۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۹۴۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۱۱-۰۸-۱۳۹۱
کد ۲۳۹۴۱۳
انتشار: ۱۳:۳۲ - ۱۱-۰۸-۱۳۹۱

اخلاق رسانه اي و امنيت اجتماعي

دكتر غني لو با بيان اينكه افكار عمومي به عنوان يك جريان غالب خبري و برداشتي كه بر جو ذهني جامعه حاكم مي شود، تعريف شده است، خاطرنشان كرد: مي دانيم كه هر مفهومي براي خود نمادها و شاخص هايي دارد و در مفهوم امنيت يكي از اصلي ترين نشانه ها حضور و وجود پليس مقتدر در جامعه است.
مدير عامل باشگاه خبرنگاران پليس در نشست جانبي نوزدهمين نمايشگاه بين المللي مطبوعات به دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص اخلاق رسانه اي و امنيت اجتماعي براي اصحاب رسانه و دانشجويان ارتباطات سخنراني كرد .
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران پليس دكتر ”رضا غني لو" مدير عامل باشگاه خبرنگاران پليس در تعريف اخلاق رسانه اي، گفت: به مجموعه قواعدي كه دست اندركاران رسانه بدون الزام بيروني و بر اساس پاسداشت رفتار نيك در انجام كار حرفه اي رعايت مي كنند، اخلاق رسانه اي گفته مي شود و اولين تكليف كه در بند (1) بخش رسالت مطبوعات ( قانون مطبوعات ) آمده است: «روشن ساختن افكار عمومي و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم در يك يا چند زمينه» و از سوي ديگر، در بند 1 بخش حقوق مطبوعات نيز قيد شده: « مطبوعات حق دارند نظرات، انتقادات سازنده، پيشنهادها و توضيحات مردم و مسئولين را با رعايت موازين اسلامي و مصالح جامعه به اطلاع عموم برسانند. ( با منطق و استدلال و پرهيز از توهين، تحقير و تخريب )

دكتر غني لو افزود: امنيت در يك تعريف ساده و همه فهم، فارغ بودن از هرگونه تهديد فيزيكي و دغدغه ذهني است و به دو بخش عيني و ذهني تقسيم مي شود.

به گفته وي، احساس امنيت سه حالت دارد‎؛ اول، حالت مطلوب كه در آن احساس امنيت بيشتر از واقعيت عيني است؛ دوم، حالت مقبول كه در آن احساس امنيت با واقعيت عيني برابري مي كند و سوم، حالت مردود كه در آن احساس امنيت كمتر از واقعيت عيني مي باشد .

اين كارشناس رسمي دادگستري ادامه داد: مطبوعات ورسانه ها، اصلي ترين تاثير خود را با تمركز، بزرگ نمائي و سوگيري و وارونه نمائي بر روي افكار عمومي و از آن طريق بر احساس امنيت مي گذارند.

دكتر غني لو با بيان اينكه افكار عمومي به عنوان يك جريان غالب خبري و برداشتي كه بر جو ذهني جامعه حاكم مي شود، تعريف شده است، خاطرنشان كرد: مي دانيم كه هر مفهومي براي خود نمادها و شاخص هايي دارد و در مفهوم امنيت يكي از اصلي ترين نشانه ها حضور و وجود پليس مقتدر در جامعه است.

به گفته وي؛ فارغ از دين،مذهب و مليت در تمام دنيا از پليس چهار عملكرد شامل قانون مداري، واكنش سريع، مهارت و احساس مسئوليت مورد انتظار است.

مديرعامل باشگاه خبرنگاران پليس ادامه داد: مطبوعات بر اساس حقوق خود كه گفته شد، مي توانند انتقادات و اطلاع رساني در خصوص رويدادهاي مربوطه به نظم وامنيت جامعه را منعكس نمايند ولي اين حق نبايد مترادف با توهين، تحقير و تخريب باشد و بر اساس رسالت مطبوعات كه تنوير افكار عمومي است بايد هدف اصلي آگاهي بخشي و ارتقا سطح بينش و دانش مخاطبان در خصوص رويداد ها و بر اساس منافع و مصالح اجتماع باشد.

دكتر غني لو در پاسخ به اين پرسش كه چـــرا اخبار موسوم به حوادث پليسي مورد توجه است، گفت: از هفت ارزش خبري، ارزشهاي دربرگيري، شهرت، مجاورت و فراواني به طور مستقيم و اختلاف و درگيري ، تازگي و عجيب واستثنائي بودن بصورت غير مستقيم با پليس حضور فعال دارد و يا در جريان موضوع هستند و امروزه بعد از رويدادهاي مهم سياسي، اخبار حوادث اجتماعي مقام دوم توجه رسانه اي را به خود اختصاص داده اند.

مديرعامل باشگاه خبرنگاران پليس در ادامه گفت: در يك تحقيق كه در سه ماهه اول سال 90 بر روي اخبار حوادث در 5 خبرگزاري مهر، ايسنا، ايرنا، ايلنا و فارس و 6 روزنامه ايران، شرق، جام جم، همشهري، كيهان و ابتكار صورت پذيرفت، مشخص شد كه بيش از 2000 خبر در خصوص قتل، سرقت، جعل وكلاهبرداري، مواد مخدر و مشروبات الكلي، جرائم اخلاقي، اخاذي و زورگيري و شرارت به چاپ رسيده كه فقط 79 مورد آن داراي تحليل و 153 مورد آن حاوي يك هشدار بوده است.

وي در خصوص انتشار اخبار گفت : محققين و صاحب نظران ما بين دو سر طيف مخالفين چاپ اخبار حوادث (بعلت بدآموزي و ايجاد وحشت در جامعه) و انتشار بدون قيد و شرط آن ( انعكاس وضع موجود و گردش آزاد اطلاعات و آگاه سازي) سيال هستند ولي پليس به گردش آزاد اطلاعات در چهارچوب قوانين و مصلحت اجتماع معتقد است براي نمونه با توجه به اينكه مقام دوم ارتباط خبري در رسانه ها متعلق به ناجا و قوه قضائيه است ولي از سال 89 تاكنون تعداد شكايات به انگشتان يك دست نرسيده كه آنهم با پيگيري رسانه متخلف منجر به انصراف از شكايت و درج توضيح گرديده است. بنظر ما نمي توان به دنبال جامعه امن بود و احساس امنيت را با تخريب چهره پليس و به چالش كشيدن اقتدار و اشراف اطلاعاتي آن مخدوش كرد.

مديرعامل باشگاه خبرنگاران پليس در خاتمه گفت: لازم است تا 1- حادثه نويسي مطلوب، نظام مند و الگودار شود. 2- حفظ آبروي افراد و حريم خصوصي آنان يك اصل باشد (ما حق اعدام اجتماعي را نداريم خود اين يك حكم مضاعف است.) 3-اصل بي طرفي و عدم سوگيري و پيش داوري 4- آگاه سازي و اصل آموزش همگاني 5- اصل تحليل همه جانبه 6- اصل عدم تعميم 7- اصل خبرگي خبرنگار 8- اصل عقوبت 9-اصل عدم افشاء شگردهاي پليسي 10- اصل پرهيز از خشونت وسو استفاده ازعاطفه را در انتشار اخبار در نظر بگيريم.  
ارسال به دوستان
طراح کارزار تغییر ریاست دانشگاه بهشتی: حراست دانشگاه به‌جای نظارت، به ابزار فشار بر دانشجویان تبدیل شده است/ بیش از ۲۲۵۳ امضا برای تغییر ریاست/ از تفکیک جنسیتی تا مشکلات رفاهی، حل‌نشده باقی‌مانده‌اند شیر را سرد بخوریم یا گرم؟ روش اصولی شستشوی کلم بروکلی قله محبوب پژوهشگران طب سنتی واکنش استاد جامعه‌شناسی به اعتراض‌ها علیه رفع فیلترینگ: اقلیت نمی‌تواند برای اکثریت تصمیم بگیرد خوشبختی، خیال و یک سیرْ سرمای دارالخلافه فت باکس؛ تجربه‌ای متفاوت از هارلی دیویدسون (عکس) بارش برف سنگین در خرقان استان مرکزی (فیلم) پارک ژانگ جیاجی باغی آسمانی در چین / جنگلی شگفت‌انگیز از صخره‌های معلق در میان آسمان و زمین (فیلم) فلسفۀ مارتین هایدگر؛ «وجود» چیست و چه تفاوتی با «موجود» دارد؟ ویوو اکس200 پرو؛ قاتل سامسونگ و آیفون/ کیفیت عکس های این چینی را ببینید واکنش وزارت نفت به اظهارات سخنگوی هیات رئیسه مجلس درباره خرید سوخت از قاچاقچیان: دروغ گفته است بازگشت هوندا پرلود (عکس) انتقاد عضو شورای شهر تهران از تغییرات مدیریتی زاکانی (فیلم) آرس اکس-رید؛ مرسدس بنز برای فتح هر مسیری (+عکس)