۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۸۳۸۱
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲:۴۳ - ۰۵-۰۸-۱۳۹۱
کد ۲۳۸۳۸۱
انتشار: ۰۲:۴۳ - ۰۵-۰۸-۱۳۹۱

بخش فراموش شده نامه آیت الله آملی لاریجانی به احمدی نژاد

این در حالی است که بازدید یا عدم بازدید احمدی نژاد از یک زندان، اساساً مساله مهمی نیست چه آن که نه در فرض بازدید، مشکلی از مردم حل خواهد شد و نه در صورت عدم بازدید، مردم به مشکل برخواهند خورد.
 عصرایران - "قوه قضاييه مفتخر است که به خصوص در اين چند سال اخير مبارزه بي‌اماني را با مفاسد اقتصادي پي‌ ريخته است و خواب را از چشمان بسياري از رانت خواران ربوده است . نمونه بارز آن برخورد با فساد کلان اقتصادي اخير است که واقعاً اعتماد عمومي را جريحه دار ساخته بود. فعلاً در باب نقش برخي مقامات و دستگاه‌هاي اجرايي در اين فساد کلان سخني نمي‌گويم و آن را به زمان ديگري وا مي‌گذارم."

آنچه خواندید ، فرازی از نامه سرگشاده آیت الله آملی لاریجانی به محمود احمدی نژاد است که در  گیر و دار بحث های مربوط به بازدید یا عدم بازدید رئیس جمهور از زندان اوین ، مغفول ماند و چندان بدان پرداخته نشد.آیت الله آملی لاریجانی و احمدی نژاد
این در حالی است که بازدید یا عدم بازدید احمدی نژاد از یک زندان ، اساساً مساله مهمی نیست چه آن که نه در فرض بازدید ، مشکلی از مردم حل خواهد شد و نه در صورت عدم بازدید ، مردم به مشکل برخواهند خورد؛ علت نیز کاملاً مشخص است : پروژه بازدید از اوین ، بخشی از یک طرح هوشمندانه انتخاباتی است که توسط تیم احمدی نژاد و با هدف اثر گذاری بر انتخابات ریاست جمهوری 92 طراحی شده است و البته در کوتاه مدت نیز می تواند معطوف به رهاندن مشاور رئیس جمهور (جوانفکر) از زندان باشد.

اما فراتر از این مساله تاکتیکی و زودگذر ، یک موضوع راهبردی وجود دارد که همانا موضوع فساد در میان برخی مقامات دولتی و لزوم مبارزه بی امان با آن است؛ مسأله ای که در نامه رئیس قوه قضائیه نیز اشارتی کوتاه بدان شده است شاید از باب "العاقل تکفیه باالاشاره".

دقت در عبارات استخدام شده در نامه رئیس قوه قضائیه ، هر انسان عاقلی را به این نکته رهنمون می سازد که دست داشتن در فساد مالی اخیر (معروف به فساد 3000 میلیاردی) ، ناظر به برخی دارندگان رتبه های ارشد دولت است چه آن که قاضی القضات - که بر معانی کلمات اشراف دارد - از تعبیر "مقامات" استفاده کرده است نه از کلمه مسوولان. ( «مقامات» ، ناظر به «مدیران ارشد» است ولی «مسوولان» ، الزاماً چنین نیست و مدیران میانی و پایین دست را نیز شامل می شود.)

وانگهی رئیس قوه قضاییه که اشراف کامل بر پرونده های مهم و ملی دارد و بیش از همه در جریان جزئیات است ، صرفاً از «اتهام» سخن نگفته بلکه صراحتاً به «دست داشتن در فساد» پرداخته است.
بدیهی است که وقتی رئیس قوه قضائیه با چنین قاطعیت و قطعیتی به حضور برخی مقامات و دستگاه های اجرایی در فساد مالی اخیر می پردازد و آن را مکتوب هم می کند ، قاعدتاً مستظهر به پرونده ها و سندهای محکمه پسندی است که مراحل قضایی را طی کرده اند و اتهامات را ثابت کرده اند.

