۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۴۶۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۸ - ۲۶-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۴۶۰۴
انتشار: ۲۱:۲۸ - ۲۶-۰۲-۱۳۹۱

دو موضوع ویژه مذاکرات امروز ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی

این در حالی است که ایران بازدید از پارچین را به صورت حق فوق العاده به آژانس می دهد و بر اساس مقررات ، ایران هم ملزم به پاسخ گویی نیست . در واقع آژانس می خواهد این کار داوطلبانه ایران را به تعهدی الزام آور تبدیل کند . این احتمالا یکی از موضوعات مذاکراتی طرفین است .
مذاکرات فنی ایران و کارشناسان انرزی اتمی در حالی در وین جریان دارد که به نظر می رسد عمده مذاکرات در مورد دو موضوع ویژه  باشد.

علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس امروز پیش از اینکه روز دوم مذاکرات شروع شود به خبرنگاران گفت که فضای سازنده ای بر مذاکرات حکمفرماست . البته وی توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نداد.

پیگیری های تابناک، حاکی از این است که آمانو و آژانس  دنبال بهانه ای هستند که در اجلاس بغداد به دست آمریکا و متحدانش بدهند و آن بهانه هم نظر ایران در مورد بازدید از مجتمع نظامی پارچین است .

بر اساس این گزارش ، بر اساس سندی که بر روی سایت انجمن کنترل تسلیحات وجود دارد ، ایران در آخرین مذاکرات خود با آژانس تاکید کرده است که اجازه بازدید از پارچین داده می شود ، اما در صورت بازدید و ارائه پاسخ های لازم به آژانس ، لازم است که آژانس ظرف مدت چند هفته قطعنامه نهایی خود را دراین باره صادر کند و موضوع در صورت ارائه پاسخ های لازم از دستور کار خارج شود ، اما آژانس بین المللی انرژی اتمی صادر کردن قطعنامه در یک زمان مشخص و حتی در زمانی که ایران ابهامات را برطرف کرد را نپذیرفته است و می خواهد موضوع پارچین در صورت ارائه پاسخ های ایران همچنان باز باشد و پرونده آن بسته نشود.

این در حالی است که ایران بازدید از پارچین را به صورت حق فوق العاده به آژانس می دهد و بر اساس مقررات ، ایران هم ملزم به پاسخ گویی نیست . در واقع آژانس می خواهد این کار داوطلبانه ایران را به تعهدی الزام آور تبدیل کند . این احتمالا یکی از موضوعات مذاکراتی طرفین است .

علاوه بر این موضوع دیگر احتمالی این است که بر اساس همان سند ایران از آژانس می خواهد که به صورت گام به گام مسائل دیگر از سوی آژانس پرسیده شود و در صورتی که ایران به ابهامات جواب داد این موضوعات از دستور کارهای بعدی خارج شود ، اما آژانس در همین زمینه هم معتقد است که این موضوع را هم نمی پذیرد چرا که این مسائل به صورت تنگاتگی با هم در ارتباط هستند و نمی توان آنان را کنار گذاشت و در هر مرحله لزوما لازم است که به مسائل پیشین حتی در صورتی هم که حل شده می توان برگشت و ادعاهای جدید مطرح کرد.

در اینجا هم بحث ایران این است که سئوالاتی که درباره فعالیت ها وجود دارد ، اگر ارائه شد ، دیگر آن سئوالات به عنوان بهانه ای برای عدم همکاری ایران  در نشست های بعدی آژانس مطرح نگردد .

به نظر می رسد اگر در مذاکرات وین همچنان آژانس بر مواضع خود پافشاری کند ، تفسیر آن بدین گونه است که آنان می خواهند بهانه ای برای تحت فشار قرار دادن ایران در مذاکرات بغداد داشته باشند و آن هم عدم همکاری کامل ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
ارسال به دوستان