۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۷۰۷۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۳۰-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۷۰۷۰
انتشار: ۱۶:۳۴ - ۳۰-۰۹-۱۳۹۱

نیکشهر، بهشت چشمه‌های شفابخش

چشمه‌های آب گرم و معدنی دهستان "چانف" عارضه طبیعی کمتر شناخته شده در شهرستان گرمسیری نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان است که افزون بر زیبایی سحرانگیزش، بیماران را شفا می‌دهد.

چشمه‌های آب‌گرم همراه با آبشار و آب معدنی و گوگردی در شهرستان نیکشهر استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که همواره در فصول مختلف پذیرای گردشگران است.

برخی از کارشناسان، گردشگری سلامت را نوعی از گردشگری می‌دانند که به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد در مدت بیش از 24 ساعت و کمتر از یکسال صورت می‌گیرد.

گردشگری تندرستی شامل سفر به دهکده‌های سلامت و مناطق دارای چشمه‌های آب معدنی و آب گرم برای رهایی از تنش‌های زندگی روزمره و تجدید قوا بدون دخالت و نظارت پزشک است.

به گزارش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان؛ چشمه‌های آب گرم یکی از زیباترین و در عین حال اعجاب انگیزترین جلوه‌های طبیعی جنوب سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود که همواره مقصد گردشگری مردم استان و گردشگران دیگر نقاط ایران است.

چشمه‌های آب گرم و معدنی دهستان "چانف" عارضه طبیعی کمتر شناخته شده در شهرستان گرمسیری نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان است که افزون بر زیبایی سحرانگیزش، بیماران را شفا می‌دهد.

این چشمه‌ها به سبب داشتن املاح معدنی، خواص طبی و شفا بخش برخی بیماریها، همواره پذیرای گردشگران بسیاری است.

چشمه‌های آب گرم و آب معدنی چانف در 25 کیلومتری مرکز این دهستان در منطقه "آهوران" از توابع بخش "لاشار" و در میان کوههای آن قرار گرفته است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر، کوهستانی بودن منطقه و وجود جاذبه‌های طبیعی را سبب جذب گردشگران بسیاری به این شهرستان به ویژه در فصل زمستان می‌داند.

کوهستانی بودن منطقه آهوران سبب شده که چشمه‌های آب معدنی و آب گرم بسیاری از دل کوهها به بیرون تراوش کرده و گردشگران را محسور کند. همچنین آب و هوای مساعد منطقه آهوران باعث رویش گیاهان دارویی و نادر بسیاری در اطراف چشمه‌ها و کوهها شده است.

به گفته "خیرالنسا امیری" مهمترین جاذبه‌های طبیعی شهرستان نیکشهر چشمه‌های آب گرم و معدنی و گوگردی است و این چشمه‌ها در روستای شیرآباد، دهستان چانف و بخش‌های فنوج و قصرقند و مرکزی این شهرستان واقع شده‌اند.

چشمه‌های آب گرم، معدنی و گوگردی نیکشهر برای درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی، درد مفاصل و عضلانی مفید است.

بر اساس تحقیقات، در بین چشمه‌های موجود در نیکشهر، چشمه آب معدنی چانف به دلیل اثر گذاری آن در دفع سنگ کلیه بیشترین آمار جذب گردشگران منطقه را به خود اختصاص داده است.

در حال حاضر بیش از 472 چشمه آب گرم و معدنی در کشورمان شناسایی شده است. هر یک از آنها ترکیبات، اثرات و استانداردهای خاص خود را دارند.

با توجه به مطالعات انجام شده درباره مقاصد چشمه‌های معدنی، امروزه گردشگران سلامت به دنبال احساس و ظاهر بهتری هستند. فرد با حضور در این اماکن، علاوه بر جستجوی سلامت و تناسب، به تفریح و سرگرمی و گذران اوقات فراغت خود نیز می‌پردازد.

تمایل گردشگران امروزه به این سفرها در مقایسه با سالهای گذشته افزایش یافته است. همچنین این نوع گردشگری در تمام فصول امکانپذیر است در نتیجه می‌توان آنرا صنعتی سالانه دانست.

شهرستان نیکشهر به فاصله 135 کیلومتری بندر چابهار با دارا بودن رودخانه‌های فصلی و دائمی، قطب کشاورزی است بطوریکه در کنار تولیدات باغی نظیر انواع خرما و مرکبات، محصول برنج نیز دارد.

ارسال به دوستان
پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی