۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۵۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۴ - ۳۱-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۵۴۹۵
انتشار: ۱۸:۳۴ - ۳۱-۰۲-۱۳۹۱

جزئیات رشد 140 درصدی جذب سرمایه‌گذاری خارجی

سیدشمس الدین حسینی با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی کشور از سال 1386 تا سال 1390 روند رو به رشد و مثبتی را سپری کرده است، گفت: آمارها حکایت از آن دارد که توانسته ایم در طی این مدت از 1.8 میلیارد دلار به 4.3 میلیارد دلار برسیم که نشانگر رشد 140 درصدی در این خصوص بوده است.
سخنگوی اقتصادی دولت با اعلام جزئیات رشد 140 درصدی جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران، گفت: امروز نهضت جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور ایجاد شده است.

به گزارش مهر، سیدشمس الدین حسینی با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی کشور از سال 1386 تا سال 1390 روند رو به رشد و مثبتی را سپری کرده است، گفت: آمارها حکایت از آن دارد که توانسته ایم در طی این مدت از 1.8 میلیارد دلار به 4.3  میلیارد دلار برسیم که نشانگر رشد 140 درصدی در این خصوص بوده است.
 
وی با اشاره به آمارهای سه ماهه مصوب طرحهای سرمایه گذاری در سه ماهه نخست سال 1391، افزود: تاکنون برای نزدیک به 18 طرح سرمایه گذاری رقم 2 میلیارد دلار مصوب شده که در مقایسه با عملکرد سال گذشته، رقم مصوب سرمایه گذاری خارجی کشور بیش از 120 درصد رشد داشته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه امروز نهضت جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور ایجاد شده است، گفت: تاسیس و راه اندازی مراکز خدمات سرمایه گذاری در 31 استان کشور، سرعت در رسیدگی به درخواست های سرمایه گذاری، طراحی پنجره واحد سرمایه گذاری خارجی در کشور، برگزاری همایش های فرصت در سرمایه گذاری و بازاریابی طرح های موجود در کشور و انجام بیش از 1000 مذاکره مستقیم با سرمایه گذاران خارجی اقدامات مهمی بوده است که در رشد کمی و کیفی سرمایه گذاری خارجی در کشور بسیار موثر بوده است.

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به نظارت دقیق و مستمر طرحهای سرمایه گذاری مصوب در سال 90، اظهار داشت: تعداد 443 طرح مورد ارزیابی و رسیدگی دقیق قرار گرفته است و تلاش داریم با برطرف کردن مسائل و مشکلات این دسته از طرحها، فرآیند جذب سرمایه گذاری خارجی کشور را سرعت ببخشیم.
 
وزیر اقتصاد از همه بنگاههای کشور، فعالان عرصه کسب و کار درخواست کرد تا این مدل مشارکتی جذب منابع مالی را بطور جدی در دستور کار خود قرار دهند تا علاوه بر تجهیز منابع مالی جدید، زمینه های جذب فن آوری، ایجاد اشتغال، صادرات و بهبود عملکرد مدیریت بنگاهها را فراهم کنند.

وزیر اقتصاد ضمن تقدیر از نقش دستگاهها و استانداران برای تنوع بخشیدن به یافتن راه کارهای جدید تامین مالی، از آنها خواست تا در سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی بر اقدامات گذشته خود بیافزایند و آن را شتاب ببخشند.

حسینی افزود: باید تلاش کنیم تا در سایر حوزه های بخشی نظیر حمل و نقل و ارتباطات، نیرو و انرژی، ساخت و ساز مسکن، گردشگری و کشاورزی و حوزه خدمات بتوانیم زمینه های حضور بخش غیردولتی داخلی و خارجی را فراهم کنیم تا ضمن شتاب بخشیدن به فرآیند تولید ملی، رضایت مردم و مصرف کنندگان را نیز جلب کنیم.

وی با اشاره به منابع صندوق توسعه ملی، گفت: امروز علاوه بر سایر منابع توسعه ای و تجاری داخلی ، 20 درصد ازمنابع صندوق توسعه ملی (نزدیک به 8 میلیارد دلار) هم می تواند درکنار منابع ورودی سرمایه گذاران خارجی قرار گیرد تا زمینه شتابان رشد و توسعه ملی بیش از گذشته فراهم شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: امروز همه طرحهای جدید کشور، طرحهای نیمه تمام و یا آن دسته از طرحهایی که زیر ظرفیت اسمی بنگاه فعالیت می کنند، باید وارد عرصه جدید جذب سرمایه های خارجی شوند تا با ایجاد شرایط رقابتی در اقتصاد ملی، زمینه رشد و بلوغ بنگاههای خود را فراهم کنند و از این طریق به بازارهای بین المللی هم دست پیدا کنند.

وی با اشاره به ظرفیتهای بازار سرمایه و خصوصی سازی کشور گفت: این دو عرصه باید با شتاب، برنامه ریزی و طراحی ابتکارات جدید زمینه های جذب و جلب سرمایه گذاری خارجی در کشور را بیش از گذشته فراهم کنند.
 
حسینی افزود: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید مهمترین مقصد سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی باشند و در این عرصه پیشتازی کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت آماده است تا با بررسی قوانین و مقررات پیشنهادی دستگاهها به این عزم ملی پیوسته و زمینه های ائتلاف سرمایه های ملی و بین المللی را فراهم کند.
ارسال به دوستان