۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۴۱۴۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۱ - ۰۹-۰۷-۱۳۹۱
کد ۲۳۴۱۴۸
انتشار: ۰۸:۴۱ - ۰۹-۰۷-۱۳۹۱

تعطیلی کارخانه چادرمشکی با 30سال قدمت/ تولید قربانی رانت واردات!

وی تأکید کرد: بهتر است این تسهیلات مجدداً به شرکت‌های دولتی یا شبه دولتی پرداخت نشود تا باز هم بی‌نتیجه باقی بماند، بلکه باید با حمایت از بخش خصوصی و پرداخت تسهیلات زمینه برای سرمایه‌گذاری این بخش در تولید پارچه چادرمشکی فراهم شود.

 
فارس: دبیر انجمن صنایع نساجی با تشریح دلایل واردات چادرمشکی به ایران به عنوان بزرگترین بازار مصرف کننده این محصول، گفت: سود واردات این پارچه مانع از تولید آن در کشور شده و در حال حاضر ۹۵درصد نیاز بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.

علیرضا حائری اظهار داشت: چند سال پیش کارخانه ایران مرینوس با سابقه 30 ساله و تخصص در تولید پارچه‌های فاستونی، یک کار تحقیقاتی انجام داد و اعلام کرد که موفق به بافت پارچه چادر مشکی و دسترسی به تکنولوژی رنگ این نوع پارچه شده است.

وی افزود: در حال حاضر حدود 2 سال است که تولید پارچه چادر مشکی در این کارخانه کاملاً متوقف است و در این واحد فقط پارچه فاستونی تولید می‌شود.

وی توضیح داد: استدلال مدیران ایران مرینوس این بود که هزینه تولید پارچه چادر مشکی در داخل، چند برابر واردات است و به همین دلیل محصولاتشان فروش خوبی نداشته و در نتیجه تولید پارچه چادر مشکی را متوقف کردند.

حائری با بیان اینکه این کارخانه اصولاً برای تولید پارچه چادرمشکی تأسیس نشده بود، گفت: مدیران ایران مرینوس قصد داشتند در کنار فاستونی بافی، تولید پارچه چادر مشکی نیز داشته باشند ولی این تولید در حد آزمایشی باقی ماند و تجاری نشد.

* تولید چادرمشکی به نتیجه نرسید

وی با بیان اینکه کارخانه‌های کرپ‌ناز، حجاب شهرکرد و نای زرین اصفهان نیز با هدف تولید پارچه چادر مشکی احداث شده بودند، اظهار داشت: کارخانه نای زرین پس از مدتی فعالیت تعطیل شد، کارخانه کرپ‌ناز نیز فقط تولید پارچه‌های سبک سیستم پنبه‌ای دارد و پارچه چادر مشکی در این کارخانه تولید نمی‌شود.

وی در مورد فعالیت کارخانه حجاب شهرکرد نیز گفت: این کارخانه مقدار محدودی تولید پارچه چادر مشکی دارد که فقط حدود 5 درصد از نیاز بازار را جوابگو است به طوریکه تولیدات این کارخانه تنها سالانه به 2 میلیون‌متر می‌رسد که در مقایسه با نیاز 40 میلیون متری کشور رقم قابل توجهی نیست.

* 95 درصد پارچه چادرمشکی مصرفی، وارد می‌شود

دبیر انجمن نساجی با بیان اینکه 95 درصد پارچه چادر مشکی مصرفی کشور از طریق واردات تأمین می‌شود، گفت: این پارچه از طریق مبادی رسمی یا غیر رسمی به کشور وارد می‌شود.

وی با اشاره به بحث‌های مطرح شده از سوی مسئولان وزارت صنعت مبنی بر ایجاد یک واحد جدید تولید پارچه چادر مشکی و افزایش تولید واحد حجاب شهرکرد، گفت: ما از افزایش تولید این نوع پارچه در کشور استقبال می‌کنیم ولی بهتر است پرداخت تسهیلات مالی و حمایت‌ها به طور هدفمند صورت گیرد.

وی تأکید کرد: بهتر است این تسهیلات مجدداً به شرکت‌های دولتی یا شبه دولتی پرداخت نشود تا باز هم بی‌نتیجه باقی بماند، بلکه باید با حمایت از بخش خصوصی و پرداخت تسهیلات زمینه برای سرمایه‌گذاری این بخش در تولید پارچه چادرمشکی فراهم شود.

* شرکتهای دولتی در تولید چادرمشکی بهره‌ور نیستند

وی تصریح کرد: تجربه نشان داده شرکت‌های دولتی و شبه دولتی در زمینه تولید پارچه چادرمشکی به بهره‌وری لازم نمی‌رسند و سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها نتیجه قابل قبولی نخواهد داشت.

