۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۲۱۴۷۲۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۲۷-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۴۷۲۵
انتشار: ۱۱:۱۹ - ۲۷-۰۲-۱۳۹۱

تفاوت دیدگاه گزینه های ریاست جمهوری مصر در روابط با ایران

ما در رابطه با ابوالفتوح، باید گفت وی تحت تأثیر الگوی منطقه ای كشور تركیه قرار دارد و دیدگاه مثبتی به تركیه و سیاست خارجی این كشور دارد و نظرات وی با 'محمد مرسی' كاندیدای جنبش اخوان المسلمین مختلف است چراكه اخوان المسلمین دیدگاه روشنی و واضحی نسبت به تركیه ندارد.
 روزنامه السفیر چاپ لبنان در آسانته اولین انتخابات ریاست جمهوری مصر بعد از سرنگونی'حسنی مبارك' رییس جمهور مخلوع این كشور در سال گذشته، به بررسی دیدگاههای كاندیداهای انتخابات این دوره مصر پیرامون تحولات منطقه بویژه روابط با ایران پرداخت.
انتخابات ریاست جمهوری مصر روزهای سوم و چهارم خرداد ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا از بیروت به نقل از السفیر، بر اساس آخرین مناظره انجام شده، هر یك از كاندیداهای ریاست جمهوری مصر یعنی' عبدالمنعم ابو الفتوح، حمد بن صباحی، محمد مرسی و عمروموسی' طرح ها ، نظریه ها و دیدگاه های خود را پیرامون اوضاع جاری منطقه، رژیم صهیونیستی، تركیه و ایران بازگو كردند.

با نگاهی به مسئله ارتقای سطح روابط میان مصر و ایران در آینده می توان گفت كه در صورت پیروز شدن 'حمدبن صباحی' كه روابط نزدیكی با جنبش های مقاومت عربی و اسلامی منطقه دارد، احتمال ارتقای این روابط و یا حتی ایجاد پیمان با ایران زیاد است.

اما در رابطه با ابوالفتوح، باید گفت وی تحت تأثیر الگوی منطقه ای كشور تركیه قرار دارد و دیدگاه مثبتی به تركیه و سیاست خارجی این كشور دارد و نظرات وی با 'محمد مرسی' كاندیدای جنبش اخوان المسلمین مختلف است چراكه اخوان المسلمین دیدگاه روشنی و واضحی نسبت به تركیه ندارد.

اگر چه كاندیداهای ریاست جمهوری مصر دیدگاههای مشابهی نسبت به سیر تحولات منطقه ای دارند ولی اختلاف مواضع آنها نسبت به ایران به خوبی قابل مشاهده است.

عمروموسی مانند رییس جمهور مخلوع مصر، نسبت به موضوع ایران حساسیت زیادی از خود نشان نمی دهد و علاوه بر این وجود همكاری ها و هم پیمانی های منطقه ای عربی، او را از نزدیكی به ایران بازداشته است.

موضع محمد مرسی به عنوان كاندیدای اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر، نسبت به ایران با موضع عمرو موسی یكسان است و تنها اختلاف آنها در وجود بعد دینی مسئله است.

عمرو موسی در مناظره تلویزیونی خود رژیم صهیونیستی را دشمنی لجباز خواند و این در حالی است كه سه رقیب دیگر وی، رژیم صهیونیستی را صرفا دشمن معرفی كردند.

با توجه به مطرح كردن مسئله فلسطین، به نظر می رسد با توجه به سوابق اسلامی ابوالفتوح و حمدبن صباحی، همبستگی آنها با ملت مظلوم فلسطین و قضیه فلسطین، بیش از سایر رقبا باشد.
ارسال به دوستان
تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس)