۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۲۲۸۱۴۷
تعداد نظرات: ۵۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۱ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۱
کد ۲۲۸۱۴۷
انتشار: ۱۶:۳۱ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۱
گزارش اختصاصی عصرایران از حاشیه و متن زلزله آذربایجان

غصه آذری ؛ یک هفته پس از زلزله

در میانه بحث ، مرد میانسال سیاه‌پوشی كه تازه به جمع پیوسته، وعده ساخت دوماهه خانه‌ها را با پوزخندی معنی‌دار مجدداً بازگو می‌كند و می‌گوید: اینهایی كه قرار است دوماهه مسكن بسازند، همان‌هایی هستند كه قرار بود، دوروزه دست‌شویی و حمام بسازند و تحویل دهند!
عصرایران ؛ عباس رضایی ثمرین - زمينش ديوانه شده است. در همين هفته‌اي كه گذشت هزار بار لرزيده و دل اهالي را لرزانده است. غصه‌ها‌شان، غصه‌هاي آذري‌ها، كه روزه ها‌شان را شنبه گذشته با خاك باز كردند، حالا به اندازه تل‌هاي آوار و كشته‌ها و مجروح‌ها‌شان زياد است.

درد زلزله‌زده‌ها فقط ويراني خانه‌ها و از دست دادن عزيزانشان نيست. آنها از روزها و ماه‌هاي آينده نگرانند. از وقتي كه قرار است به فراموشي سپرده شوند و سرما، برف زودرس، گرسنگي، تشنگي و بي‌سرپناهي مثل سقف خانه‌هاي‌شان كه از پا در آمد، باز روي سرشان آوار شود.

 بيداد سرما


تصور سرمای استخوان‌سوز زمستان آذربایجان، آن هم در شرایطی كه با «چه‌كنم چه‌كنم» بی‌سرپناهی و غم ازدست‌دادن خویشان و كسان همراه شده باشد، هر كسی را به وحشت می‌اندازد.
از همین روست که اهالی روستاهای زلزله‌زده آذربایجان پس از گذشت روزهای آغازین زلزله و رفع نسبی نیازهای موقت، از هم اکنون نگران فرا رسیدن فصل سرما هستند، دغدغه‌ای که در همان صحبت‌های اولیه با آنها رخ می‌نماید و البته با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی منطقه و ادله‌ای که مطرح می‌شود، چندان بیراه یا زودهنگام هم به نظر نمی‌رسد.

زلزله

در همین زمینه، یكی از پرسنل هلال احمر كه به شکل داوطلبانه از استان قم به منطقه اعزام شده و مشغول توزیع اقلام اهدایی در روستای زلزله‌زده «زغن‌آباد» است، با اشاره به اینكه طبق مشاهدات شخصی‌اش روستاهای زلزله‌زده از اقلام خوراكی و بهداشتی اشباع شده، می‌گوید: "اصلی‌ترین نیاز اهالی مناطق زلزله‌زده لباس و پوشاك گرم است، چرا که در این مناطق، فصل سرما خیلی زودتر از سایر نقاط کشور آغاز می‌شود."

این نکته با تایید جوانی از اهالی روستا همراه می‌شود ؛ او كه جامه سیاه بر تن دارد، تعريف مي‌كند كه در سال گذشته، اواخر شهریور در روستایشان برف باریده است.

«حداكثر یك ماه دیگر اینجا فصل سرما آغاز می‌شود و اگر سریعاً فكری به حال اسكان ما نشود، معلوم نیست كه در این چادرها چه بر سر ما بیاید». این جمله را هم او می‌گوید و در ادامه برای اثبات ادعایش، از غیربومی‌های جمع می‌خواهد، یك شب را در روستای آنها بمانند تا بفهمند كه همین الان هم سرمای شبانه در حدی است كه بدون دو پتو، نمی‌توان آن را تحمل كرد، چه برسد به زمستان.

