۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۶۱۸۲
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۳ - ۲۶-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۶۱۸۲
انتشار: ۰۰:۳۳ - ۲۶-۰۹-۱۳۹۱

فرصتی که از دست رفت

داود ربیعی

 

صنعت بیمه -  سال « حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی» فرصت مناسبی است که تمامی دستگاه ها و نهادها خود را نسبت به تحقق آرمان های این سال همراه سازند و صنعت بیمه به عنوان ضمانت ریسک های تولید همواره مورد توجه تولید کنندگان است.

 رونق کشاورزی، محصولات و صنایع وابسته به آن در شرایطی که تحریم های غرب تشدید شده است، می تواند علاوه بر ایجاد تعادل در بازار داخل، به رشد صادرات غیرنفتی نیز کمک کند و بیمه کشاورزی تنها گزینه ای است که کشاورزان و فعالان اقتصادی این بخش را نسبت به تولید بیشتر دلگرم کند.

 در ابتدای سالی که به خط پایان نزدیک می شود، سید محمد کریمی، رییس کل بیمه مرکزی ایران که با شعار تغییر در آیین نامه ها و بخشنامه های صنعت بیمه بر کرسی صنعت بیمه ایران در خیابان آفریقا تکیه زد، از قرار گرفتن بیمه کشاورزی در اولویت کاری بیمه مرکزی خبر داد و از برخی شایعات مبنی بر مسکوت ماندن اعطای مجوز شرکت های متقاضی در ارائه این نوع بیمه گلایه کرد.

 به گفته وی، مسکوت ماندن و تعلیق در مورد بیمه های کشاورزی را تکذیب می کنم و میدان برای عرضه و ارایه تقاضانامه باز است ولی بیمه مرکزی به عنوان حمایت کننده از حقوق بیمه شوندگان ، شرکت های بیمه ای را مورد ارزیابی قرار می دهد و متقاضیان تاسیس شرکت های بیمه، باید از توانایی مالی خوبی برای حمایت از مردم و ارایه بیمه نامه برخوردار باشند. ما نمی توانیم سرنوشت مالی مردم را به دست افرادی بسپاریم که توانایی حمایت و پرداخت خسارت ها را ندارند و در این مورد به صورت جدی، متقاضیان را ارزیابی خواهیم کرد.

 و اما دکتر محمد رضا نوتاش که برای بیمه ای ها چهره ای آشنا است و سابقه ریاست پژوهشکده بیمه را در کارنامه کاری خود دارد، به عنوان عضو هیات مدیره یکی از شرکت های بیمه ای در حال تاسیس که گویا قرار است تنها به ارائه بیمه کشاورزی و صنایع وابسته به آن بپردازد، چند ماهی است که در پی دریافت مجوز پذیره نویسی به بیمه مرکزی رفت و آمد دارد، در این باره اظهار کرد: «برای دریافت مجوز پذیره نویسی مشکلات متعددی که داشتیم که خوشبختانه برطرف شده است و در ماه های آتی پذیره نویسی این شرکت آغاز خواهد شد.»

 وی در خصوص مشکلات پیش رو افزود: «با بیمه مرکزی در مورد سرمایه اولیه اختلاف نظر وجود داشت که با افزایش سرمایه اولیه، این موضوع برطرف شد.»

 گویا صحبت های آقای رییس در مورد پافشاری بیمه مرکزی بر میزان سرمایه اولیه شرکت های بیمه ای در حال تاسیس صحت دارد و البته محمد حسین کریمی پور، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران در مورد بیمه کشاورزی صحبتی متفاوت دارد.

 به گفته وی، بیمه کشاورزی می تواند امنیت لازم را برای کشاورزان ایجاد کند و جاذبه حاصل شده از این امنیت به افزایش تولید کمک خواهد کرد.البته نگاه کشاورزان نسبت به بیمه کشاورزی کمی با نگرانی همراه است. زیرا با وجود آفت های بسیار و تغییرات جوی و همچنین حوادثی مانند سیل و سرمای شدید، پرداخت خسارات متناسب با آسیب وارده نیست.

 کریمی پور همچنین تصریح کرد: ضریب نفوذ محصولات کشاورزی در بیمه گواهی بر عدم تمایل حضور بیمه ای ها در عرصه کشاورزی است. بخش زیادی از محصولات کشاورزی زیر چتر بیمه قرار ندارد و این موضوع سبب شده تا فاصله عمیقی میان بیمه گر و کشاورز ایجاد شود.

 وی دلایل فرهنگی را نیز یکی از مشکلات میان تعامل بیمه و کشاورزی دانست.به گفته وی، سطح بالای سواد و همچنین بهره گیری از رسانه های گروهی از عوامل مهمی است که افراد فعال در این بخش از آن بی بهره هستند.

 کریمی پور، رقابتی نبودن بازار بیمه محصولات کشاورزی را نیز به عنوان عامل مهم عدم استقبال کشاورزان از بیمه دانست و افزود: زمانی که در این بخش مهم از اقتصاد، تنوع بیمه نامه و سرویس دهی وجود ندارد، کشاورزان کمتری نسبت به استفاده از بیمه تمایل پیدا می کنند.زیرا عدم تنوع در این نوع بیمه، سبب شده است تا برخی اشکالات در آیین نامه ها اصلاح نشود حتی در پرداخت صحیح خسارت نیز کوتاهی صورت گیرد.

 رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران در پایان تصریح کرد: «کشاورزان همواره از نسبت به بیمه بدبین هستند، زیرا در برخی مواقع که خسارت سنگینی به آنها وارده شده است، رقم خسارت دریافتی بسیار ناچیز بوده و این موضوع می تواند عاملی برای دوری کشاورزان از صنعت بیمه باشد.»

 بیمه کشاورزی با تمامی مشکلات پیش رو می تواند با همت مدیران بیمه و کشاورزی مسیری مثبت را طی کند ولی سالی که به نام حمایت از تولید ملی مزین شده است رو به پایان است. غنیمت شمردن فرصت، می تواند درمان درد بیمه کشاورزی باشد.

 

 

ارسال به دوستان