۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۲۱۸۴۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۱ - ۱۴-۰۴-۱۳۹۱
کد ۲۲۱۸۴۵
انتشار: ۱۳:۰۱ - ۱۴-۰۴-۱۳۹۱

پلیس آگاهی: سیم کارت های اعتباری ابزار کلاهبرداری و مزاحمت شده‌اند

وی ادامه داد: این افراد بدون دادن تلفن یا آدرس سیم کارت ها را خریداری کرده و دست به اقدامات مجرمانه می زنند. البته اپراتورهای فروشنده که در ابتدا بدون ضابطه اقدام به فروش سیم کارت می کردند عرضه سیم کارتها را محدود کردند اما هنوز نابسامانی های ایجاد شده ادامه دارد.

 
رئیس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی با اعلام اینکه سیم کارتهای همراه به ویژه اعتباری تبدیل به ابزاری برای کلاهبرداری و مزاحمت شده‌اندگفت: اپراتورهایی که بدون ثبت اطلاعات متقاضیان اقدام به فروش بی‌ضابطه سیم کارت می‌کنند باعث افزایش این جرائم شده‌اند.

سرهنگ مهرداد امیدی در گفتگو با مهر اظهار داشت: استفاده از سیم کارتها به ویژه از نوع اعتباری برای فعالیتهای اقتصادی اشتباه است چرا که این وسیله برای فعالیت اقتصادی و مالی مطمئن نیست. اخیرا سیم کارتهای همراه به ویژه اعتباری وسیله ای برای کلاهبرداری و ارسال تبلیغات شده است. این خطوط به علت اینکه هویت فرد تماس گیرنده و یا ارسال کننده پیامک مشخص نیست و در برخی موارد نیز دارندگان ان آدرس غیر واقعی می دهند امروزه تبدیل به ابزار کلاهبرداری و مزاحمت شده است.

وی ادامه داد: این افراد بدون دادن تلفن یا آدرس سیم کارت ها را خریداری کرده و دست به اقدامات مجرمانه می زنند. البته اپراتورهای فروشنده که در ابتدا بدون ضابطه اقدام به فروش سیم کارت می کردند عرضه سیم کارتها را محدود کردند اما هنوز نابسامانی های ایجاد شده ادامه دارد.

کلاهبرداری با سیم کارت های جایزه

به گفته رئیس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ارسال سیم کارت ها به عنوان جایزه یا دادن سیم کارت های تشویقی و ارسال به آدرس های غلط از دیگر عوامل افزایش کلاهبرداری و مزاحمت با این خطوط است. اگر اپراتورها فعال سازی را از طریق تلفن ثابت میسر می کردند امکان وقوع کلاهبرداری با خطوط اعتباری کاهش می یافت.

امیدی با اعلام اینکه بخشی از کلاهبرداران با ترفند پیدا کردن گنج اقدام به کلاهبرداری با خطوط تلفن همراه اعتباری می کنند افزود: این افراد با ارسال پیامک مدعی پیدا کردن سکه و گنج می شوند و خود را فردی روستایی و ساده نشان می دهند که به علت ثبت نشدن مالک امکان دستیابی به اطلاعات فرد کلاهبردار نیز در این پرونده ها وجود ندارد.

افزایش کلاهبرداری تلفنی در سال 90

وی از افزایش کلاهبرداریهای تلفنی در ماههای پایانی سال گذشته خبر داد و افزود: طی ماههای پایانی سال شاهد افزایش کلاهبرداری تلفنی بودیم اما با اطلاع رسانی های انجام شده میزان وقوع این نوع کلاهبرداری مهار و کاهش یافت.

رئیس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی با اشاره به اینکه بیش از 70 میلیون خط تلفن همراه در کشور فعال است، تاکید کرد: 43 میلیون خط اعتباری در کشور فعال است که امکان کلاهبرداری یا مزاحمت برای افرد از طریق این خطوط همواره وجود دارد. گاهی ممکن است افراد یک یا دوبار از سیم کارت استفاده و آن را دور بیاندازند.

امیدی خواستار نظارت بیشتر اپراتورهای تلفن همراه روی فروش سیم کارتها شد و گفت: اپراتورها ابتدا اقدام به فروش بی ضابطه سیم کارت ها می کنند و وقتی مشکلاتی به وجود می آید به فکر نظارت می افتند. باید فعال سازی ها با ثبت مشخصات دائم فرد باشد چرا که افراد هنگامی که مورد مزاحمت قرار می گیرند به پلیس و دستگاه قضا مراجعه می کنند و مطالبات آنها از دستگاه قضایی است. حال اینکه مشکلات به وجود آمده در حوزه فروش و فعالسازی است.

وی ادامه داد: باید نحوه دریافت سیم کارت های اعتباری مانند سیم کارت های دائم شود. بهتر است قبل از آغاز فعالیت و مجوز برای این مشکلات چاره اندیشی کرد نه اینکه اول مجوز بهره برداری را صادر کنیم بعد به دنبال نوشتن آیین نامه و رفع نواقص باشیم.

سیم کارتها قبل از ثبت اطلاعات فعال نشود

رئیس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی خواستار همکاری بیشتر اپراتورهای تلفن همراه با پلیس شد و تاکید کرد: سطح همکاری اپراتورهای تلفن همراه قابل قبول است اما پلیس آگاهی انتظار سطح همکاری بیشتری را از این اپراتورها دارد. امیدواریم در خصوص احراز هویت و واگذاری پس از احراز هویت دقت بیشتری شود.

به گفته امیدی باید راهکاری در نظر گرفته شود که سیم کارتها قبل از ثبت اطلاعات فعال نشود زیرا امکان کنترل سیم کارت های فاقد آدرس سخت است. متاسفانه این شرکت ها نگاه انتفاعی دارند در حالی که نگاه ما تامین امنیت افراد جامعه است. این شرکت ها باید پاسخگوی سوء استفاده ها باشند.

فروش سیم کارتها در اماکن شناخته شده

وی در پایان با بیان اینکه فروش سیم کارت ها باید ساماندهی شود، تصریح کرد: سیم کارت ها باید در اماکن شناخته شده فروخته شود و نمایندگی های مجاز اقدام به فروش سیم کارت کنند. تعداد فروشگاههای مجاز مهم نیست اما پلیس نمی تواند کار نظارت را که وظیفه شرکت است برعهده گرفته و دکه به دکه آنها را بررسی کند.

ارسال به دوستان