«احمد» ، جوان بیست و اندی‌ساله که می‌گوید برای کمک به خانواده همسرش به روستا آمده است، حرف هم‌ولایتی‌اش را قطع می‌كند و می‌گوید: یكی از مسؤولان استانی با حضور در روستا، قول داده در یك پروسه دوماهه، مشكل اسكان دائم زلزله‌زده‌ها حل شود.

او كه خودش هم چندان به عملی شدن این وعده خوش‌بین نیست، پس از اینكه در معرض سوالی در خصوص وام ساخت مسكن زلزله‌زده‌ها قرار می‌گیرد،‌ پسر حدوداً 17-18 ساله‌ای را با انگشت اشاره نشان می‌دهد و می‌گوید: او در زلزله اخیر مادر و دوخواهر خود را از دست داده است،‌ پیشتر از آن هم پدر خود را از دست داده بود، حالا كه مسؤولیت برادر كوچكش هم به عهده او افتاده و در شرایطی كه هیچ منبع درآمدی ندارد، چطور می‌خواهد زیر دِین وام چند میلیونی برود؟
می‌گوید: او تنها نمونه از این دست افراد نیست و خیلی‌ها نخواهند توانست از پس بازپرداخت وام‌های ساخت مسكن برآیند.

 
زلزله

بهداشت و درمان؛ معضلی فراگیر

در میانه بحث بر سر وام و احداث مسكن، مرد میانسال سیاه‌پوشی كه تازه به جمع پیوسته، وعده ساخت دوماهه خانه‌ها را با پوزخندی معنی‌دار مجدداً بازگو می‌كند و می‌گوید: اینهایی كه قرار است دوماهه مسكن بسازند، همان‌هایی هستند كه قرار بود، دوروزه دست‌شویی و حمام بسازند و تحویل دهند!

معضل بهداشت به گواه‌ اظهارنظرهای بسیاری از اهالی مناطق زلزله‌زده، به مرحله‌ای رسیده كه اگر فكری به حالش نشود، ممكن است تبعات خطرناكی را به دنبال داشته باشد.
از آنجا كه علی‌رغم گذشت چند روز، بحث احداث سرویس‌های بهداشتی صحرایی هنوز به سر انجام نرسیده، آنطور كه می‌گویند،‌ به استثناء تعداد محدودی كه كس‌و‌كاری در تبریز یا شهرهای نزدیك اطراف دارند، اكثریت اهالی در روزهای پس از حادثه، هنوز امكان استحمام را نیافته‌اند.

"خرده‌خانم" زن 57 ساله اهل روستای "باجباج"، علاوه بر این مسئله،‌ مشكلات درمانی را هم به سیاهه مشکلاتی که روستائیان با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند، اضافه می‌کند.
به گفته او در روستای آنها –كه طبق آمارهای رسمی محلی، 100 درصد تخریب شده است-  پزشك مقیم وجود ندارد و فقط در ساعت‌های مشخصی از روز افرادی به عنوان پزشك می‌آیند و به روستا سركی می‌كشند و می‌روند. تشكیك وی در پزشك بودن افراد فوق‌الذكر شاید به این دلیل باشد كه به قول خودش، آنها برای همه بیماری‌ها، قرص مسكّن سردرد(!) تجویز می‌كنند، مشكلی كه البته مختص او و روستای آنها نیست و طبق اظهارات اهالی روستاهای زلزله‌زده دیگر، به آسیبی فراگیر تبدیل شده است.



زلزله

گاو را نمی‌توان در چادر نگه داشت!

اگر زیر آوار ماندن و تلف شدن احشام در روزهای آغازین زلزله، پای میهمانان ناخوانده‌ای به نام گرگ‌ها را به روستاهای زلزله‌زده باز كرده بود، حالا هم نگهداری از دام‌های زنده به معضل اساسی اهالی این روستاها تبدیل شده است.
اگرچه اسكان موقت زلزله‌زدگان به طول كامل در چادرهایی هلال احمر انجام شده اما هنوز در اكثر روستاهای آسیب‌دیده چاره‌ای برای نگهداری دامها اندیشیده نشده است. چنانكه خیلی از اهالی، برای محافظت دام‌هاشان از حمله گرگ‌ها و البته سارقان،‌ مجبورند شب‌ها را به بیداری و نگهبانی بگذرانند.

یكی از اهالی "باجباج" كه به گفته خودش، اخیراً بزغاله‌ای را به دلیل حمله گرگ از دست داده، با طرح این مسئله،‌ از اینكه هنوز برای استقرار دام‌ها فكری نشده، شکوه می‌كند و می‌گوید: گاو را كه نمی‌توان در چادر نگه داشت، اگر دیر بجنبند، همین اندك سرمایه‌های باقی‌مانده هم از بین خواهند رفت.

برخی دیگر، حتی حل مشكل استقرار موقت دام‌ها را هم چاره‌ساز نمی‌دانند و معتقدند تنها راه‌حل این مشكل،‌ ورود دولت و خرید دام‌ها به قیمت واقعی خودش از روستائیان است. چرا كه با آغاز فصل سرما همه دامهای بی‌سرپناه تلف خواهند شد و اگر كسی به غیر از دولت هم بخواهد آنها را بخرد، به قول معروف «بزخری» خواهد كرد.

و باز هم این زلزله‌نزده‌ها!


حضور گسترده مردمی و توزیع مستقیم اقلام امدادی، در كنار تمام محاسنی كه دارد، از آنجا كه اغلب به از بین رفتن مدیریت متمركز بحران منجر می‌شود، گاه آسیب‌هایی را نیز می‌آفریند، چنانكه انتقاد از عدم مدیریت صحیح توزیع اقلام اهدایی -مردمی و دولتی- به ترجیع‌بند اظهارات خیلی از زلزله‌زده‌ها تبدیل شده است.
زن پابه‌سن‌گذاشته‌ای كه چادر محل اسكانش از جاده اصلی روستای زغن‌آباد كمی دور است، می‌گوید هر آنچه كه به روستا می رسد در همان ورودی توزیع می شود و به دست ما كه دورتریم نمی‌رسد.
او ادامه می‌دهد كه حتی اگر به موقع برسیم هم آنها كه جوانترند و زور بازوئی دارند، به ما امان نمی‌دهند.
او با تاكید بر اینكه دهیار به تنهایی كاری از پیش نمی‌برد، نبود كسانی كه "فرستادگان منصف دولتی"، می‌نامدشان، را دلیل اصلی این معضل می‌داند، معضلی كه به گواه اظهارات اهالی روستاهای دیگر، در مناطق زلزله زده فراگیر شده است.

توصیف ضعف مدیریت در توزیع اقلام و امكانات از سوی پیرزن زغن‌آبادی به اینجا ختم نمی‌شود ؛ بعضی ازكسانی كه هم‌اكنون در چادرهای هلال‌احمر ساكن هستند، غیرمقیم‌هایی هستند كه از اطراف و بعضی شهرها و روستاهای آسیب‌ندیده،‌ صرفاً برای دریافت اقلام اهدایی و كمك‌های مردمی و دولتی آمده‌اند، مسئله‌ای كه با بررسی‌های میدانی و البته اظهارنظرهای دیگر روستاییان زلزله‌زده،‌ بیراه به نظر نمی‌رسد، چنانكه انگار در غیاب برنامه‌ریزی‌های دوراندیشانه پیش از بحران و مدیریت یكپارچه و استراتژیك پس از بحران،‌ تجربه غم‌انگیز زلزله بم در آذربایجان هم در حال تكرار شدن است و زلزله‌نزده‌ها، این میهمان‌های بی‌انصاف و سوءاستفاده‌گر، عرصه دیگری را برای جولان یافته‌اند.

