۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱
در حاشیه
کد خبر ۲۲۴۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۰۲-۰۵-۱۳۹۱
کد ۲۲۴۳۰۰
انتشار: ۱۲:۳۰ - ۰۲-۰۵-۱۳۹۱

هشدار لاریجانی‌ به‌ حامیان‌ تروریسم‌ در سوریه

رئیس مجلس، عملی شدن تهدیدهای رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه را بعید دانست و گفت: بعید می دانم اسرائیلی ها تا این اندازه بی عقل باشند که دراین شرایط در سوریه دخالت کنند، زیرا در صورت حمله اسرائیل کاملاً مشخص است که وظیفه همه مسلمانان چیست.
آنا: رییس مجلس به کشورهای حامی تروریست‌های سوری در منطقه نسبت هشدار داد و تأکید کرد که جنگ در سوریه، اسرائیل را آتش می‌زند.
 
 علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی گفت‌وگویی درپاسخ به سوالی درخصوص درخواست‌های مطرح شده از سوی برخی طرف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای دخالت نظامی در سوریه خارج از چارچوب شورای امنیت، و موضع ایران در صورت بروز چنین اتفاقی گفت: فکر می‌کنم که این کار برای آنها خیلی گران تمام شود. اگر خارج از چارچوب شورای امنیت کشوری بخواهد در سوریه دخالت کند، این امر به معنای آن است که همه کشورها مجوز دارند این کار را انجام دهند.
 
وی مسأله سوریه و عراق را با یکدیگر متفاوت دانست و گفت: در عراق تقریباً تفاهمی صورت گرفت؛ درست است که روسیه و آلمان ابتدا خیلی نظر مساعدی نداشتند، ولی پس از آن به این طرح پیوستند.
 
رئیس مجلس تصریح کرد: کسانی که این اشتباه را انجام دهند، خودشان را در میان آتش انداخته اند.
 
"اگر کشوری در شورای امنیت موفق نشد، قطعنامه‌ای بگیرد و به خودش اجازه دهد با دو کشور دیگر به سوریه حمله کند، این امر به معنای آن است که همه کشورها حق دارند این کار را انجام دهند، به صورتی که میدان نبردها و اراده‌های مختلفی ایجاد می‌شود و هر کسی به هر کاری که خواست دست می‌زند."
 
لاریجانی تأکید کرد: این دخالت نظامی به جای ایجاد آرامش برای مردم سوریه، این کشور را به میدان نبرد قدرت‌ها تبدیل خواهد کرد و خسارت عمده متحمل مردم سوریه می‌شود.
 
وی ادامه داد: ضمنا این آتش به اطراف هم سرایت می‌کند و طرف‌های منطقه‌ای فکر نکنند که می‌توانند در آن شرایط مرزهایی آرام با سوریه داشته باشند.
 
رئیس مجلس، عملی شدن تهدیدهای رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه را بعید دانست و گفت: بعید می دانم اسرائیلی ها تا این اندازه بی عقل باشند که دراین شرایط در سوریه دخالت کنند، زیرا در صورت حمله اسرائیل کاملاً مشخص است که وظیفه همه مسلمانان چیست.
 
** احتمال جنگ زیاد نیست
 
لاریجانی افزود: احتمال اینکه یک جنگ فراگیر وجود داشته باشد از نظر منطقی وجود دارد، ولی زیاد نیست؛ زیرا زمینه گسترش چنین جنگی در صورت بروز آن زیاد است و رژیم های پوشالی مانند رژیم صهیونیستی هم در این آتش گرفتار خواهند شد. لذا همان کسانی که اکنون خواستار دخالت نظامی در سوریه هستند، نگاه بسیار حسرت آمیزی به نتایج و پیامدهای چنین اقدامی دارند.
 
** دیدگاه متفاوت جمهوری اسلامی ایران درباره بحران سوریه

 
وی با اشاره به دیدگاه‌های مختلف درباره بحران سوریه در آغاز حوادث این کشور، گفت: در ابتدا یکی از نظریه ها این بود که موجی که در دنیای اسلام به وجود آمده در سوریه نیز درحال تکرار است و هیچ عامل خارجی در آن نقش ندارد؛ یعنی مردم سوریه مانند مردم مصر خواستار اصلاحات بودند. نظر گروه دیگری از سیاستمداران این بود که کلا این ماجرا خارجی است و آمریکایی ها و برخی کشورهای دیگر در حال هدایت آن هستند و این بحران بعد داخلی ندارد و طرفهای خارجی درحال پول دادن و تحریک مردم هستند.
 
