۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳
در حاشیه
کد خبر ۲۱۵۳۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۳۰-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۵۳۰۸
انتشار: ۱۷:۴۰ - ۳۰-۰۲-۱۳۹۱

واردات لوله های آلمانی کارگران ایرانی را خانه نشین کرد (+عکس)

مقام محترم وزارت نفت در هامش نامه ریاست محترم جمهوری به کلیه شرکتهای تابعه وزارت نفت دستور دادند.«طبق دستور ریاست محترم جمهوری عمل واجازه ندهید به تولید داخلی لطمه ای وارد شود و در مورد خرید خارج کالاهای مشابه ایرانی شخصاً بایستی نظر بدهم و خرید خارجی مشابه ممنوع اعلام میگردد».
مشرق: امیرحسین کاوه مشاور عالی گروه صنعتی سدید در گفت و گویی تفضیلی با خبرنگار ما به تشریح جزئیات واردات 1000 کیلومتر لوله از آلمان در سال 90 و 500 کیلومتر دیگر در سال تولید ملی پرداخته که این اقدام شرکت تاسیسات دریایی که مطمئنا مسئولان دولتی در جریان بوده اند ،امیدواریم مسئولان مرتبط در رابطه با بیکاری بیش از 1500 نفر از کارگران با این اقدام پاسخ مناسبی داشته باشند .متن کامل این مصاحبه از نظرتان می گذرد :

آقای کاوه با توجه به اینکه قرار است امسال 500 کیلومتر دیگر لوله از کشور آلمان وارد شود در حالی که در سال تولید ملی قرار داریم ، آیا ظرفیت تولید این نوع لوله با همان مشخصات در ایران وجود دارد ؟

در ابتدا شرح مختصری از امکانات و تجهیزات لوله سازی ماهشهر که وابسته به گروه صنعتی سدید می باشد را می گویم که جواب این سوال شما نیز می تواند باشد :

به منظور بومی سازی و ایجاد امکان تولید لوله های قطور فولادی جهت انتقال گاز و نفت ترش ، شرکت لوله سازی ماهشهر از شرکتهای تابعه گروه صنعتی سدید از سال 1385 با استفاده از نیروهای داخلی و مشاوره خارجی مشغول طراحی و ساخت مجموعه امکانات تولید این نوع لوله ها در داخل کشور شد و خط تولید خود را در این خصوص تا انتهای سال 1387 تجهیز نمود.

در سال 1388 با عقد قرارداد انتقال تکنولوژی و تامین ورق و ساخت مجموعه آزمایشگاه تست این لوله ها با شرکت سالزگیتر آلمان، مجموعه شرکت لوله سازی ماهشهر و شرکت سالزگیتر آلمان توافق نمودند تا با همکاری یکدیگر تولید و تست این لوله ها را در شرکت لوله سازی ماهشهر راه اندازی نمایند و در این بین شرکت سالزگیتر متعهد می گردد تامین ورق خدمات مهندسی ساخت مهندسی ساخت و همچنین ساخت و راه اندازی آزمایشگاه مخصوص این لوله ها را در شرکت لوله سازی ماهشهر تامین نماید.

تخلیه لوله های وارداتی در هفته گذشته 



با تلاش و پیگیری کارشناسان شرکت لوله سازی ماهشهر و همکاری با شرکت سالزگیتر آلمان کلیه امکانات تولید این لوله ها در شرکت لوله سازی ماهشهر فراهم گردیده و خط تولید با حضور مقامات رسمی کشور راه اندازی شد . متعاقب راه اندازی آزمایشی تولید این لوله ها در شرکت لوله سازی ماهشهر تائید به تولید این لوله ها با کیفیت مطلوب از شرکت سالزگیتر آلمان اخذ گردید.

چه اقداماتی  در خصوص جلوگیری از واردات توسط تولیدکنندگان داخلی انجام شده است؟

با توجه به امکان تولید این نوع لوله ها در داخل کشور توسط سه شرکت سازنده داخلی (لوله سازی اهواز- لوله سازی ماهشهر- لوله سازی صفا)با ظرفیتی بالغ بر 1500 کیلومتر لوله قطور فولادی 32 اینچ گاز ترش در سال ، در نامه های متعددی به ریاست محترم جمهوری درخواست ممنوعیت واردات این نوع لوله ها و استفاده حداکثری از توانمندی داخلی ارسال گردید.

ریاست محترم جمهوری با توجه به سیاستهای حمایتی خود از تولیدات داخلی به وزارت نفت دستور دادند تا«شخصاً مراقبت نمایند حداکثر استفاده از توان داخلی بعمل آید و فقط در موارد نادری که به هیچ عنوان امکان تهیه از داخل نیست از خارج تهیه گردد».