زلزله

با این همه اما زندگی در آذربایجان -اگرچه پرفراز و نشیب- همچنان ادامه دارد، آدم‌ها هنوز هم گاهی می‌خندند و کودکان به شرطی که تیمار شوند و طعم محبت را بچشند، همچنان کودکی می‌کنند، هرچند بر روی خاکروبه‌ها و آوار خانه‌های سابقشان. آنها که به مناطق زلزله‌زده می‌روند، از میهمان‌نوازی آذری‌ها حیرت می‌کنند، آنها اگرچه بسیار کم‌توقع و سخت قدرشناسند، اما دلشان از یک چیز شکسته، چیزی که هر تازه‌واردی، ردپایی از آن را در درد‌دل‌ها پیدا می‌کند، درد دل‌هایی مثل اینکه «دقیقاً زمانی که خنده بازار از تلویزیون پخش می‌شد، من مشغول بیرون کشیدن جنازه خواهرم از زیر آوار بودم...».

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۱۲۲
غیر قابل انتشار: ۳۳
رضا
Germany
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
5
403
برای یکبار هم که شده مسئولین تادیرنشده بجنبندسرمای اذربایجان بسیارزودرسه
پاسخ ها
ازاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
دوست من البته سعی کنید که احساسی نشویم ببینین برای خانه ساختن باید اصولی رو رعایت کرد اگه نه که سریع یه چیزی سر هم بشه که دردی از کسی دوا نمیشه و دوباره با یه زلزله دیگه میریزه رو سر ملت...و بدونین اذربایجان اولین جاییی نبوده که تو ایران زلزله دیده ببینید که دولت برای مردم بم و یا زرند کرمان چه کرده؟؟نمیشه که انتظار معجزه رو در ایران داشت!!امیدوارم همه واقع بین باشیم و نه احساسی
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
ازادجان اگه عزیزان خودت جز زلزله زدگان بودبازاین حرف رومی زدی؟
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
اگه خانواده خودت الان توچادربودن بازسخنرانی میکردی اقای ازاد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
8
216
امان امان آیریلیق ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
آیرلیق یعنی چی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
آیرلیق یعنی جدایی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
یعنی جدایی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
12
258
آقاي ضرغامي كيف كردي؟!!! راضي شدي!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
10
196
من از روستای گوارا ازشهرستان کلیبر هستم
ما الان شش روزه که
در چادریم کسی و نه مسولی به ما سر نمیزنه همه خونه ها اسیب دیدن الا ن به کمک نیاز داریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
گزارش خوبی بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
ایول، اینترنت هست اونجا؟ یا رفتی تو شهر اونجا به اینترنت سر زدی؟
ناشناس
United States of America
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
4
206
خودشون مصالح بدن به اینا. مردم آذربایجان خودشون خونه هارو میسازن. نمیخاد وام بدن. اینا اگه از عهده وام برمیومدن که تو همچین روزی نبودن و قبلا وام ورمیداشتن وخونه شونو میساختن تازه اونم تو روزای خوش نه الان
نگار
United States of America
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
3
201
اؤرک سؤزون دئدیم تارا
سیملر اولدو پارا- پارا
یاواش- یاواش سیزیلدادی
تار آغلادی من آغلادیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
چقدر شعر زیبایی! معنیش این میشه:
حرف دلو زدم به تار
سیم های تار (از حرف دلم) پاره شدند
آرام آرام ناله آغازیدند
تار گریست و من گریستم
سعیدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
ان شاءالله باعنایت و توجه حضرت حق و کمک مردم خیر از این مصیبت و امتحان سربلند بیرون می آیند.
دکتر
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
10
241
اینجا ایران است.یکی از ثروتمند ترین کشورهای دنیا!!!یکی از بزرگترین صادر کنندگان نفت و گاز دنیا!!!یکی از بزرگترین دارنده منابع معدنی در دنیا!!!یکی از توریستی ترین کشورهای دنیا!!!یکی از متمدن ترین و با فرهنگترین کشورهای دنیا!!!بازم بگگگگگگگگمممممم؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
پاسخ ها
آدمیت و انسانیت
| United Arab Emirates |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
وقتی فکر میکنی روی گنج نشستی و این وضع کشورت هست........
dato
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
3
67
صرفا"جهت اطلاع ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
497
22
تازه به ماهیت سایت شما پی بردم..
دیگه وارد سایت شما نمیشم... خاک بر سرتان که از آآب گل آلود ماهی میگیرید و امنیت ملی اصلا براتون مهم نیست... شدین بازیچه دست یه عده احمق.
پاسخ ها
ائلدار
| Germany |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
جناب ناشناس كه اين سايت را متهم به بازيچه شدن دست عده اي احمق فرض كردي تو كه احمق نيستي اما احمق كسي است كه به بهانه هاي واهي امنيت ميلي پا روي خون هموطن خودش مي گذارد.
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
احمق خودتی هر ماه از دولت چیزی میگیری ...زنده باد عصر ایران همین عصر ایران باعث شد تا در روستاهایی که اسمشون به گوش مسولین نرسیده بود به دادشان برسن تو خودت احمقی که امنیت ملت و دولتو با این حرفت که دردشونو نگن به خطر میندازی
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
خاک عالم تو اون سرت تا بدونی زلزله چیه بعد بدونی امنیت ملی چه ربطی به مشکلات مردم داره
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
مستر امنیت ملی یه سری به منطقه زلزله بزن ببین با یه زلزله 6 ریشتری همه خونه ها ویران شده یکمی عقلتو کار بندازی میبینی حرف از کمکه به جان انسانها
البته تو الان میخوری باید هم اینجوری بگی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
مثبت ها رو هم خودش داده
زیادندن مثل اینا که به اسم امنیت ملی . .. .
مشکین شهر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
به نظر من دوستان عزیز کسی جواب این کامنت رو نده بهتره . بعضی ها صرفا برای اینکه چیزی گفته باشند می نویسند و این صداقت عصر ایران است که نظرهای اینچنینی رو هم منتشر می کند
خاطره
| Germany |
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۹
معنی ملی را متوجه شدی ؟ ملی یعنی منتسب به ملت . ملت هم همونهایی هستند که الان یه تعدادشون به خاطر زلزله عزیزانشون را از دست دادن و آواره شدند . امنیت اونها امنیت ملیه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
2
248
روز بعد از حادثه پس از خريد آب و كنسرو ...از تبريز براي كمك رساني با خودرو شخصي به منطقه رفتيم در يكي از روستاها كنار چادر ها متوقف شديم براي توزيع وسايل، كه ديديم يكي از جوانان روستائي با لباسهاي خاك آلود دوان دوان بسوي ما مي آيد ابتدا خيال كرديم براي بردن خوراك مي آيد ولي وقتي رسيد بما گفت با اينكه روستايشان تخريب شده ولي تلفاتي نداشته و بدون اينكه حتي به وسايل همراه ما نظري بيندازد از ما خواست آنها را به روستاي ديگري كه حدود سي نفر تلفات داشته برگردانيم. ""آفرين به اين غيرت و از خودگذشتگي""
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
آفرین به غیرتتان
ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
1
143
آذربایجان ، تسلیت
از طرف هموطنان
ناشناس
Germany
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
2
145
همانطوری که خرمشهر رو ساختن ، همونطوری که بم رو ساختن ، قراره اهر رو هم بسازن. اما اینجا یک فرقی وجود داره. آذربایجانیها اگر دولت به داد زلزله زده ها نرسه مجددا خودشون نهضت خانه سازی را در اونجا آغاز می کنند.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
3
57