رئیس مجلس با اشاره به دیدگاه متفاوت جمهوری اسلامی ایران درباره بحران سوریه، تأکید کرد: نظر جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز متفاوت بود، ما معتقد بوده‌ایم که باید اصلاحاتی داخل سوریه انجام شود. ولی این اصلاحات دموکراتیک است و با سرنیزه صورت نمی گیرد.
 
لاریجانی خاطرنشان کرد: معتقدیم که از همان آغاز عده‌ای غیر از مردم سوریه، مانند آمریکا و برخی کشورهای منطقه که خودشان در داخل وضعیت دمکراتیکی ندارند، پول زیادی در این زمینه صرف کرده و به دنبال اهداف خاصی هستند.
 
وی با تأکید بر تفاوت اوضاع سوریه با مصر و تونس، اظهار داشت: سوریه در جنگهای 33 روزه و 22 روزه متفاوت عمل کرد. سوریه جزء محور مقاومت است که البته نیاز به اصلاحات نیز دارد.
 
رئیس مجلس ادامه داد: کشورهایی که به دنبال براندازی در سوریه هستند به دنبال اصلاحات واقعی نیستند، بلکه قصد دارند با سوء استفاده از فرصت، محور مقاومت را تخریب کنند.
 
** آشکار شدن توطئه های خارجی علیه سوریه

 
لاریجانی با بیان اینکه با گذشت بیش از یک سال شرایط سوریه مشخص تر شده است، گفت: بعد از این مدت شرایط روشن تر شد، در آن موقع عده ای به ما ایراد می گرفتند که مردم سوریه نیز مانند مردم مصر هستند.
 
وی افزود: ولی ما نمی گفتیم که سوریه به اصلاحات نیاز ندارد و تأکید می کردیم که با این حال نمی توان به روی توطئه های خارجی چشم بست .. اکنون پس از یک سال این توطئه ها روشن تر شده است.
 
لاریجانی خاطرنشان کرد: فشار اسرائیل، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در این پرونده و شادمانی اسرائیلی ها از اوضاع سوریه، نشان می‌دهد که موضع ایران درخصوص مسأله سوریه دقیق بوده است، یعنی ایران همه جوانب را در نظر گرفته است.
 
وی ادامه داد: چرا اسرائیل آمریکا و انگلیس در مسأله سوریه تا این حد احساس خوشحالی می کنند، درحالی که آنها در قضیه مصر نگران بودند؛ این درحالی بود که در مصر سلاحی وجود نداشت و مردم در میدان التحریر تظاهرات می کردند، ولی در خیابانهای سوریه می‌بینیم که آر پی جی و سلاح های کشنده و مرگبار وجود دارد.
 
** تقسیم بندی تروریسم خوب و بد از نظر آمریکا

 
رییس مجلس با اشاره به واکنش کشورها به حادثه اخیر دمشق و ترور چند تن از مسئولان دولتی گفت: نوع رفتار و واکنش کشورها به انفجار تروریستی دمشق بسیار جالب است؛ آمریکا، انگلیس و کشورهای غربی هیچکدام تروریستها را محکوم نکردند؛ همه آنها اظهار خوشحالی کرده و گفتند که دیگر زمان رفتن بشار اسد است، و باید در شورای امنیت کاری صورت بگیرد.
 
لاریجانی تأکید کرد: مواضع و اظهارات مسئولان غربی نشان می دهد که این حادثه تروریستی از قبل طراحی شده بود به صورتیکه همه تروریستها در دمشق جمع شوند و در چند نقطه پایتخت ناآرامی به وجود بیاورند، و پس از انجام این عملیات تروریستی پرونده سوریه را روی میز شورای امنیت قرار دهند، و بگویند که وضع به هم ریخته است و کار این کشور تمام است.
 