با علم بر این موضوع ، حملات اخیر احمدی نژاد به قوه قضائیه به طرز جالب توجهی معنی دار می شود: اولاً این حملات "فرار به جلو" است و ثانیاً با دامن زدن به نزاع دو قوه بر سر موضوعی فرعی به نام بازدید از زندان ، برخورد احتمالی قوه قضاییه با مجرمان یقه سفید لانه کرده در دولت ، به حساب واکنش دستگاه قضا به دعوای اخیر تلقی می شود نه اقدامی در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه درشت ها !
اگر این تحلیل درست باشد  - که امیدواریم درست نباشد - آنگاه باید نتیجه گرفت که رئیس جمهور ، دانسته یا ندانسته ، پروسه مبارزه با مفاسد اقتصادی را با هزینه های بیشتری مواجه و کار دستگاه قضا را سخت تر می کند و این ، در تضاد کامل با سوگندی است که در ابتدای ریاست جمهوری است خورده است.

از مسوولان قوه قضائیه نیز انتظار می رود بدون هیچ اغماضی ، برخورد جدی و سریع با مقاماتی که جرم شان ثابت شده را در دستور کار قرار دهند و بدانند که هیچ مصلحتی بالاتر از قطع دست های آلوده از خرمن دولت جمهوری اسلامی ایران نیست.
این ، برداشت نادرستی است که اگر با فلان مقام - که تا دیروز در تلویزیون سخنرانی می کرد و روبان افتتاح می برید و شعارهای انقلابی می داد و عناوین مدیریتی متعدد را یدک می کشید- برخورد کنند ، مردم دلزده و بدبین می شوند(!) ، اتفاقاً برعکس ، چیدن علف های هرز از باغ ، نه تنها مردم را به اصل نظام امیدوار می کند ، بلکه تحسین آنها را نسبت به عدالت و قاطعیت قوه قضائیه بر می انگیزد.

سال گذشته احمدی نژاد کابینه اش را خط قرمز نامید
(تصویر زیر ، مربوط به همین خبر و از سایت ریاست جمهوری در روز چهارشنبه 8 تیر 1390 است)

کابینه ، خط قرمز !

مردم انتظار دارند ، جملات ابتدایی این نوشتار درباره فساد برخی مقامات و دستگاه های اجرایی ، معادل سازی بیرونی هم بشود و حق جامعه از تضییع کنندگان ستانده شود ، چه آن که بر خلاف سخن سال گذشته احمدی نژاد که «کابینه» را «خط قرمز» نامیده بود(!) هیچ خط قرمزی به جز قانون وجود ندارد و منصب ، نباید مصونیت زا باشد.
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۲۴۳
غیر قابل انتشار: ۲۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
37
937
من هم معتقدم که این یک بازی انتخاباتی است و الّا چطور بعد از این همه سال ، ایشون تازه یاد حقوق زندانیان افتاد؟ حقوق زندانیان درست بعد از بازداشت مشاور ایشان مهم شد؟

قدرت خیلی شیرین است و وقتی مزّه می کند ، جدایی از آن ، سخت و طاقت فرساست و تلاش برای حفظ آن ، برای خیلی ها می شود ضرورتی اجتناب ناپذیر ولو با تحمیل هزینه بر مردمی که قرار بود به آنان خدمت شود!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
لب مطلب همینه. آفرین
Savaş
| Turkey |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
کاش مردم اینو می فهمیدن که یک بازی برای انتخابات است ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
تلاش برای حفظ آن برای خیلیها نه برای همه دشوار می شود
ناشناس
Italy
۰۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
405
50
dar besyari az keshvarhaye daraye demokrasy mansab masooniat az mojazate takhallofat raa ijad nemikonad '' dar barabare hamegan yeksanand'',baa mohakemeye maghamate motakhallef neshan dahand ke Iran hamchin ham ke tasavvor mishavad,ajib o gharib nist.nezamy ke esme eslamy raa yadak mikeshad,mibaayad khod raa baa hokoomate adle ALI EB ABITALEB alayhessalam,besanjad,.geranihaye yeksale akhyr bishi az mardoman raa be nezam badbin va yaa bitafavot karde va bim darim dar entekhaabat hozoore fa'aale hamishegy besyar oft konad lezaa ejraye mohakem va edaalat taa haddy in geraayesh raa kamtar khahad kard.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
نخونده منفی میدم
یا فارسی بنویس یا انگلیسی
ناشناس
| Germany |
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
عصرایران! نظرات با خط فینگلیش رو چاپ نکن. عادت میشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
کی حوصله داره اینارو بخونه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
24
625
شاید از نظر احمدی نژاد همه مردم برابرند ولی برخی برابرتر ، مثلاً مشاور ایشان که کمی برابر تر است.
ای کاش جوانفکر زودتر اوین می رفت تا رئیس جمهور زودتر به یاد زندانیان بیفتد
آرمین
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
663
103
جناب آقای احمدی نژاد کارش درسته. مخصوصا نسبت به گذشته حرفاش قشنگ تر شده. چرا رئیس جمهور نتونه از زندان بازدید کنه؟ ایشون مجری قانون اساسی هست و کسی نباید محدودش کنه.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
آرمین جان بیا دعا کنیم خداوند بینشی به مردم عطا کنه که جلو تر از نوک بینیشون رو ببینن نه فقط حرف قشنگ یک نفر رو!
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
برات متاسفم.............
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
20
336
متاسفانه باید بگوییم ازماست ، که برماست -
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
291
198
به نظر من حتی اگه بازدید به دلایل سیاسی باشه، باید انجام بشه. این یه حقه و نباید به دلیل مصلحت اندیشی از کسی سلب بشه.
ناشناس
Poland
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
66
312
مگه بقیه مردم که میخوان برن ملاقات زندانی ها از قوه قضاییه اجازه میگیرن ؟ اقای احمدی نژاد هم بعنوان یک شهروند ازاده تا به ملاقات دوستش بره . ولی مثل باقی مردم واز پشت شیشه و با ایفون! این همه جار و جنجال نداره
پاسخ ها
یاس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
مگه بقیه هم استفاده سیاسی از بازدید از دوستشون میکنند؟
یا اینکه بقیه هم از قدرت برای خیلی مسائل بنفع خودشون استفاده میکنند یا تهمت میزنند؟
سجاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
دوست عزیز ملاقات با بازدیدفرق میکنه ..
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
66
252
سوال این است که صرف نظر ار مردمی بودن ، منتخب بودن ، یا نبودن ایشان به عنوان رییس یک کشور آیا حق بازدید از یک زندان را دارد یا نه ؟ایشان ادای تغییر رای قاضی را که نکرده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
هزارها لایک داره
یاس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
چرا تا حالا نبوده؟
چون سوء استفاده از قدرت برای نجات یک متهم که موردنظر مدعی العموم است نباید اتفاق بیافتد و الا مملکت قوه قضائیه نمیخواست چون رئیس جمهور میخواست نظارت کنه.!!!
اگر نخواد مفسدان اقتصادی را ملاقات کند یعنی با مردم عادی فرقی نگذارد ، بازدید اشکال نداشت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
9
60
چقدر تحليل درست وكارشناسي بود ما كاملا با شما موافقيم متاسفانه هدف انحراف از محاكمه يقه سفيدها است.
آشنا
United States of America
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
8
75
وقتی احمدی نژاد سال گذشته می گوید که :"کابینه خط قرمز من است و در صورت دست اندازی به کابینه به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد" یعنی اینکه مجری قانون تا بحال به وظایف قانونی خود عمل نمی کرده و از این نظر برای خودمان متاسفم
امین
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
21
74
نیما جان و سایر کاربران عزیزی که بدون علم و آگاهی و بی انصافی نظر می دهید.
مگر آقای احمدی نژاد سال 84 در حضور خبرنگاران نگفته که سه قوا از هم مستقلند؟اینو که همه می دانند.
مگر آقای احمدی نژاد در تاریخ 8 تر 1390 در سایت ریاست جمهوری اخطار نداده که کابینه، خط قرمز دولت است.
بااین استدلال بفرض اگرآقای لاریجانی
بخواهد از رئس دفتر ، دفتر ریاست جمهوری ، پرونده ها ، وزرای کابینه ، بعضی از مواردی که قانون مجلس درست اجرا نشده (مثل عدم تخصیص سهم تولید از یارانه ها) و بطور کلی از تمام دستگاهای دولتی بازرسی کرده و گزارش آنرا رسانه ای کند و احتمالا" سوء استفاده ی تبلیغاتی هم داشته باشد ، آیا آقای احمدی نژاد با این بازرسی موافقت می کند؟؟؟
مطمئنا" نه ! مرد مدونه قانع شدین؟
دوستان عزیز سعی کنیم با آگاهی کامل فقط برای رضایت خدا نظر بدهیم تا وجدانمان آسوده باشد .