۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۶۴۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۷-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۶۴۲۵
انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۷-۰۹-۱۳۹۱

بي‌خبري والدين از بيمه حوادث دانش‌آموزي

بيمه دانش‌آموزي كه اسم دقيق‌تر آن، بيمه حوادث تحصيلي است با اين‌كه گمنام است ولي 30 سال است كه در كشور وجود دارد و سال به سال سقف تعهداتش اميدواركننده‌تر مي‌شود تا آنجا كه تحقيقات جام‌جم نشان داده اگر دانش‌آموزي دچار حادثه شود و به صورت اتفاقي از خدمات اين بيمه باخبر شود تا سقف تعهدات بيمه، هزينه‌اي براي درمان پرداخت نمي‌كند.

جام جم آنلاين: از اورامانات تا ايلام، از خوي تا خراسان، از مازندران تا آق قلا، از مراكز استان تا روستاهاي دورافتاده ؛ ما با معلمان، مديران، دانش‌آموزان و والدين زيادي حرف زديم تا بفهميم بيمه حوادث دانش‌آموزي تا چه حد گمنام است.اسم بيمه دانش‌آموزي كه مي‌آيد بچه‌ها نمي‌دانند چه جواب دهند، والدين اصلا نمي‌دانند كه بچه‌هايشان بيمه‌اند و معلم‌ها نيز فقط مي‌دانند كه اگر حادثه‌اي در مدرسه اتفاق بيفتد، بيمه هزينه‌ها را مي‌دهد.

دانش‌آموزان اما يادشان مانده كه هنگام ثبت‌نام پولي بابت بيمه حوادث از آنها گرفته‌اند و آنها هم چون اجباري بوده، پرداخته‌اند، والديني هم كه پرداخت اين مبلغ يادشان مانده نمي‌دانند كه پول را براي چه به مدير مدرسه داده‌اند؛ براي همين وقتي درباره بيمه دانش‌آموزي و سقف تعهدات آن با آنها حرف مي‌زنيم صداي پراستفهامشان كه گاه با سكوتي ممتد همراه است از بي‌خبري‌شان حكايت دارد.

در اين ميان اما مديران مدارسي كه با ما حرف زدند، حكايتي ديگر دارند. آنها تائيد مي‌كنند كه تمام دانش‌آموزان مدرسه تحت پوشش بيمه رفته‌اند ولي حتي آنها كه مديرند و بچه‌ها به اعتبار حرف آنها حق بيمه‌ها را مي‌پردازند، نمي‌دانند كه وقتي حادثه‌اي روي دهد بيمه تا چه حد از حادثه ديده‌ها حمايت مي‌كند.

آنها با اين‌كه اين موضوع را مي‌دانند ولي براي اطلاع‌رساني به بچه‌ها كاري نكرده‌اند، چون برخي‌هايشان اطلاع‌رساني را وظيفه شركت بيمه‌اي مي‌دانند كه ميلياردها تومان از اين بابت درآمد داشته است و برخي‌ها نيز كه در اطلاع‌رساني، وظيفه‌اي براي خود قائل‌ هستند، كمبود كاغذ در مدرسه را بهانه مي‌كنند و مي‌گويند اگر قرار باشد براي كپي گرفتن از محتواي قرارداد آموزش و پرورش با بيمه از كاغذهاي مدرسه استفاده كنند، آن وقت دچار كمبود مي‌شوند.

فقط حادثه


حادثه خبر نمي‌كند و براي همين است كه اسمش حادثه است. دور نيست اگر روزي دانش‌آموزي در مدرسه به زمين بيفتد و زخم بردارد يا مثل بچه‌هاي پيرانشهر، درودزن يا سفيلان كه در آتش بخاري سوختند و دچار نقص عضو شدند، دربند حادثه برود يا حتي وقتي در خانه است، غفلتي كند و صدمه ببيند؛ اگر اينچنين به موضوع نگاه شود آن وقت نه دانش‌آموز از بيمه دانش‌آموزي بي‌خبر مي‌ماند و نه پدر و مادرها كه گمان دارند حادثه هميشه براي ديگران است و نه معلم و مدير كه تا به حال سهمي در اطلاع‌رساني به بچه‌ها براي خود قائل نشده‌اند.

بيمه دانش‌آموزي كه اسم دقيق‌تر آن، بيمه حوادث تحصيلي است با اين‌كه گمنام است ولي 30 سال است كه در كشور وجود دارد و سال به سال سقف تعهداتش اميدواركننده‌تر مي‌شود تا آنجا كه تحقيقات جام‌جم نشان داده اگر دانش‌آموزي دچار حادثه شود و به صورت اتفاقي از خدمات اين بيمه باخبر شود تا سقف تعهدات بيمه، هزينه‌اي براي درمان پرداخت نمي‌كند.

البته بيمه دانش‌آموزي وقتي به كار مي‌افتد كه يك حادثه با تعريفي كه بيمه از حادثه دارد، منطبق شود. طبق تعريف بيمه مركزي ايران، حادثه پيشامدي ناگهاني ناشي از يك عامل خارجي است كه بدون قصد و اراده بيمه شده ـ يا هر ذي‌نفع ديگر ـ بروز كرده باشد و به فوت يا صدمه بدني (جرح، نقص عضو و از كارافتادگي) بيمه شده، منجر شود.

توضيحاتي كه مديركل تعاون و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش مي‌دهد نيز بر همين روال تاكيد دارد چون فرشيد سياري در گفت‌وگو با جام‌جم، هم پوشش كشوري بيمه دانش‌آموزي حتي در دورافتاده‌ترين نقاط را تائيد مي‌كند و هم آنقدر از عملكرد اين بيمه مطمئن است كه وقوع يك حادثه و تحت پوشش نرفتن دانش‌آموز حادثه ديده را محال مي‌داند.

طبق گفته‌هاي او نرخ حق بيمه براي سال تحصيلي 92ـ 91، 1500 تومان است و علت اين‌كه اين نرخ سال به سال افزايش مي‌يابد اين است كه سقف تعهدات، ضريب خسارت در سال گذشته و تعرفه‌هاي خدمات پزشكي، در تعيين حق بيمه‌ها نقش دارد.

از غرامت نقص عضو تا ديه كامل


براي امسال، دانش‌آموزان با آن‌كه بي‌خبرند اما حق بيمه‌اي را پرداخت كرده‌اند كه در زمان وقوع حادثه به آنها تسهيلات ـ هر چند اندك ـ مي‌دهد . به گفته سياري در سال تحصيلي 92ـ91، شركت بيمه‌گر، جبران غرامت فوت ناشي از حادثه در شبانه روز تا مبلغ يك ميليون و 800 هزار تومان، جبران غرامت نقص عضو (دائم، كلي، جزئي) ناشي از حادثه تا سقف دو ميليون و 500 هزار تومان، هزينه‌هاي درمان سرپايي و بيمارستاني ناشي از هر حادثه و زلزله تا سقف 300 هزار تومان، جبران هزينه‌هاي جراحي ناشي از بيماري (به شرط بستري در بيمارستان) تا سقف 250 هزار تومان و هزينه خريد و پيوند كليه به مبلغ 800 هزار تومان را تعهد كرده است.

اين در حالي است كه دانش آموزان شرکت کننده در اردوها نيز اگر مثل اين اواخر دچار حادثه شوند، خسارات جاني آن با بيمه حوادث دانش‌آموزي جبران مي‌شود به طوري كه پرداخت غرامت فوت و نقص عضو به ميزان 94 ميليون و 500 هزار تومان و پرداخت هزينه‌هاي پزشكي تا سقف ده ميليون تومان تعهد شده ضمن آن‌كه تمام اردوهاي دانش‌آموزي نيز تا سقف ديه كامل، تحت پوشش بيمه مسئوليت مدني رفته‌اند.

دست‌اندازي به‌نام بي‌خبري

اگر در زندگي عادي، بي‌خبري را خوش خبري مي‌دانند اما بي‌خبري از بيمه حوادث دانش‌آموزي كه در سراسر كشور حتي در پايتخت فراگير است، نه خوش خبري است نه رخدادي قابل دفاع.

بيمه دانش‌آموزي زماني كارآمد است كه دانش‌آموزان به‌عنوان جمعيت هدف، از آن مطلع باشند و پدر و مادرها با پشت‌گرمي اين بيمه، بچه‌ها را به مدرسه بفرستند و قبل از آمدن يك حادثه براي هزينه‌هاي درماني از قبل ماتم نگيرند. همين‌طور كارآمدي وقتي است كه معلمان و مديران با آگاهي از مفاد قرارداد بيمه، هم خود از مزاياي آن بهره‌مند شوند و هم وقتي با سوالات دانش‌آموزان و والدين هنگام پرداخت حق بيمه‌ها مواجه مي‌شوند، توضيحاتي قانع‌كننده ارائه دهند.

اما اينها هيچ‌كدام از شركت بيمه‌گر سلب مسووليت نمي‌كند چون بيمه‌اي كه وجود دارد اگر از وجود آن اطلاعي در دسترس نباشد آن بيمه، درذهن مردم بودنش با نبودنش يكي است يعني اتفاقي كه حالا براي مردم ايران رخ داده و كمتر كسي را مي‌شود سراغ گرفت كه كوچك‌ترين اطلاعي از خدمات بيمه دانش‌آموزي داشته باشد.
ارسال به دوستان