وی مواضع آمریکا و همپیمانانش درخصوص حادثه تروریستی دمشق را از نظر حقوق بشر یک فاجعه دانست و گفت: از نظر آمریکا ترور و تروریسم خوب و بد وجود دارد و همه کارهای تروریستی بد نیست؛ بنابراین جنس عملیات تروریستی دمشق چون به مذاق آنها سازگار بود، عملیات خوبی بود.
 
رئیس مجلس با یاد آوری مواضع آمریکایی ها پس از روی دادن عملیات تروریستی در ایران، خاطرنشان کرد: هنگامی که در تهران رجایی و باهنر را ترور کردند، آمریکایی ها بدشان نیامد؛ ما حوادث بسیاری را در عراق و پاکستان وافغانسان دیدیم که آنها (امریکاییها) پشت صحنه آن بودند.
 
لاریجانی ادامه داد: وقتی تروریستها منافع آمریکا را هدف قرار دهند آنها خیلی عصبانی می شوند، ولی اگر مردم را تکه تکه کنند مانند میانمار که ده ها هزار مسلمان درحال قتل عام هستند، هیچ سخنی نمی گویند.
 
** ممانعت کشورهای مرتجع از اصلاحات در سوریه
 

لاریجانی گفت: ما صد در صد معتقدیم که باید در نظام سیاسی سوریه اصلاحاتی صورت بگیرد، و از ابتدا هم این مسأله را به مسئولان سوریه گفتیم و آنها هم قبول داشتند؛ ولی مشکل اینجا است که بعضی از کشورهای مرتجع منطقه مجال و فرصتی برای تحقق این مسأله نمی دهند.
 
وی در ادامه گفت‌وگو با العالم، تأکید کرد: برخی کشورهای منطقه خلیج فارس که در آنها بویی از دمکراسی و توجه به رأی مردم وجود ندارد، به سوریه پول و سلاح می فرستند و امکاناتی را تدارک دیده اند تا سوریه را فتح کنند؛ کشورهایی که برخی از آنها بسیار کوچک هستند و در برخی از آنها حتی رانندگی زنان مجاز نیست.
 
** پیشنهاد ایران برای تشکیل کمیته برگزارکننده انتخابات ریاست جمهوری در سوریه
 
لاریجانی گفت: می‌توان کمیته‌ای را در سوریه تشکیل داد که از طریق آن ظرف مدت مشخصی انتخابات مجلس با مشارکت همه گروه ها و حتی مخالفان برگزار شود، و در همین فاصله انتخابات ریاست جمهوری انجام شود. دولت سوریه با این مسائل مخالفتی ندارد ولی فرصتی برای این مسائل نیست.
 
وی اظهار داشت: وقتی با راکت و آر پی جی وارد شهر می شوند و شهروندان را گروگان می گیرند، فرصتی برای اصلاحات سیاسی به وجود نمی آید؛ برای هر کشوری ابتدا باید امنیت فراهم شود و پس از آن اصلاحات سیاسی صورت گیرد.
 
لاریجانی تأکید کرد: پس از یک سال و نیم اکنون مشخص شده است که آنها (مخالفان نظام سوریه) به دنبال هدف دیگری بودند، آنها به دنبال خواست مردم سوریه نیستند؛ ما معتقدیم که اگر در سوریه امنیت ایجاد شود اصلاحات سیاسی صورت خواهد گرفت.
 
وی ادامه داد: فکر می کنم این گروه ها که برخی از آنها برای تشکیل شورا از کشورهایی پول می گیرند، صحنه سیاسی سوریه را ساده گرفته اند. یعنی تصور می کنند که تغییر کار ساده ای است و شرایط برای آنها فراهم می شود؛ درحالیکه ما فکر می کنیم اینطور نیست و وضعیت سوریه با نبود قدرتی که اراده اصلاح داشته باشد، امکان درگیری های داخلی را افزایش می دهد.
 
رئیس مجلس با اشاره به مشکل سازی برخی کشورها برای سوریه و اعزام تروریست به داخل این کشور، گفت: در عراق با وجود اینکه 140 هزار سرباز آمریکایی در آنجا بودند، 5 سال فقط صدای انفجارها از این کشور شنیده می شد.
 
لاریجانی افزود: مخالفان سوریه می گویند که باید حتما با سلاح و سرنیزه این کشور را تغییر دهند. کسانی که می دانیم در پشت صحنه دارند با اسرائیل "فالوده" می خورند.
 
وی ادامه داد: این کشورها در منطقه قیافه اسلامی گرفته اند، ولی در جنگ 33 روزه پشت سر اسرائیل بودند و به اسرائیل اطلاعات می دادند یا اینکه هم رزم آمریکا و انگلیس شده و اسرائیل را خوشحال کردند؛ این اطلاعات باید روزی منتشر شود.
 
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درباره دشمن بودن اسرائیل با جهان اسلام شکی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: شکی نیست که همه کشورهای اسلامی اسرائیل را دشمن می دانند. وقتی اسرائیل از حادثه ای خیلی احساس خوشحالی می کند، آیا نباید شکی برای ما ایجاد شود. نمی گویم که این مسأله را مبنا قرار دهیم، ولی باید شکی ایجاد شود؛ چرا باید بعضی کشورهای اسلامی را در کنار اسرائیل، آمریکا و انگلیس ببینیم.
 
لاریجانی با اشاره به ثابت نبودن اوضاع مخالفان سوریه گفت: معارضه در سوریه وضع ثابتی ندراد و از گروره های مختلفی تشکیل شده است. وقتی از معارضه صحبت می کنید یک سازمان واحدی را نمی‌توانید در نظر بگیرید.
 
لاریجانی ادامه داد: آقای کوفی عنان اگر بتواند بین گروه های مختلف و دولت مذاکرات سیاسی برگزار کند، حتما ایران در این زمینه کمک کننده است.
 
** ساده اندیشی کشورهای شادمان از بحران سوریه
 
رییس مجلس هشدار داد: این آتش فقط در سوریه به وجود نخواهد آمد، و برای کشورهایی که اکنون خیلی شعف دارند نیز مشکلاتی به وجود خواهد آمد، و به نظر من آنها اکنون ساده اندیشی می کنند.
 
لاریجانی با بیان اینکه انقلابهای منطقه ضد دیکتاتورهای وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی به وجود آمد، تأکید کرد: در تونس، مصر، و لیبی تحولات مثبتی دیدیم و حمایت کردیم. در بحرین هنوز مردم موفق نشده اند ولی ما تحولات را مثبت می دانیم و مردم این کشور به دنبال آن هستند که شرایط دمکراتیکی داشته باشند.
 
لاریجانی گفت: در سوریه اصلاحات را درست می دانیم ولی نه باشیوه سرنیزه؛ معتقدیم که این اصلاحات می تواند درونی انجام شود و ما هم در این زمینه کمک کننده هستیم.
 
لاریجانی افزود: ما تکلیفی داریم و به دنبال هدفهای مفید برای مسلمین هستیم؛ ما به این تکلیف صرف نظر از نتایج آن عمل می کنیم .. ما مأموریتی را احساس می کنیم و آن دفاع از کیان امت اسلامی است، و فکر می کنیم که به مرور پرده ها کنار می رود و موضوع روشن تر می شود.
 
رییس مجلس خاطرنشان کرد: اکنون با گذشت بیش از یک سال پرده ها بیشتر کنار رفته، و بازیگرها خودشان را نشان داده اند. اسرائیل، آمریکا و انگلیس خودشان را نشان دادند. گرگهایی در منطقه دندانهایشان را نشان دادند و ثابت کردند که هدف آنها دریدن مقاومت است، آنها دلسوز ملت سوریه نیستند زیرا در غیر این صورت تا این حد سلاح انفجاری به داخل سوریه ارسال نمی کردند.
 
لاریجانی گفت: من به مسئولین یکی از کشورهایی که متهم است برای عناصر مسلح سلاح می فرستد گفتم، این کار بازی با آتش است، زیرا این امر در داخل کشور خودشان نیز مشکل ایجاد خواهد کرد و دیگران هم می توانند چنین اقداماتی را علیه کشور آنها انجام دهند.
ارسال به دوستان
مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد قاضی دادگاه : وزرای وقت کشاورزی و صمت در پرونده چای دبش متهم هستند افزایش ۱۵ تا ۲۱ درصدی قیمت روغن نباتی خواص روغن میخک ؛ روش مصرف روغن میخک چگونه است ؟ + روش تهیه روغن میخک در خانه