مقام محترم وزارت نفت در هامش نامه ریاست محترم جمهوری به کلیه شرکتهای تابعه وزارت نفت دستور دادند.«طبق دستور ریاست محترم جمهوری عمل واجازه ندهید به تولید داخلی لطمه ای وارد شود و در مورد خرید خارج کالاهای مشابه ایرانی شخصاً بایستی نظر بدهم و خرید خارجی مشابه ممنوع اعلام میگردد».

متعاقب دستور وزیر محترم نفت معاونت محترم وزیر و مدیرعامل محترم شرکت ملی نفت ایران طی بخشنامه شماره 193184مورخ 13/6/89خرید خارجی کلیه  لوله های SAWوERW به منظوراستفاده در عملیات جاری پروژه ها را ممنوع نموده و موارد استثناء را فقط با امضای خودشان مجاز شمردند.

آیا اقدامات و پیگیری های  تولیدکنندگان  سرانجامی هم داشته است ؟

با پیگیری گروه صنعتی سدید و سایر تولیدکنندگان لوله های قطور فولادی، جلسه ای در کمسیون صنایع معادن مجلس شورای اسلامی با حضور مدیران شرکتهای تابعه وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران و سه شرکت لوله ساز داخلی این نوع لوله ها برگزار و در بند 5 و6 آن بر انجام مناقصات فازهای باقیمانده پارس جنوبی و همچنین خرید لوله های 32 اینچ گاز ترش از تولیدکنندگان داخلی تاکید نمودند که متاسفانه تا به حال این توافق عملی نگشته و ریاست محترم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در نامه هائی به وزیر محترم نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت به این مسئله اشاره داشته اند .

با پیگیریهای متعدد گروه صنعتی سدید و موافقت محترم کارگروه حمایت از تولید ، براساس فهرست کالای پیشنهادی موضوع بند 2 تصویب نامه شماره 193567/ت/43680گ مورخ 1/10/88 کارگروه حمایت از تولید الزام شده است که دستگاههای دولتی نسبت به تامین اقلام مورد نیاز خود از تولیدکنندگان داخلی اقدام و از هر گونه خرید کالای خارجی و مشابه خودداری نمایند، لازم به ذکر است لوله های قطور فولادی مورد استفاده در صنایع نفت و گاز جزو این فهرست میباشند.




بازتاب این جلسه ها و دستورات چه نتیجه ای داشت ؟


با توجه به کلیه مصوبات قانونی در خصوص ممنوعیت واردات ، شرکت مهندسی و توسعه نفت طی قراردادی با شرکت پالایش سبز اقدام به 290کیلومتر لوله گاز ترش جهت واگذاری به شرکت نفت وگاز پارس بابت لوله گذاری پروژه های 15و16و17و18 پارس جنوبی نمود و شرکت پالایش سبز علی رغم اعلام آمادگی شرکتهای لوله ساز داخلی برای تولید این لوله ها قرارداد خرید این لوله ها را با شرکتی هندی امضاء نمود. علی رغم ارسال نامه ها و تلاشها فراوان در خصوص جلوگیری از واردات این لوله ها متاسفانه این کار عملی گردید.

پیرو پیگیریهای فراوان و جلسات متعدد در مجلس شورای اسلامی و وزارت نفت ،در تاریخ 21/7/89 جلسه به ریاست آقای دکتر بازرگانی مدیر کل وزارتی و مشاور محترم وزیر نفت و با حضور شرکتهای تولید کنند داخلی این لوله ها و مدیران شرکتهای تابعه وزارت نفت و همچنین مدیران کارفرمایان وزارت نفت و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و شرکت پالایش سبز برگزار گردید و طی صورتجلسه ای تصمیم گیری گردید : علی رغم اعتراض لوله سازان داخلی به صادرات 290کیلومتر لوله گاز ترش توسط شرکت پالایش سبز منبعد صرفاً لوله گاز ترش از طریق مناقصه داخلی  و توسط سازندگان داخلی لوله های قطور فولادی تامین گردد.

همچنین در این جلسه شرکت های تولید کننده داخلی اخطار نمودند که شرکت تاسیسات دریائی اقدام به مذاکره با شرکت سالزگیتر آلمان جهت خرید 1000کیلومتر لوله 32اینچ گاز ترش را نموده است که در صورتجلسه اعلام گردید در صورت صحت این اقدام شرکت تاسیسات دریائی ایران نسبت به لغو توافق نامه مربوطه اقدام نماید و صرفاً تامین لوله های گاز ترش از طریق برگزاری مناقصه صورت پذیرد.