دبیر انجمن نساجی با تأکید بر لزوم اعطای تسهیلات به واحدهایی که مدیریت انتصابی ندارند، ادامه داد: در شرکت‌های دولتی یا شبه دولتی، رویکرد تولید و خرید تجهیزات با تغییر مدیریت دچار تغییر می‌شود و به این ترتیب سرمایه‌گذاری برای تولید پارچه چادر مشکی به نتیجه مناسبی نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه قبلاً تولید پارچه چادرمشکی در انحصار شرکت‌های ژاپنی و کره‌ای بود، گفت: طی سال‌های اخیر کشورهای دیگری مانند اندونزی نیز در این زمینه فعال شده‌اند.

به گفته وی، در حال حاضر علاوه بر کره و ژاپن از پاکستان، چین، اندونزی و امارات نیز پارچه چادرمشکی به ایران وارد می‌شود.

حائری افزود: در صورت راه‌اندازی کارخانه‌های جدید تولید پارچه چادر مشکی، در مجموع سالانه 10 تا 15 میلیون متر پارچه تولید می‌شود که باز هم 60 درصد نیاز کشور از طریق واردات تأمین خواهد شد.

وی تصریح کرد: در صورت تقویت تولید پارچه چادر مشکی در کشور امکان صادرات آن به بازارهای کشورهای عربی نیز وجود خواهد داشت.

*‌ سود واردات چادرمشکی مانع تولید داخلی آن است

به گفته وی، بحث دسترسی به تکنولوژی تولید پارچه چادرمشکی موضوع جدی و چالش اصلی در تولید این محصول در کشور نیست و بحث‌های حاشیه‌ای و فرعی مانند مشکل در تولید برخی مواد اولیه و یا واردات آن مطرح است.

حائری تأکید کرد: واردات پارچه چادر مشکی به قدری صرفه دارد که کسی به دنبال احداث کارخانه در داخل نرفته است و یا اگر در این زمینه سرمایه‌گذاری صورت گرفته، به نتیجه نرسیده است.

* واردات پارچه‌های دیگر با تعرفه پایین چادرمشکی

وی در ادامه با بیان اینکه ردیف تعرفه‌ای مشخصی برای واردات چادرمشکی تعریف نشده است، گفت: طبق یک تعریف کلی، واردات انواع پارچه با مشخصات خاص مشمول تعرفه 70 درصد است که طبق تبصره‌ای، تعرفه واردات پارچه چادرمشکی 20 درصد تعیین شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هر پارچه‌ای با نام پارچه چادرمشکی امکان واردات با تعرفه 20 درصد را دارد و آماری که در مورد واردات پارچه چادرمشکی مطرح می‌شود نیز دقیق نیست، زیرا مشخص نیست که چقدر از این واردات به پارچه چادرمشکی اختصاص داشته و چه میزان بابت واردات پارچه لباس شب زنانه بوده است.

* لزوم اختصاص گمرک تخصصی به واردات چادرمشکی

دبیر انجمن نساجی با اشاره به برگزاری جلسه ای در خرداد امسال در سازمان توسعه تجارت، گفت: در این جلسه پیشنهاد کردیم که تعرفه پارچه چادر مشکی به طور مشخص در یک ردیف جداگانه دیده شود.

وی ادامه داد: برخی در این جلسه عنوان می‌کردند که در گمرک امکان تشخیص پارچه چادرمشکی از سایر پارچه‌های لباس زنانه وجود ندارد که ما پیشنهاد دادیم یک یا دو گمرک تخصصی برای واردات پارچه چادر مشکی مشخص شود تا واردات این پارچه از سایر گمرکات ممنوع شود.

وی توضیح داد: برای این کار، آموزشی به ارزیابان گمرک داده می‌شود تا تفاوت پارچه چادرمشکی با پارچه لباس شب زنانه را یاد بگیرند.

حائری ادامه داد: به این ترتیب آمار واردات پارچه چادرمشکی به طور دقیق مشخص خواهد شد.

وی افزود: در سال گذشته 20 هزار تن پارچه تحت عنوان پارچه چادر مشکی به ارزش 98 میلیون دلار به کشور وارد شد که البته مشخص نیست چقدر از این رقم به طور خاص به پارچه چادرمشکی اختصاص داشته است.

ارسال به دوستان
پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی دلیل تغییر نام بخشی از اتوبان هاشمی رفسنجانی اصفهان از زبان سخنگوی شورای شهر عیسی آل‌کثیر؛ از ناکامی تا بازگشت به گلزنی در پرسپولیس توصیه پلیس به مردم برای انجام معاملات ملکی (فیلم) ترک لیورپول به مقصد رئال؛ تصمیم شوکه کننده ترنت الکساندر آرنولد برای اولین بار بعد از 10 سال / ملاقات حزب کردها با عبدالله اوجلان تحلیل مربی سرشناس عرب: تفکرات کوته فدراسیون عربستان، عامل تضعیف تیم ملی ۳ برابر جمعیت تهران؛ تماشاگران میلیونی ال‌کلاسیکو در اسپانیا رایزنی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره سوریه رئال مادرید و درآمد شگفت‌انگیز در جام جهانی باشگاه‌ها توصیه‌ای که بشار اسد نپذیرفت شکایت رسمی خیبر از داور بازی با پرسپولیس؛ دو پنالتی دیده نشد! ۵ کشته در تنش مرزی پاکستان و طالبان (فیلم)