۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۰۹۱۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۷ - ۲۱-۰۸-۱۳۹۱
کد ۲۴۰۹۱۱
انتشار: ۱۷:۱۷ - ۲۱-۰۸-۱۳۹۱

نامه هشدار آمیز مسؤولان بهداشت و درمان به معاون رئیس جمهور

خبرگزاری فارس: رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی طی نامه‌ای به معاون برنامه‌ریزی رئیس جمهوری نسبت به کمبود منابع حوزه سلامت، تورم ۳۵۰ درصدی قیمت تجهیزات پزشکی،معطل مانده پروژه‌های بهداشتی و درمانی، تأخیر پرداخت بیمه‌ها و فشار مضاعف به مردم اعتراض کردند.

در نامه روسای دانشگاههای علوم پزشکی به بهروز مرادی،معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری آمده است:  تردیدی نیست که حوزه سلامت جزء ارکان حاکمیت کشور و از ضروریات متقن و مؤلفه‌های اجتماعی موثر است، موضوع اصلی خدمتگذاری در این حوزه جان انسانهاست و خدمتگذاران در این بخش بی‌هیچ ادعایی به وظیفه خطیر خود واقف هستند و در ارتقاء سطح تندرستی جامعه گام بر می‌دارند شاهد این ادعا رشد شاخصهای بهداشتی و درمانی، آموزشی و پژوهشی کشور است.

روسای دانشگاههای علوم پزشکی افزودند: این موفقیتها در پرتو حمایتهای همه جانبه دولت بوده است. با عنایت به اینکه هر ساله اعتبارات بخش بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به صورت غیر واقعی و همراه با کسری مصوب شده است و در سال جاری نیز با توجه به تعیین سقف تخصیص 12 ماهه، اعتبارات هزینه‌ای عمومی مصوب قانون بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی از مبلغ 58 هزار و 111میلیارد ریال به 43 هزار و 420 میلیارد ریال کاهش یافته است و با توجه به اینکه کل اعتبار  58 هزا رو 111 میلیارد ریالی بابت حقوق و مزایای 385 هزار نفر از شاغلان و 155 هزار نفر بازنشسته (حق عائله‌مندی، حق اولاد و عیدی) هزینه می‌‌شود، کاهش 14 هزار و 691 میلیارد ریالی اعتبارات عمومی، دانشگاه‌های علوم پزشکی را در پرداخت‌های پرسنلی با چالش جدی مواجه می‌کند.

در ادامه این نامه آمده است: با توجه به تورم موجود و افزایش قیمت ارز، قیمت تمام شده دارو و ملزومات مصرفی پزشکی تا 350 درصد افزایش یافته و تامین آنها به سختی صورت می‌گیرد و مزید بر موارد فوق شرکت‌های تامین کننده دارو و ملزومات پزشکی از فروش غیرنقدی خودداری می‌کنند.

آنان افزودند: همچنین تورم ناشی از تغییرات نرخ ارز در تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی که در اردیبهشت انجام شده، لحاظ نشده و سازمانهای بیمه‌گر پایه با همان تعرفه‌های پایین‌ صورتحساب بیمارستانها را با تأخیر 6 تا 8 ماهه پرداخت می‌کنند.

این در حالی است که درآمد اختصاصی بیماستانها می‌بایست برای ارائه خدمات مطلوب به بیماران، تهیه دارو، پرداخت کارانه کادر بالینی، هزینه‌های حاملهای انرژی، هزینه‌های مرتبط با هتلینگ، تهیه ملزومات مصرفی پزشکی و سایر مایحتاج مورد نیاز بیمارستان صرف شود و امکان پرداخت حقوق و مزایا از محل آن وجود ندارد.

در ادامه این نامه آمده است: تامین نشدن اعتبار کامل موارد مهمی از قبیل:

الف ـ اجرای قانون بهره‌وری کادر بالینی با بار مالی 2300 میلیارد ریالی

ب ـ عدم تامین بار مالی مستقیم و غیرمستقیم ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به میزان 96 هزارمیلیون ریال

ج ـ احکام صادره از طرف دیوان عدالت اداری

د ـ افزایش 20 درصدی تعداد دانشجویان ورودی سال 1391

و ـ عدم درآمد‌زایی حدود 400 بیمارستان واقع در مناطق محروم و همچنین افزایش مراجعه بیماران جهت اخذ تخفیف به علت فشار ناشی از تورم موجود باعث ایجاد مشکلات و چالشهایی شده است که تعدادی از آنها به شرح ذیل است:

1 ـ نارضایتی مردم به دلیل دریافت خدمات با کیفیت پایین و عدم دسترسی به خدمات مورد نیاز که ناشی از مشکلات تهیه دارو و ملزومات مصرفی پزشکی است.

2 ـ نارضایتی کادر بهداشتی و درمانی و کاهش انگیزه کاری به خصوص در بخش درمان به علت عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایا و کارانه.

3 ـ سختی تامین دارو و ملزومات پزشکی در بیمارستان‌ها به علت عدم پرداخت مطالبات شرکت‌های دارویی از سوی بیمارستانها و همچنین عدم وجود نقدینگی کافی برای خرید موارد فوق به صورت نقدی

4 ـ امکان بروز اعتراض‌های دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به دلیل تنگناهای به وجود آمده در تهیه غذای دانشجویان، تامین خوابگاه دانشجویی و سایر موارد رفاهی و فرهنگی.

5 ـ فشار مضاعف هزینه‌های سنگین خرید لوازم و موارد مصرفی آزمایشگاه‌ها در رشته‌های مختلف که دارای واحدهای عملی و آزمایشگاهی(پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، رشته‌های آزمایشگاهی، بیوشیمی و ...) هستند و افزایش تعداد دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد به بالا.

6 ـ معطل ماندن پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای دانشگاهها در حوزه‌های مختلف بهداشتی و درمانی و آموزشی و اورژانس دارای مصوبه سفرهای استانی هیئت وزیران است به خصوص طرح‌های مهر ماندگار بعلت عدم تخصیص اعتبار

7 ـ عدم تأمین اعتبار کامل برنامه پزشک خانواده به عنوان برنامه راهبردی نظام سلامت که تکلیف قانون برنامه پنجم توسعه است.

روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در این نامه از معاون رئیس جمهوری خواستند: خواهشمند است برای جلوگیری از بروز مسائل فوق دستور فرمائید نسبت به اصلاح تخصیص هزینه‌ای دانشگاه ها در سقف 58 هزار و 111 میلیارد ریال اعتبار مصوب و همچنین تخصیص اعتبار به طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای دانشگاه های علوم پزشکی و همچنین پیش‌بینی اعتبارات مورد نیاز دانشگاه‌ها در لایحه بودجه 1392 به صورت واقع بینانه، اقدام شود.
ارسال به دوستان
شنبه سامانه بارشی وارد کشور می‌شود (فیلم) میقاتی به‌زودی به دمشق سفر می‌کند شپش در میان دانش‌آموزان / آیا مدارس برای شپش تعطیل می‌شوند؟ راه‌حل‌‌های شناسایی شپش (فیلم) رویترز: افزایش تولید و صادرات نفت ایران شکست تحریم‌های غرب را نشان می‌دهد نقش فروشی در فیلم و سریال‌های ایرانی ؛ این نقش چند؟ ۳۰ درصد از مصرف گاز کشور در تهران و البرز سرقت مسلحانه با چاشنی قمار و مصرف مواد مخدر! (فیلم) تاکید رئیس‌جمهور بر توسعه هوش مصنوعی و رفع چالش‌ها تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر وفاق ملی و همکاری با دیدگاه‌های مختلف تصاویری از اصلاح موی سر یک مرد توسط ربات! (فیلم) پوتین و ترامپ؛ تهدیدی برای امنیت اروپا از نگاه فایننشال تایمز قانع شدن نمایندگان از پاسخ‌های وزیر اقتصاد به جز یک مورد مشاهده ۳ یوزپلنگ در حاشیه پناهگاه میاندشت خراسان شمالی (فیلم) واژگونی خودروی کیا اسپورتیج در محور بروجرد-اراک: ۲ کشته و ۲ مصدوم پیشنهاد ثبت روز فرهنگیان شهید در تقویم ملی