              کشتی ها در حال تخلیه لوله ها در بندر امام خمینی (ره)



با توجه به دستور ریاست محترم جمهور در رابطه با عدم واردات لوله با عنایت به توانمندی های داخلی چرا مجددا شاهدیم که واردات در حال انجام شدن است ؟


علی رغم کلیه اقدامات قانونی و دستورات شخص ریاست محترم جمهوری و سایر مقامات ، و همچنین زیر پا گذاشتن کلیه توافقات انجام گرفته و با توجه به اینکه شرکتهای تولید کننده  لوله های قطور فولادی در کشور دچار مشکلات عدیده ای شده اند و در دو سال گذشته کمتر از 20درصد ظرفیت خود تولید نموده اند.

در نیمه دوم سال 1389 متوجه شدیم تاسیسات دریائی برای انجام پروژه های پارس جنوبی اقدام به خرید 1000کیلومتر لوله قطور فولادی جهت انتقال گاز ترش از زیر دریا از شرکت سالزگیتر آلمان نموده است و LC آن را نیز بازگشائی کرده است. که این میزان لوله ظرفیت حداقل یکسال هر سه شرکت لوله ساز داخلی را که دچارمشکلات کارگری و مالی شدید شده اند را رفع می نمود .

آیا مسئولان از این اقدامات و قراردادها با خبر هستند ؟

پیرو اطلاع از این موضوع طی نامه های متعدد به ریاست محترم جمهوری و وزرای محترم نفت و صنایع و همچنین کمسیونهای محترم صنایع و انرژی مجلس شورای اسلامی شکایت خود را در خصوص عدم پایبندی به توافقات توسط وزارت محترم نفت و همچنین درخواست لغو واردات این لوله ها اعلام نموده ایم و با پیگیریهای صورت گرفته ، در تاریخ 13/10/89 جلسه ای با حضور معاونت محترم وزیرنفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت و کلیه مدیران شرکتهای تابعه وزارت نفت و کارفرمایان آنها از جمله شرکت تاسیسات دریائی و همچنین فرماندهی محترم قرارگاه خاتم الانبیاء و شرکتهای لوله ساز داخلی برگزار گردید که در این جلسه شرکتهای لوله ساز با بیان مشکلات خود خواستار قرارداد خرید 1000کیلومتر لوله 32 اینچ گازترش گردیدند.

مدیرعامل محترم شرکت ملی نفت ایران با شنیدن صحبتهای شرکتهای لوله ساز و همچنین مدیران شرکتهای تابعه خود با لغو این قرارداد خرید خارجی مخالفت نمود و علت آنرا قیمت بالاتر محصولات داخلی و همچنین متعهد نبودن سازندگان داخلی به زمان اجرای پروژه عنوان نموده و بیان فرمودند که مسئول صنعت داخلی نمی باشند و وظیفه دارند پروژه های ابلاغی به سازمان خود را در زمان و موعد تعیین شده پاسخگو باشند از دیگر مصوبات این جلسه مقرر براین شد که شرکتهای لوله ساز با تشکیل یک کنسرسیوم نسبت به دادن قیمت و اجرای حداقل 500 کیلومتر لوله گاز ترش جهت پروژه های پارس جنوبی اعلام دارند .

پیرو این جلسه شرکت گروه صنعتی سدید طی نامه هائی به تاریخهای 22/10/89 و 16/11/89 اعلام نمود صرفاً به منظور کسب اطمینان وزارت محترم نفت و با در نظر نگرفتن هیچگونه سودی حاضر است با قیمت پیشنهادی شرکت سالزگیتر که 1000کیلومتر لوله گاز ترش را با شرکت تاسیسات دریائی امضاء نموده نسبت به تولید 500 کیلومتر لوله درخواستی اقدام نماید که تا این تاریخ هیچ بازخوردی از این اعلام صورت نپذیرفته است.

با پیگیریهای صورت گرفته و ارسال نامه های متعدد در خصوص مشکلات عدیده حاصله برای شرکت لوله سازی ماهشهر به دنبال واردات بی رویه لوله های 32اینچ انتقال گاز ترش، جناب آقای آقامحمدی معاون محترم نظارت و هماهنگی  در سیاستهای اقتصادی ریاست جمهوری طی نامه شماره 263677 مورخ 2/11/89 به آقای مهندس قلعه بانی معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران دستور ریاست محترم جمهوری مبنی بر استفاده حداکثری از توان تولید داخلی و ممنوعیت واردات متذکر شدند و درخواست نمودند از هرگونه واردات به ویژه لوله گاز ترش که امکان تولید داخل را دارد جلوگیری گردد. که علی رغم این دستورات هیچ اقدام عملی  در خصوص لغو واردات 1000کیلومتر و ابلاغ سفارشات جدید توسط ارگانهای مربوطه صورت نپذیرفته است.