این مطلب را در نظر داشته باشیم که فقط خود ورزقان بیش از 150 روستا دارد که بیشتر آنها در نقاط مختلف قرار گرفته و تعدادی از آنها بسیار صعب العبور است،روستهای اهر هم در جای خود. اگر انصاف را در کارهایمان سرلوحه قرار دهیم چیزی از ارزشهای مسلمانی ما نخواهد کاست.بهتر است به جای این بحثهای باطل دست در دست هم برای نجات این مردم زلزله زده بکوشیم. این بحثها مربوط به مدتی بعد است.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
96
25
اگر همه این بحثها برای خدا و مردم باشد که نوش جانتان و اجرتان با خدا. اگر ماهی گیری از آب گل آلود باشد،خدا لعنتان کند.تشخیص این دو به عهده شماست.
عباس يالقيز
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
5
90
با اين مسئولين با عرضه اي كه ما داريم 2 ماه كه سهل است در عرض 2 سال هم بازسازي تمام نميشود، اين مردم قبل از زلزله هم قدرت پرداخت قسط وام را نداشتند حالا با اين اوضاع چگونه ميخواهند وام پرداخت كنند؟؟؟؟؟
ناشناس
Venezuela (Bolivarian Republic of)
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
4
131
به آقایی که درمورد امنیت ملی نگران هستند.
وای به امنیت ملی که با ابراز همدری مردم با مردم زلزله زده که امنیت ملی و خانوادگی آنها به خطر افتاده و از بین رفته به خطر می افتد.
امنیتی که اینچنین به تار مویی بند است و مردم برای کمک خودشان بدون حضور دولت کمک می کنند واقعا متاسفم.
مردم نزدیکانشان را از دست داده اند و فقط مردم هستند که به داد آنها می رسند.
آیا امنیت ملی برایشان با وجود از دست دادن نزدیکانشان مانده؟ یا همه اش بر باد رفته!
تا چند روز دیگر نیز که سرما می رسد شاهد اخبار بدتری خواهیم بود که دولت در فکر آنها نیست و امنیت ملیشان دوباره برباد خواهد رفت!
آیا این افراد توان پس دادن وام دارند؟
آیا با وام دادن مشکل آنها حل می شود.؟
مطمئن باشید امنیت ملی را خود مردم تامین می کنند نه شما و نه دولت.
ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان!
خدایا!
خودت به داد مردم برس!
عصر ایران تو هم نظرات را شدیدا سانسور می کنی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
0
94
بنده خدا اینا کانکس ندارن میخوان ویرانه 200روستا درست کنن یا شهری های که خونه هاشون آسیب جدی رسیده.واقعا شما هم باورتون شده.باید زودتر به اونا کانکس برسونن تا زمینشون در گل فرو نرفته.اگه برسونن.که غیر ممکنه.هرکس خانه اش ویران شد بدبخت شد.کاش برن اون صندوقاشون که رای دادن رو بیارن بگن آقا روزی که اومدی وعده رفاه دادی اینه ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
10
96
آقای ضرغامی دست مریزاد به انتخاب برنامه شاد درست 27 ساعت بعد از زلزله...!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
2
102
چرا از کانکسها استفاده نمی شه؟ کانکسهایی که به راحتی با یک شوفاژ و یا یک سیستم آب گرم مرکزی می تونه گرم شه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
هلال احمر گفته كانكس نداريم.اونوقت كمكهاي كشورهاي ديگه رو صرفا به دلايل سياسي رد مي كنند. خدا به داد مردم برسه تا اينا خودشونو بجنبونن زمستون آذربايجان رسيده و خيلي ها هم از سرما تلف ميشن......
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
هزینه ساخت 20000 تا کانکس می دونی چقدر میشه تو خودت می تونی توی کانکس زندگی کنه اگر کانکس بیارن خونه ها تا چند سال اینده ساخته نمی شه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
0
58
کس نخارد پشت من جز آن سر انگشت من
اگه منتظر دولت و بروکراسی اداری باشیم شاید دو سه زمستون باید تو چادر سر کنیم الان دقیقا" 24 ساله که جنگ تموم شده ولی عنوز خرمشهر یک ویرانه است چون مردمی باقی نمودنه بود که شهر رو بسازه دولتم که ... بنابراین فقط همت مردم میتونه پیش از سرما چاره ساز باشه البته همت مردم ایران تا به امروزه اگر بهتر از حوداث قبلی نباشه کمتر نبوده که جای تقدیر و تشکر داره
مرتضی
Germany
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
60
8
