۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۲۱۵۸۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۱ - ۱۲-۰۴-۱۳۹۱
کد ۲۲۱۵۸۰
انتشار: ۱۸:۵۱ - ۱۲-۰۴-۱۳۹۱

وزیر نفت: صندوق فرزین بانک نفت است

رستم قاسمي در پاسخ به سوال يكي ديگر از خبرنگاران در مورد اين‌كه در صورت راه اندازي بانك نفت ديگر صنعت نفت نيازي به صندوق توسعه ملي ندارد، نيز اظهار كرد: صندوق فرزين همان بانك نفت است اما ما هم اميدواريم كه بانك نفت هر چه زودتر تشكيل شود.
"صندوق فرزين بانك نفت است" اين گفته وزير نفت در ابراز رضايت وي از تامين منابع مالي بخشي از طرح‌هاي نفتي و گازي كشور با اختصاص 14 ميليارد دلار اعتبار از سوي صندوق توسعه ملي است كه رياست فعلي آن بر عهده محمدرضا فرزين است.

به گزارش ایسنا  رستم قاسمي در حاشيه امضاي تفاهم‌نامه بين اين وزارتخانه با صندوق توسعه ملي گفت: با كمك دولت و مجلس بخشي از منابع صندوق توسعه ملي به صنعت نفت اختصاص يافت كه با اين اقدام، عقب افتادگي قابل توجهي از طرح‌هاي توسعه‌اي نفت وگاز جبران مي‌شود.

وي با تاكيد بر اين كه اختصاص 14 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي به پروژه‌هاي صنعت نفت تنها قسمتي از نياز اين صنعت را در سال جاري پوشش مي‌دهد يادآور شد: ‌توسعه صنعت نفت به عنوان يك صنعت زيرساختي علاوه بر تحقق اهداف توليد نفت كشور بخش‌هاي ديگر اقتصاد را نيز فعال مي‌كند و موجب اشتغالزايي در كشور مي‌شود.

به گفته قاسمي از 14 ميليارد دلار اختصاص يافته 70 درصد آن به توسعه ميدان‌هاي نفت و گاز و صنايع بالا دستي نفت و باقي آن به طرح‌هاي پتروشيمي و پالايشگاه‌ اختصاص مي‌يابد.

وزير نفت با اشاره به همكاري صندوق توسعه ملي در تامين اعتبارات مورد نياز برخي از پروژه‌هاي نفتي اظهار كرد: تصميم‌گيري به موقع در فعال‌سازي صنعت نفت موجب جبران عقب‌ماندگي ميادين مشترك نفت و گاز مي‌شود.

وي با بيان اين‌كه صنعت نفت كشور در حال تحولي عظيم است، اظهار كرد كه اين تحول از سال جاري آغاز شده و تا پايان برنامه پنجم توسعه اهداف آن محقق مي‌شود.

قاسمي با اشاره به اينكه طبق برنامه پنجم توسعه كشور بايد سالانه 50 ميليارد دلار در صنعت نفت سرمايه‌گذاري شود، خاطرنشان كرد كه براي 14 ميليارد دلار مورد نظر پروژه‌هايي در صنايع بالا و پايين دستي تعريف شده است.

به گفته وزير نفت پنج ميليارد دلار از اين رقم از هفته آينده از صندوق توسعه ملي قابل برداشت است.

وي با اشاره به اينكه قرارداد عمده‌ طرح‌هاي توسعه‌اي و تكميلي با بانك‌هاي عامل امضا شده است گفت: در حال حاضر اكثر پروژه‌هايي كه از اين طريق تامين اعتبارشان صورت مي‌گيرد كار اجرايي خود را آغاز كرده‌اند.

به گفته قاسمي بخشي از منابع صندوق توسعه ملي در طرح‌هاي مهر ماندگار از جمله ساخت پالايشگاه ستاره خليج فارس مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

وزير نفت در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر اين‌كه طبق قانون منابع صندوق توسعه ملي بايد تنها در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد، چرا امضاي اين قرارداد، بخش خصوصي حضور ندارد؟ آيا وزارت نفت نماينده بخش خصوصي در امضاي اين تفاهم نامه است!؟ توضيح داد: اين تفاهم‌نامه كلي است و قرار است در آينده بخش خصوصي فعال در پروژه‌هاي نفتي با بانك‌هاي عامل دراين زمينه قرارداد امضا كنند؛ در واقع پول مورد نظر در اختيار پيمانكاران طرح‌هاي توسعه‌اي نفت وگاز قرار خواهد گرفت.

وزير نفت در برابر خواسته خبرنگاري كه خواسته بود از برخي پيمانكاراني كه از اين اعتبارات بهره‌مند مي‌شوند نام ببرد، يادآور شد كه تعداد پيمانكاران حاضر در صنعت نفت بيش از50 - 60 پيمانكار است و امكان اعلام اسامي تك تك آن‌ها وجود ندارد.

وي افزود: همچنين طبق مصوبه مجلس تضامين اصل و فرع اعتبارات مورد نظر توسط شركت ملي نفت ايران تامين خواهد شد.

قاسمي همچنين در پاسخ به سوال يكي ديگر از خبرنگاران در مورد اين‌كه در صورت راه اندازي بانك نفت ديگر صنعت نفت نيازي به صندوق توسعه ملي ندارد، نيز اظهار كرد: صندوق فرزين همان بانك نفت است اما ما هم اميدواريم كه بانك نفت هر چه زودتر تشكيل شود.

 از 14 ميليارد دلار اختصاص يافته از صندوق توسعه ملي به طرح‌هاي صنعت نفت 2.5 ميليارد دلار آن به طرح‌هاي پتروشيمي، 1.5 ميليارد دلار به طرح‌هاي پالايشگاهي و 10 ميليارد آن به صنايع بالادستي نفت (5 ميليارد دلار به فازهاي 20 تا 24 ميدان گازي پارس جنوبي) اختصاص مي‌يابد.
ارسال به دوستان