میزان و تعرفه خدمات حرفه اى داروخانه ها در بخش دولتى و خصوصى، پس از تعیین در هیئت وزیران، از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
به گزارش مهر، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تأیید معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و شورایعالی بیمه سلامت و به استناد بند «هـ» ماده (38) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1389ـ تصویب کرد؛ ارایه خدمات حرفهای در داروخانهها از قبیل تشخیص داروی تجویزشده توسط پزشک مربوط، تشخیص اصلی بودن داروی تجویزشده و معتبر بودن تاریخ مصرف آن، ارایه توضیحات لازم به بیمار درخصوص نحوه مصرف و عوارض داروی مورد نیاز و نیز ساخت داروهای ترکیبی تجویزشده توسط پزشک مربوط، جزء خدمات تشخیصی حوزه سلامت محسوب می شود.
بخش دولتیبر این اساس، تعرفه ارایه خدمات حرفهای یادشده در بخش دولتی و خصوصی نظام سلامت شامل؛ پانزده درصد بهای هر نسخه و حداکثر تا سقف (5000) ریال. درمورد داروهای ترکیبی و ساختنی در داروخانه، ده درصد قیمت مواد مصرفی و حداکثر تا سقف (9000) ریال به عنوان هزینه ساخت تعیین می شود.
همچنین داروهای ترکیبی و ساختنی مشمول دریافت تعرفه 15 درصد بهای نسخه مربوط به خدمات حرفهای دارویی نیست.
بر اساس این مصوبه، درصورتی که داروخانه خصوصی در مرکز بهداشتی ـ درمانی مستقر نشود ولی مرکز مربوط برای همکاری با برنامه پزشک خانواده، خدمات دارویی (مشتمل بر خدمات سیاری و دهگردشی داروخانه و غیره) ارایه کند، تعرفه معادل (3500) ریال است.
بخش خصوصی
بر این اساس، نسخ با مبلغ کمتر از (15000) ریال، معادل (4000) ریال و نسخ با مبلغ بیشتر از (15000) ریال ، معادل (10000) ریال است.
همچنین داروخانههای شبانهروزی برای ایام تعطیل و ساعت (22) تا (8) صبح روز بعد مجاز به دریافت حداکثر 20 درصد بیش از تعرفه فوق هستند. تعرفه ارایه خدمات حرفهای داروساز برای داروهای بدون نسخه که فهرست آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می شود، 15 درصد مبلغ کل دارو و حداکثر تا مبلغ (4000) ریال است.
بر اساس این مصوبه، تعرفه ارایه خدمات حرفهای داروساز برای ساخت داروهای ترکیبی شامل؛ دستمزد ساخت داروهای نیمه جامد: دو قلمی (6000) ریال، سه قلمی (7500) ریال، بیشتر از سه قلم (9000) ریال است.
همچنین دستمزد ساخت داروهای مایع: دو قلمی (4000) ریال، سه قلمی (5000) ریال، بیشتر از سه قلم (6000) ریال و هزینه ساخت هر کپسول (70) ریال تعیین شده است.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.