                  نمایی دیگر از حجم واردات لوله در بندر امام خمینی (ره)



نهایتا نتیجه این جلسات به کجا انجامید ؟


به دنبال پیگیریهای شرکتهای لوله ساز داخلی مبنی بر تکمیل ظرفیتهای تولید خود و حفظ اشتغال کارکنان وکارگران زحمتکش این صنعت در کشور مجدداً جلسه ای در مورخ 25/11/89 با حضور روسای کمسیونهای انرژی و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و جمعی از نمایندگان محترم مجلس و معاون محترم وزیر و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران محترم شرکتهای تابعه وزارت نفت و کارفرمایان پروژه های پارس جنوبی از جمله شرکت تاسیسات دریائی ایران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و شرکت نفت و گاز پارس و همچنین مدیران 3شرکت بزرگ لوله ساز داخلی در خصوص برسی وضعیت و خرید لوله از شرکتهای لوله ساز داخلی در محل وزارت نفت برگزار گردید و دراین جلسه شرکتهای سازنده داخلی و کارفرمایان وزارت نفت و همچنین مدیران آن وزارتخانه محترم نقطه نظرات خود را به شرح صورتجلسه پیوست اظهار نمودند و در نهایت مقرر گردید:پیمان کاران فازهای باقیمانده پارس جنوبی می بایستی نسبت به خرید 900کیلومتر لوله 32اینچ گاز ترش ازکنسرسیوم تولیدکنندگان داخلی اقدام نماید.

پیرو جلسه مورخ 25/11/89 در محل وزارت نفت ، گروه صنعتی سدید به نمایندگی از طرف شرکتهای تولید کننده لوله داخلی طی نامه شماره 14765 مورخ 28/11/89،ضمن اعلام تشکیل کنسرسیوم آمادگی خود را جهت عقد قرارداد تولید 900 کیلومتر لوله قطور فولادی 32 اینچ جهت مصارف گاز ترش طی نامه هائی به معاونت محترم وزیر و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و مدیریت محترم شرکت تاسیسات دریائی ایران جناب آقای دکتر طاهری و فرمانده محترم قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و همچنین مدیرعامل محترم شرکت نفت گاز و پارس جناب آقای مهندس سوری اعلام نمود که تا این تاریخ هیچ ترتیب اثری نسبت به این موضوع مشاهده نگردیده است.

با ادامه روند واردات لوله امیدی به ادامه فعالیت این شرکت هست ؟

گروه صنعتی سدید با داشتن دو شرکت معظم لوله سازی به نامهای شرکت لوله و تجهیزات سدید واقع در تهران و شرکت لوله سازی ماهشهر واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر بالغ بر 1500 پرسنل شاغل بصورت مستقیم و در حدود 7000 شاغل بصورت غیر مستقیم در دو سال گذشته علی رغم پیگیریهای بسیار در خصوص اخذ قرارداد جهت تولید لوله و ادامه اشتغال این نیروها ، با استقراض از بانکها حقوقشان را پرداخت نموده است که با ادامه شرایط کنونی دیگر توان پرداخت حقوق پرسنل زحمتکش خود را هم نداشته و شرمنده این پرسنل خدوم گشته است و در حال حاضر به مدت 10روز است مجبور به تعطیلی یکی از شرکتهای خود به نام لوله سازی ماهشهر واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر که یکی از سرمایه های صنعتی کشور شمرده میشود گشته و عنقریب با ادامه این روند مجبور به تعطیلی کارخانه لوله و تجهیزات سدید خود در تهران که این کارخانه از قدیمی ترین کارخانجات تهران با قدمت 50ساله می باشد، نیز خواهد شد.

و اما فاجعه ای دیگر علیرغم بیکاری کارخانجات لوله ساز داخلی اینکه شرکت تاسیسات دریائی هم اکنون در سال حمایت از تولید ملی در حال مذاکره جهت وارد کردن 500 کیلومتردیگر از لوله های گاز ترش به داخل کشور می¬باشد اگر این کار خیانت به تولید نباشد پس چه نامی باید بر آن گذاشت .


ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد