۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۲۴۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۶ - ۲۸-۰۶-۱۳۹۱
کد ۲۳۲۴۳۳
انتشار: ۰۸:۲۶ - ۲۸-۰۶-۱۳۹۱

اعلام هزينه ‌زندگي در پايتخت

تا پيش از اين، مسوولان بخش مسكن در محاسبات مربوط به پيش‌بيني تقاضا در بازار خريد يا اجاره مسكن براي سال‌هاي آتي، به دليل ناچيز بودن آمار طلاق، بيشتر به آمار ازدواج‌ها اكتفا مي‌كردند. اما در سال‌هاي اخير از آنجا كه معادل 30 درصد ازدواج‌ها، طلاق در شهر تهران اتفاق مي‌افتد، اين آمار بايد در آمار تقاضاي مسكن منظور شود.
درجه رفاه اقتصادي خانوارهاي ساكن تهران اندازه‌گيري شد: 47درصد درآمد ماهانه صرف مسكن مي‌شود.

مطالعه‌اي كه شهرداري‌تهران درباره رفاه اقتصادي پايتخت‌نشينان انجام داده، نشان مي‌دهد: در تهران اگرچه درآمد خانوارها 30درصد از ميانگين كشوري بيشتر است و در ظاهر حكايت از مطلوبيت زندگي در اين كلان‌شهر دارد، اما تهراني‌ها مجبورند ماهانه حدود نيمي از حقوق يا دستمزدشان را براي تامين مسكن هزينه ‌كنند.

براساس نتايج اين مطالعه، در تهران اخيرا درآمد خانواده‌ها به اندازه نه‌چندان زيادي از هزينه‌هايشان پيشي گرفته كه اين اتفاق در مقايسه با دو سال پياپي «مازاد هزينه زندگي»، تاحدودي نقطه قوت سكونت در پايتخت محسوب مي‌شود.

گزارش «دنياي‌اقتصاد» از آنچه تحت عنوان سالنامه آماري شهر تهران توسط سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري تهران منتشر شده، حاكي است: خانوارهاي تهراني بطور ميانگين سالي 13 ميليون و 230 هزار تومان درآمد دارند و در مقابل اين عايدي، مجموع هزينه‌هاي سالانه آنها رقمي معادل 13 ميليون و 70 هزار تومان است.

اين آمارگيري كه براساس شاخص هزينه‌ودرآمد خانوارهاي شهري در سال89، انجام شده نشان مي‌دهد: درآمد خانوارهاي ساكن تهران 5/16 درصد افزايش پيدا كرده در حالي كه هزينه زندگي براي اين گروه 10 درصد رشد كرده است و به همين خاطر، مقدار ريالي درآمد از مقدار ريالي هزينه‌ها بيشتر شده است.

اين گزارش تاكيد مي‌كند: هر خانوار تهراني سالانه به طور متوسط 3 ميليون تومان يا 30 درصد بيشتر از خانوار ساير شهرها درآمد دارد، اما هزينه‌هايي كه بايد متحمل شود دو ميليون تومان يا 20 درصد بيشتر است.

از سوي ديگر، بزرگ‌ترين فاكتور در سبد هزينه‌اي خانوارهاي ساكن تهران همچون ساير شهرها، «مسكن» است با اين تفاوت كه در تهران طي يكسال خانوارها رقمي معادل 6 ميليون و 270 هزار تومان براي تامين مسكن خود پرداخت مي‌كنند در حالي كه در ساير شهرهاي كشور اين رقم به طور ميانگين 3ميليون و 700 هزار تومان است.به اين ترتيب 47 درصد از كل هزينه‌ زندگي در پايتخت صرف تامين مسكن مي‌شود.

شهرداري‌ تهران در گزارش خود از افزايش 26 درصدي هزينه تامين مسكن در پايتخت خبر داده و تصريح كرده است: در سال88 ميانگين هزينه مسكن در تهران 5 ميليون تومان برآورده شده بود.

سرعت عرضه مسكن بيشتر از سرعت تشكيل خانوار

در سالنامه آماري شهر تهران مبحث ديگري در ارتباط با بازار مسكن وجود دارد كه نشان مي‌دهد: هم‌اكنون سرعت عرضه مسكن در اين كلان‌شهر از سرعت تشكيل خانوار به عنوان متقاضيان جديد، بيشتر است.

در اين گزارش ميزان ازدواج‌ها در سال89 در تهران 60 هزار مورد عنوان شده است. اين در حالي است كه در اين سال بيش از 100 هزار واحدمسكوني جديد در تهران ساخته شده است.

به اين ترتيب در اين سال حدود 40 هزار واحدمسكوني جديد به متقاضيان انباشته‌شده در بازار مسكن –متقاضيان قديمي كه طي سال‌هاي قبل توان خريد يا اجاره مسكن را نداشته‌اند- رسيده است و اين فرصت در بازار مسكن ايجاد شده تا علاوه بر پاسخ به متقاضيان جديد، تامين مسكن خانوارهاي منتظر نيز انجام شود.

نتايج مطالعه شهرداري‌تهران در عين حال از تغيير ذائقه تقاضا در بازار مسكن پايتخت خبر داده است.

طبق اعلام سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري‌تهران، در سال89 در مقابل 60 هزار مورد ازدواج، 20 هزار مورد طلاق ثبت شده است.اين طلاق‌ها به همين نسبت منجر به ايجاد تقاضاي جديد در بازار مسكن مي‌شود.

تا پيش از اين، مسوولان بخش مسكن در محاسبات مربوط به پيش‌بيني تقاضا در بازار خريد يا اجاره مسكن براي سال‌هاي آتي، به دليل ناچيز بودن آمار طلاق، بيشتر به آمار ازدواج‌ها اكتفا مي‌كردند. اما در سال‌هاي اخير از آنجا كه معادل 30 درصد ازدواج‌ها، طلاق در شهر تهران اتفاق مي‌افتد، اين آمار بايد در آمار تقاضاي مسكن منظور شود.

كارشناسان مسكن معتقدند: خانوارها بعد از طلاق بيشتر به سمت بازار اجاره متمايل مي‌شوند و برنامه‌ريزي دولت براي تامين مسكن اين گروه بايد در بازار اجاره متمركز شود. طبق آنچه در سالنامه آماري شهرداري‌تهران آمده است: پايتخت حدود 8 ميليون و 322 هزار نفر جمعيت دارد كه در قالب 2 ميليون و 400 هزار خانوار سكونت دارند.


ارسال به دوستان
عراقچی : در تماس با وزیر خارجه لبنان قویاً تروریسم اسرائیلی را محکوم کردم رئیس دفتر رهبری درباره ترور هنیه : انتظار می‌رود به زودی جواب این حرکت داده شود عیادت پزشکیان از مجروحان لبنان در بیمارستان فارابی این زن پشت پرده انفجار پیجر در لبنان بوده است؟ عیادت سخنگوی دولت از سفیر ایران در بیروت ۷۴ هزار معلم جدید در راه مدارس آمادگی ایران برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به لبنان احضار سرپرست سفارت افغانستان به وزارت خارجه مصدومیت ۳۵ نفر در همدان بر اثر سقوط از درخت گردو عذرخواهی طالبان درمورد بی احترامی به سرود ملی ایران: طبق سنت خودمان عمل کردیم / در کشور ما وقتی سرود وطن خوانده می‌شود، همه می‌نشینیم کانادا تمامی پروازها به اسرائیل را لغو کرد سانحه برای پرواز تهران- کرمان / مسافران سالم هستند 6 نکته درباره توهین نماینده طالبان به سرود ملی ایران : از پیجرهای لبنان تا مهاجران افغان وزیر اقتصاد تایوان : قطعات پیجرهای منفجر شده در لبنان ساخت تایوان نبودند محمود حکیمی ، نویسنده و پژوهشگر درگذشت