امید وارم اقایان مسئول هر چه سریعتر طبق فرمایشات رهبر به داد این مردم زحمت کش وخونگرم آذری برسند که سرمای آذربایجان خیلی وحشتناکه لطفا سعی کنن آذوقه ومایحتاج ایشان را به چادرها تحویل دهند تا کسی سو استفاده نکنه
ناشناس
United States of America
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
3
16
امیدواریم دولت و دست اندرکاران بصورت ضربتی و انقلابی چاره ا ی اندیشیده و هموطنانمان را از نگرانی بدور کرده و کل ملت ایران را که نظاره گر این موضوع می باشند را خوشحال نمایند یا علی مدد.
صدرا
Germany
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
0
37
دوستان سرمای آذربایجان مغز استخون آدم می سوزونه وقتی برف میاد بیشتر روستاها زیر برف مدفون می شه بعضی از روستاها تا آخر فروردین راشون باز نمیشه حالا خودتون وضع درک کنید
jalan
Sweden
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
1
28
چراهای زیادی هست!!!!!همش جواب نامعلومشون هم معلومه!ممنون از گزارش خوبتون
تبریزلی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
0
47
با هزار منت گفته اند وام رو با سود 4 درصدی میدن !!! اینا میخوان از این مردم بیچاره که زندگیشان با خاک یکسان شده و بسیاری جگر گوشه هایشان را از دست داده اند هم بهره بگیرند .واقعا که !!! پس وام قرض الحسنه برای چه روزیست ؟ اونهم برای مردمی که خاکشان طلاست و از معدن مس سونگون چه سودی عاید کشور میشود !!
ابراهیم رحیمیان
United States of America
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
7
33
یک پیشنهاد طلایی دارم که اگر درست به آن عمل شود مشکل دریافت وام برای خانواده های بی سرپرست حل خواهد شد .
اگر هر ایرانی بازپرداخت یک یا چند قسط ( بنا به قدرت مالی خود ) از وام برادران و خواهران زلزله را تقبل نماید ، عملا انها هیچ نیازی به بازپرداخت نخواهد داشت و این وام به سرعت امکان تحویل به انان را برای ساخت سر پناه خواهد یافت . تو را به خدا از امکانات رسانه ای خود به سود این مردم و با استفاده از افراد غیر سیاسی که وجهه مردمی دارند بهره ببرید و نشان دهید سایت شما در عمل نیز مرد میدان است .
خسرو
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۹
0
30
تجربه زلزله نشانداد که همدردی در تمام اقشار مردم صرفنظر از قومیت و زبانشان وجود دارد و جلوه ای بود از یکپارچگی مردم کشور و هر کسی در حد توانش چه زبانی وچه مالی به کمک مردم مصیبت زده اذربایجان عزیز شتافتند امیدوارم کسانی که از اب گل الود ماهی میگیرند قصور مسئولان را بپای مردم این کشور نگذارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۹
4
44
تو این مملکت سه تا شغل هم داشته باشی نمی تونی خرج خانوادتو بدی وای به حالت اینکه زلزله هم بیاد و دار و ندارتو ازت بگیره- خدا رحمشون کنه
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۹
42
11
وامهایی که به اینها داده میشه 12.5 میلیون تومان هست با بازپرداخت 12 ساله که تازه اون هم بعد از 3 سال قسط بندیش شروع میشه. تقریبا ماهی 120 هزار تومن که بعد از 15 سال که قسطها در حال تموم شدن هست مبلغ ناچیزی محسوب میششه. یعنی یه چیزی در حد وام بلاعوض هست. پس مردم نباید نگران باشن. بهتره که هر چه زودتر کار بازسازی رو شروع کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۹
116
11
خیلی کثیفی اگه رفته بودی میدی که این دولت چه خدمت بزرگی داره به این مردم میکنه از مرگ وغصه مردم بیچاره نون سیاسی بازی میخورید دیگه نونتون رو تو خون این مردم نزنید وبخورید
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۹
1
56
اگه واقعا بخوان میتونند یک ماه رمینه اسکانشون رو فراهم کنند چون امروزه علم مهندسی اونقدر پیشرفت کرده که یه هتل 10 طبقه رو در عرض یه هفته می سازنند...
ولی تجربه های قبلی مثل زلزله بم و کرمان و منجیل نشون که عملی شدن این امر تا حدودی غیر ممکن هست...
واقعا باید یه فکری بکنند..
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد