقت با کشتی گیری مبارزه می کرد که حریف مناسبی برای رحیمی نبود. با توجه به اینکه محمود ماگدوف هنوز موفق به کسب سهمیه در این وزن نشده است، پس به صراحت می توان گفت که ما هنوز در این وزن به اطمینان نرسیده ایم و یا در 66 کیلوگرم مهدی تقوی هنوز همان ضعف هایی را داشت که 6 ماه پیش نیز با آنها دست و پنجه نرم می کرد. همینطوروزن 84 کیلوگرم، احسان لشگری بقدری بد ظاهر شد که حتی در مقابل حریفان آذربایجانی هم نتوانست امتیاز بگیرد."

قهرمانی برای تیم ملی ایران در حالی بدست آمد که صدرالدین کاظمی، کارشناس باسابقه کشتی ایران معتقد است این قهرمانی هیچ کس را راضی نکرد: " اگرچه رضایزدانی در این دوره از رقابتها خوب ظاهر شد و توانست حریف آمریکایی اش را خاک کند و  ختاگ گازيموف آذربایجانی را ببرد اما باید گفت که بقیه کشتی گیران ما در مقابل حریفان قوی ظاهر نشدند و در کل این رقابت، مبارزه بین برترینهای کشتی نبود. درکل می توان گفت این مبارزه، طرفداران کشتی را راضی نکرد."



در شرایطی که تنها 74 روز به شروع رقابتهای المپیک 2012 لندن باقی مانده است، اینطور به نظر می رسد که در روزهای باقی مانده تا المپیک، همچنان بدنسازي و رفع مشکلات تاکتیکی کشتی گیران، دغدغه  جدی تيم ايران و مربیان خواهد بود.

به گفته صدرالدین کاظمی فرصت باقی مانده تا المپیک هرچند که زیاد نیست اما مربیان تیم کشتی ایران در همین فرصت می توانند بخش عمده ای از مشکلات تیمشان را برطرف کنند: " با توجه به نتایجی که در جام جهانی بدست آوردیم نباید اشتباه کنیم که د رالمپیک هم به این نتایج برسیم. تیم ایران هنوز در ابعاد فنی و تاکتیک مشکلاتی را دارد که باید در زمان باقی مانده بر روی رفع آنها تمرکز کنند. در غیر اینصورت و با این شرایط نمی توانیم به فکر نتایج خوب در المپیک باشیم."

کاظمی که تک گارد بودن کشتی گیران را ضعف عمده کشتی گیران ایرانی می داند، درخصوص رفع این مشکل در المپیک لندن هشدار می دهد : " یکی از بزرگترین و عمده ترین مشکلات کشتی گیران ما در رقابتها تگ گارد بودن آنهاست. به این معنی که انها درمقابل کشتی گیرانی با گارد مخالف نمی توانند کشتی بگیرندو فقط با گارد موافق می توانند کشتی بگیرند. این ضعف عمده کشتی گیرانی چون مهدی تقوی، صادق گودرزی و رضا یزدانی است که از دلایل عمده باخت مهدی تقوی در المپیک دوره قبل بود. اگر تقوی این مشکل را برطرف نکند، بعید نیست که در المپیک لندن هم ببازد مگر اینکه شانس بیاورد.  اما از دیگر نکاتی که باید به ان اشاره کرد تاکنیک بازیکنان است ، برخی از کشتی گیران ما صاحب سبک نیستند و قادر نیستند تاکتیک خودشان را در مقابل حریفان مختلف عوض کنند."

در انتها صدالدین کاظمی با برشمردن نام کشتی گیرانی چون عبدالله موحد و غلامرضا تختی به عنوان کشتی گیران صاحب فن و تکنیک می گوید:" کشتی گیر باید حربف را بدنبال تاکتیکش بکشاند نه اینکه خودش دنیال تاکتیک بیفتد."


ارسال به دوستان