۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳
در حاشیه
کد ۲۱۵۵۴۴

حفظ سلامت چشم با مصرف ماهی های غنی از امگا 3

ضایعات دژنراتیو شبکیه و نیز رشد غیر طبیعی عروق خونرسان در سطح شبکیه از ضایعات غیر قابل جبرانی هستندکه منجر به نابینایی و یا کم بینی شدید به ویژه در بین سالمندان می شوند .

کلینیک رژیم درمانی نوین(www.novindiet.com)

ضایعات دژنراتیو شبکیه و نیز رشد غیر طبیعی عروق خونرسان در سطح شبکیه از ضایعات غیر قابل جبرانی هستندکه منجر به نابینایی و یا کم بینی شدید به ویژه در بین سالمندان می شوند . اثرات تغذیه سالم در پیشگیری از این بیماری ناتوان کننده در سالهای اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به اینکه غلظت اسید چرب امگا 3 در شبکیه چشم بالا می باشد ، به نظر می آید کفایت مواد مغذی تامین کننده امگا 3 می تواند برای سلامت چشم ضروری باشد .

پیرو یافته های قبلی درباره تاثیرات مفید امگا 3، پژوهشگران دانشکده پزشکی جان هاپکینز به بررسی تاثیر مصرف مواد غذایی دریایی ، به خصوص مصرف ماهی و صدف در بیش از 2000 نفر در سنین 65-84 ، که همگی در سواحل شرقی مریلند زندگی می کردند ، پرداخته اند . پس از انجام بررسی های غذایی ، افراد شرکت کننده در مطالعه از نظر ضایعات دژنراتیو شبکیه ناشی از افزایش سن که منجر به ضعقف بینایی می شود، تحت بررسی قرار گرفتند .

نتایج این مطالعه نشان داد که در 1942 نفر هیچگونه ضایعات تحلیل رونده در شبکیه دیده نشد، در حالی که227 نفر دچار تحلیل زود هنگام بوده و 68 نفر تحلیل بسیار پیشرفته ای در حدت بینایی در اثر ضایعات دژنراتیو شبکیه داشتند. در افرادی که دچار دژنراسیون پیشرفته بوده اند ، نئووازکولاریزاسیون (رشد جدیدغیر نرمال عروق و خونریزی ) همچنین آتروفی جغرافیایی نیز در شبکیه قابل مشاهده بوده است.

مطالعات اخیر در زمینه نقش مصرف ماهی های غنی از امگا 3 و صدف در جلوگیری از ضایعات تحلیل رونده در شبکیه، موید تاثیرات مفید امگا 3 در سلامت شبکیه بوده است  به طوری که مصرف ماهی های غنی از امگا 3 و  غذاهای دریایی در افرادی که به دژنراسیون های پیشرفته مبتلا شده اند به طور معنی داری کمتر از افراد دیگر بوده است .

در این مطالعه، همچنین به تاثیر روی موجود در غذاهای دریایی مانند صدف خوراکی و خرچنگ بر ضایعات تحلیل رونده در شبکیه پرداخته اند ، که هیچگونه رابطه معنی داری دیده نشد . در صورتی که مصرف مکمل های حاوی روی نقش بازدارنده و حفاظت کننده در برابر دژنراسیون های پیشرفته داشته است ، که به نظر می آید تناقض موجود در یافته ها با دوز روی موجود در غذاهای دریایی در مقایسه با مکملهای حاوی روی در ارتباط است .

البته لازم به ذکر است که در برخی موارد افرادی که ماهی بیشتری مصرف می کردند ، سیگاری بوده و دچار افزایش وزن  نیز بوده اند که این دو فاکتور نیز با افزایش احتمال دژنراسیون وابسته به سن در رابطه بوده و آن را تشدید می کند.

نکته عملی: مصرف غذاهای دریایی ، به خصوص ماهی های غنی از اسید چرب امگا 3 در محافظت از عروق شبکیه چشم در برابر تخریب های دژنراتیو ناشی از افزایش سن بسیار موثر  است . البته باید به این نکته توجه داشته باشید که عوامل دیگری همچون اضافه وزن و سیگار کشیدن تسریع کننده مستقیم تحلیل های بافتی هستند و باید برای حفظ سلامت چشم ، تمام فاکتور های تاثیرگذار را لحاظ نموده و در مسیر تصحیح شیوه زندگی قدم برداریم .

برچسب ها: امگا3 ، ماهی ، سلامت چشم
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد